ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Μεταγραφές και… μεταγραφές

Τελικά ποιοι βοήθησαν περισσότερο στο πρώτο μισό της χρονιάς;

Μεταγραφές και... μεταγραφές

Είναι η περίοδος των μεταγραφών αυτή που διανύουμε. Όχι απαραίτητα με την έννοια του όρου, δηλαδή με τους παίκτες που θα έρθουν στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Αλλά και με αυτούς που ήρθαν το περασμένο καλοκαίρι. Όταν δεν υπάρχει δράση, υπάρχει ανάλυση. Και η ανάλυση έπειτα από σχεδόν μισή σεζόν των πεπραγμένων των νέων παικτών πάντα έχει το ενδιαφέρον της.

Αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι και ειλικρινείς, από τους εφτά παίκτες που ήρθαν το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό (δεν βάζω μέσα τον Βαγιαννίδη που παίζει ακόμα στην Β’ ομάδα), μόνο οι δύο έχουν καταφέρει να καθιερωθούν στο 100% και να ξεχωρίσουν. Ο Ρούμπεν και ο Μπρινιόλι.

Για τον πρώτο ό,τι κι αν πεις είναι λίγο. Προσωπικά θεωρώ πως ο Παναθηναϊκός είχε πολλά χρόνια να βρει τέτοιον αμυντικό μέσο. Που μπορεί να πάρει την πρώτη μπάλα, να απλώσει το παιχνίδι, να δει γήπεδο, να παίξει το ίδιο αποτελεσματικά κοντά ή μακριά. Φάνηκε από το ξεκίνημα πόσο καλός παίκτης είναι, αλλά όσο ο καιρός περνάει τόσο περισσότερο ανεβάζει την απόδοσή του. Ο πιο σημαντικός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού έως τώρα στη σεζόν. Και από την απόδοσή του κρίνονται ολόκληροι αγώνες.

Πολύ σκληρός για να λυγίσει
Πολύ σκληρός για να λυγίσει 982 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τον Μπρινιόλι ακούγαμε καλά πράγματα πριν τον δούμε στο γήπεδο. Ήταν δεδομένο πως όταν θα έμπαινε δεν θα ξανά έβγαινε. Και αυτό συνέβη. Όχι… χαριστικά, όχι επειδή ο Παναθηναϊκός είχε ανάγκη από κάτι διαφορετικό του Διούδη, αλλά γιατί ο Ιταλός το αξίζει. Εμπνέει σιγουριά, δεν έχει δεχτεί κάποιο γκολ που να του χρεώνεις ευθύνη, είναι καλός και σίγουρος στις εξόδους του, καλός με την μπάλα στα πόδια. Γενικώς ένας τερματοφύλακας που σου εμπνέει εμπιστοσύνη.

Αυτοί οι δύο μπορούμε να πούμε πως κάνουν τη διαφορά στον φετινό Παναθηναϊκό από εκείνους που ήρθαν το καλοκαίρι. Δεν την κάνουν οι Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Βιτάλ και Λούντκβιστ, που επίσης είναι καλοκαιρινά αποκτήματα. Ο Κώτσιρας μοιάζει να έχει μπόλικο δρόμο να διανύσει ακόμα, ο Σάρλια δεν είναι για το επίπεδο του Παναθηναϊκού, ο Παλάσιος ανεβάζει στροφές αγώνα με τον αγώνα, ο Βιτάλ δεν θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη που θαυμάσαμε τον πρώτο καιρό και ο Λούντκβιστ σίγουρα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Περισσότερο έχουν βγει στον φετινό Παναθηναϊκό οι… εσωτερικές μεταγραφές του. Ο Χουάνκαρ, ο Βιγιαφάνιες, ο Αϊτόρ, ο Καρλίτος. Παίκτες που πέρσι δεν έκαναν το παραμικρό και φέτος κάνουν τη διαφορά. Είναι σταθεροί, είναι από τους κορυφαίους, έχουν πάρει την ομάδα στην πλάτη τους. Και ταιριάζουν σε αυτό που θέλει να περάσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Αυτό δείχνει και τη δουλειά που έκανε ο Σέρβος, “ξυπνώντας” επί της ουσίας ένα ρόστερ που έμοιαζε να… κοιμάται, αλλά και ότι χρειάζεται πάντα μεγάλη προσοχή στις επιλογές των παικτών που έρχονται. Σαφώς και παίκτες όπως ο Παλάσιος και ο Βιτάλ είναι πολύ ποιοτικοί, αλλά έρχονται από ένα εντελώς διαφορετικό ποδοσφαιρικό κόσμο και έχουν στην… πλάτη τους 50 plus παιχνίδια μέσα στο 2021. Γι’ αυτό χρειάζεται υπομονή

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.