ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Μπαρτ Σένκεφελντ: Δείχνει από τα πρώτα ματς γιατί παραμένει ο καλύτερος στόπερ του Παναθηναϊκού (pics)

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ έβγαλε δεύτερο σερί 90λεπτο με τον Παναθηναϊκό και έδειξε ότι παραμένει ο καλύτερος στόπερ του τριφυλλιού. Το panathinaikos24.gr αναλύει.

Μπαρτ Σένκεφελντ: Δείχνει από τα πρώτα ματς γιατί παραμένει ο καλύτερος στόπερ του Παναθηναϊκού (pics)

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ έβγαλε δεύτερο σερί 90λεπτο με τον Παναθηναϊκό και έδειξε ότι παραμένει ο καλύτερος στόπερ του τριφυλλιού. Το panathinaikos24.gr αναλύει.

Επτά μήνες μετά, ο Μπαρτ Σένκεφελντ έχει επιστρέψει και μάλιστα για τα καλά στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού. Η αρχή έγινε με τα πρώτα… αναγνωριστικά 13 λεπτά στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, όταν ο Ολλανδός μπήκε στο ματς ως αλλαγή αντί του Σάρλια. Ακολούθησε το 90λεπτο απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα και αυτό κόντρα στον Βόλο. Ο έμπειρος στόπερ, που ταλαιπωρήθηκε από τον τραυματισμό στον αστράγαλο και την επέμβαση που έκανε, είναι ξανά διαθέσιμος, επέστρεψε φουριόζος και δείχνει και πάλι γιατί είναι υπερπολύτιμος για την ομάδα του.

Δίδυμο με Βέλεθ

Ο Σένκεφελντ αγωνίζεται ως παρτενέρ του Βέλεθ. Πρόκειται για ένα δίδυμο με χημεία. Κουμπώνει καλά, ταιριάζει στα “θέλω” του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Είναι δυο στόπερ με εμπειρία, με ποιότητα, που μπορεί ο ένας να καλύπτει και να συμπληρώνει τον άλλον. Επίσης, με τον καλό Σένκεφελντ στη βασική ενδεκάδα, απελευθερώνεται περισσότερο και ο Ισπανός άσος. Ο Βέλεθ γνωρίζει ότι έχει δίπλα του έναν άκρως ποιοτικό παρτενέρ, με αποτέλεσμα να νιώθει περισσότερη ασφάλεια και φυσικά να παίζει πιο ελεύθερα ακόμα κι όταν θέλει να ανεβάσει την ομάδα με μικρά “κουβαλήματα” ή προωθημένες μπαλιές.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 1.265 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αυτοπεποίθηση και σιγουριά

Αν εξαιρέσουμε 1-2 λάθη, τα οποία είναι λογικό να γίνουν όταν αναφερόμαστε σε παίκτη που είχε τόσο καιρό να αγωνιστεί, ο Σένκεφελντ στο ματς με τον Βόλο ήταν εξαιρετικός. Μόλις βρήκε τα πατήματά του και άρχισε να αποκτά ρυθμό, είχε και τη σιγουριά που τον διακρίνει στο παιχνίδι του. Την αυτοπεποίθηση στις ενέργειές του, αλλά και την εξυπνάδα στα μαρκαρίσματά του. Όσο περνούσε η ώρα, άλλο τόσο και πατούσε πολύ καλύτερα στο γήπεδο ο “βράχος” της πράσινης άμυνας. Αποκτούσε ρυθμό και έδειχνε ξανά τις αρετές που έχει και οι οποίες τον καθιστούν ως έναν από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς στην Ελλάδα.

Οι αριθμοί

Παρατηρώντας τα στατιστικά του Ολλανδού στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Βόλο, διαπιστώνουμε και το άκρως θετικό πρόσημο για τον παίκτη και φυσικά για την ομάδα. Σε συνολικά 80 ενέργειες στο παιχνίδι, οι 66 ήταν επιτυχημένες από τον Ολλανδό. Μιλάμε, δηλαδή, για ένα ποσοστό 83%.

Ο Σένκεφελντ είχε 57/52 σωστές πάσες (92%), 3/5 μακρινές μεταβιβάσεις (60%), ενώ κέρδισε τις 7 από τις 12 μονομαχίες (58%). Στον τελευταίο τομέα, το στατιστικό “χαμηλώνει”, διότι υπήρχαν διπλές μονομαχίες στην ίδια φάση. Ο έμπειρος άσος είχε 6 κοψίματα, είτε με το πόδι, είτε με το κεφάλι.

Με εξαίρεση κάποια λάθη που έγιναν είτε από έλλειψη ρυθμού, είτε από υπερβολική σιγουριά και τα οποία διόρθωσε ο ίδιος, στις περισσότερες περιπτώσεις, η εμφάνιση του Σένκεφελντ στον Βόλο ήταν σχεδόν άριστη. Έβγαινε με ταχύτητα στην μπάλα, είχε σωστά και έξυπνα μαρκαρίσματα, έκοβε όποτε χρειαζόταν, ενώ η παρουσία του στα μετόπισθεν μαζί με αυτή του Βέλεθ, έδιναν μια… ήρεμη ενέργεια στην ομάδα, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό. Ο Ολλανδός βγάζει εμπιστοσύνη κι αυτό είναι κάτι που το γνωρίζαμε. Από τη στιγμή που αποκτά, πλέον, ρυθμό, τότε καπαρώνει και θέση στην ενδεκάδα, χαροποιώντας τους πάντες στην ομάδα και πολύ περισσότερο τον προπονητή του, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που περίμενε την επιστροφή του παίκτη του.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.