ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Σίμτσακ: «Παρά τα προβλήματα να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί»

Για το δύσκολο έργο κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας, μίλησε ο Βασίλης Σίμτσακ.

Σίμτσακ: «Παρά τα προβλήματα να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί»

Ο Βασίλης Σίμτσακ, ο οποίος έχει αναλάβει χρέη πρώτου προπονητή για το διάστημα απουσίας του Δημήτρη Πρίφτη, μιλώντας για την αναμέτρηση κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας, επεσήμανε πως θα πρέπει να υπάρξει πνευματική και αγωνιστική προετοιμασία, ενώ σχετικά με τα προβλήματα των κρουσμάτων τόνισε πως όλοι στην ομάδα είναι έτοιμοι για να δώσουν μια μάχη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βασίλης Σίμτσακ:

Για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τον COVID-19: 

«Εμείς δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να κοιτάξουμε καθαρά το αγωνιστικό κομμάτι. Υπάρχουν πολλές δικαιολογίες, το πρώτο μέλημα μπορεί να μην είναι το μπασκετικό, αλλά η δουλειά όσων έχουμε μείνει στην ομάδα δεν είναι άλλη από το να προετοιμάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τα παιδιά που είναι έτοιμα να αγωνιστούν. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την προετοιμασία, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αύριο».

Για το κλίμα στην ομάδα και την αυταπάρνηση που θα χρειαστεί: 

Νέα εξέλιξη με Παναθηναϊκό και Χεζόνια!
Νέα εξέλιξη με Παναθηναϊκό και Χεζόνια! 47.364 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Σίγουρα κάποια παιδιά πρέπει να κάνουν αγωνιστικό και πνευματικό step up, να προετοιμαστούν τα ίδια και εμείς από την πλευρά μας να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι πάμε να πολεμήσουμε. Υπό αυτές τις συνθήκες αύριο είναι μια μάχη. Όπως τους είπα πριν από λίγο, είμαστε ο Παναθηναϊκός και θα τα δώσουμε όλα. Εγώ πιστεύω πως οι παίκτες που είναι διαθέσιμοι για αύριο είναι ικανοί για το καλύτερο και πως μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Για την εικόνα της Ζαλγκίρις: «Είναι μια ομάδα που βασίζεται στη δημιουργία από το pick and roll και στις off screen καταστάσεις με τον Μιλάκνις και τον Στρέλνιεκς. Δεν έχει πολύ παιχνίδι από το low post, αλλά οι ψηλοί της είναι πολύ ικανοί στο επιθετικό ριμπάουντ, έναν τομέα που μας πληγώνει πάρα πολύ φέτος. Έχουμε ετοιμάσει κάποια πράγματα, το θέμα είναι ότι ο χρόνος δεν είναι μαζί μας, αφού έχουμε μόνο τη σημερινή προπόνηση για να προετοιμάσουμε το παιχνίδι, αύριο είναι ουσιαστικά ένα χαλάρωμα με σουτ. Πάμε με πίστη για το παιχνίδι».

Για το κατά πόσο οι συγκυρίες θα παίξουν πια πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της Euroleague:

«Σίγουρα η τύχη θα παίξει πια πολύ σημαντικό ρόλο. Κάποιες ομάδες θα χτυπηθούν πολύ από τον κορωνοϊό, άλλες όχι. Τώρα είναι μια κρίσιμη καμπή της Ευρωλίγκας και μια ομάδα που έχει την τύχη να μην έχει κρούσματα μπορεί να κάνει ένα πολύ καλό σερί και να εδραιωθεί σε μία θέση, ενώ μια άλλη που είχε καλή παρουσία μπορεί λόγω κρουσμάτων να πέσει 2-3 θέσεις. Σίγουρα η τύχη θα παίξει ρόλο, κάτι που δεν θα έπρεπε, θα έπρεπε να μετρούν οι ικανότητες, τα προσόντα, η προπόνηση και η δουλειά που γίνεται. Αλλά αυτή είναι η εποχή που ζούμε και αυτά τα πράγματα πρέπει πια να τα έχουμε στο μυαλό μας».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...