ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Συνήλθε από το σοκ της Ευρωλίγκας, προκρίθηκε στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου

Ο Παναθηναϊκός των αρκετών προβλημάτων επικράτησε με 93-69 του Λαυρίου και πέρασε στο final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος. Πολύ καλή εμφάνιση από τους Νέντοβιτς, Παπαγιάννη, Παπαπέτρου και Πέρι.

Συνήλθε από το σοκ της Ευρωλίγκας, προκρίθηκε στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου

Το ματς

To Λαύριο στα πρώτα λεπτά του αγώνα πήρε προβάδισμα με 2-5, το οποίο εξανεμίστηκε πάρα πολύ γρήγορα. Το τριφύλλι πάτησε γκάζι και προηγήθηκε με γκολ φάουλ του Μέικον με 15-9. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πάτησαν γκάζι και μείωσαν την διαφορά στον πόντο (20-19), λίγη μόνο ώρα πριν από την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Παρά ταύτα, μετά το πρώτο κομμάτι του αγώνα οι πράσινοι πήγαν στον πάγκο προηγούμενοι με 24-19. Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές και άρχιζε να χτίζει διαφορά ασφαλείας. Με το καλάθι του Παπαπέτρου το τριφύλλι πήρε προβάδισμα με 31-21. Περίπου πέντε λεπτά πριν το ημίχρονο, το Λαύριο μείωσε σε 33-27. Στη συνέχεια όμως ο Νέντοβιτς πήρε το όπλο του και άρχισε να βομβαρδίζει το Λαύριο από την γραμμή των 6,75 μ. και να ανοίγει την διαφορά.

Συγκεκριμένα ο «Νέντο» σε 14 λεπτά αγώνα στο πρώτο ημίχρονο πέτυχε 15 πόντους με 5/7 τρίποντα και έστειλε τον Παναθηναϊκό στα αποδυτήρια στο +15 από το Λαύριο, βάζοντας τις μεγάλες βάσεις για την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος.

«Βόμβα» με Πάντερ και Παρτίζαν!
«Βόμβα» με Πάντερ και Παρτίζαν! 40.494 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και με συνεχόμενους πόντους του Παπαγιάννη, αλλά και καλάθι του Γουάιτ, το τριφύλλι προηγήθηκε με 61-40 και έδειχνε η νίκη να θεωρείται πλέον απόλυτα δεδομένη. Το επιμέρους 7-2 του Λαυρίου έριξε τη διαφορά στους 16 πόντους και στη συνέχεια με το τρίποντο του Ουίλιαμς, οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στο -13. Ο Αμίνου μάλιστα έριξε την διαφορά στους 10, περίπου 5 λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Τελικά το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 71-56 και ουσιαστικά η τελευταία περίοδος να αποτελεί τυπική διαδικασία.

Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε τελείως διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους πράσινους να επικρατούν με 93-69 του Λαυρίου και να παίρνουν την εύκολη πρόκριση στα ημιτελίκά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 53-38, 71-56, 93-69

Δείτε εδώ τα στατιστικά του ματς

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.