ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Καλαϊτζής: «Εκτέθηκε η Ευρωλίγκα, δεν υπολόγισε τον ανθρώπινο παράγοντα»

Ο Γιώργος Καλαϊτζής αναφέρθηκε στην αναβολή της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Ζαλγκίρις.

Καλαϊτζής: «Εκτέθηκε η Ευρωλίγκα, δεν υπολόγισε τον ανθρώπινο παράγοντα»

Αναλυτικά όσα είπε ο Καλαϊτζής στη NOVA:

Για την αναβολή του ματς με την Ζαλγκίρις: «Ήταν κάτι το αναμενόμενο. Κάθε μέρα βγάζαμε κρούσματα, όπως και όλες οι ομάδες. Ακολουθούμε το πρωτόκολλο και κάνουμε τεστ κάθε μέρα και λίγες ώρες πριν το παιχνίδι παρουσιάστηκαν κι άλλα κρούσματα και δεν είχαμε τον απαραίτητο αριθμό των 8 παικτών που ορίζει η Euroleague για να παίξουμε το παιχνίδι. Έχουμε 7 παίκτες και 3 μέλη του σταφ. Είμαστε κινητή βόμβα. Είμαστε μία εστία όπως είναι όλες οι ομάδες, η Αρμάνι, ο Ολυμπιακός, η Ρεάλ και διανύουμε μία πολύ άσχημη περίοδο όσον αφορά τον κορωνοϊό».

Για τη συνέχεια: «Πρέπει να ταξιδέψουμε να πάμε στην Άλμπα. Πρέπει να ξεφύγουμε λίγο από όλο αυτό. Πέρσι ζητούσαμε μία αναβολή, να μην ταξιδέψουμε να πάμε στη Γαλλία, όπου κατεβήκαμε από το πούλμαν. Δεν την πήραμε και νομίζω εκεί εκτέθηκε η Euroleague, γιατί μετά από 2-3 μέρες είχαμε πάει στον αθλητικό δικαστή αν θα κερδίσουμε το ματς με 20-0 κλπ.

Διανύουμε μία περίοδο κορωνοϊού που θα πρέπει να “παγώσουν” όλα. Να αφήσουν να περάσει αυτό το κύμα και από κει και πέρα να συνεχίσουμε σαφώς με ένα πρόγραμμα πιο πυκνό, αλλά με ομάδες που μπορούν να προσφέρουν θέαμα και ανταγωνισμό. Ο Παναθηναϊκός με 8 παίκτες απέναντι σε μία ομάδα που είναι πλήρης νομίζω ό,τι είναι ένα κακό θέαμα για τον κόσμο, για όλους και γι’ αυτό που υπηρετούμε».

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 45.043 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το αν είναι αλλοίωση αποτελέσματος ένα παιχνίδι με απουσίες μία ομάδας: «Είναι μία αλλοίωση αποτελέσματος στην πραγματικότητα. Είναι και που θα σε βρει ο κορωνοϊός. Είναι και θέμα ατυχίας».

Για το το πρωτόκολλο της Euroleague: «Νομίζω ό,τι η Euroleague έχει στα χέρια της μία τέτοια πρόταση και καλείται να την διαχειριστεί. Γενικά καλείται να διαχειριστεί πολλά. Και εκφράζω τη δυσαρέσκεια και το παράπονο, γιατί μέχρι τώρα η αντιμετώπιση είναι “by the book” και δεν υπολογίζεται ο ανθρώπινος παράγοντας. Εμείς στον Παναθηναϊκό καλούμαστε εδώ και 2 χρόνια να κάνουμε μία διαχείριση.

Έχουμε γίνει covid manager και λέω ό,τι χαίρομαι από την άποψη πως από όλο αυτό έχουμε καταφέρει να προστατέψουμε την ομάδα και τη υγεία των παικτών. Αυτό βάζουμε πρώτα. Θα χαρώ να αποδείξει κάποιος ό,τι υπάρχει κάτι πιο σημαντικό, γιατί δεν υπάρχει. Με γνώμονα αυτό σίγουρα στις επόμενες 15-20 μέρες δεν πρέπει να γίνει αγώνας».

Για το αν υπάρχει πρόταση για μείωση του χρόνου καραντίνας των παικτών: «Υπάρχει μία συνάντηση την άλλη βδομάδα όπου θα συζητηθεί σίγουρα το θέμα του πρωτοκόλλου. Φαντάζομαι ό,τι όπως όλες οι χώρες του κόσμου, έτσι και η Euroleague θα μειώσει τον χρόνο της καραντίνας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ό,τι ένας αθλητής τη μέρα που βγαίνει αρνητικός πατάει ένα κουμπί και ενεργοποιείται πάλι. Θέλει μέρες προσαρμογής. Το 14 και το 10 δεν σημαίνει ό,τι την 11η μέρα θα τον βάλεις μέσα να παίξει. Είναι καθαρά ιατρικό το θέμα και σε όλο αυτό θα πρέπει να υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας.

Αυτό που μπορώ να πω είναι σαν μέλος του Παναθηναϊκού και σαν πρώην αθλητής είναι πως δείχνει με βάσει τη μετάλλαξη “όμικρον”, πως ένας αθλητής αν μείνει έξω για 5-6 μέρες, περίπου όσο φαίνεται να κρατάει η μετάλλαξη, θέλει ακόμα 4-5 μέρες για να επιστρέψει. Αυτά θα πρέπει να τα λάβουν υπόψιν. Το καλεντάρι θα είναι σφιχτό, αλλά γι αυτό υπάρχουν όλοι αυτοί οι παίκτες. Αντέχουν στην κακουχία και το έχουν δείξει, απλά αυτή την στιγμή καλούνται να κάνουν όλοι ένα μεγάλο break γιατι η πανδημία είναι πάνω από τον αθλητισμό».

Για το αν φοβούνται στην ομάδα με τα κρούσματα: «Εμείς έχουμε ήδη ένα κακό παράδειγμα με παίκτη που του πήρε πολύ για να επιστρέψει και πάλι και αυτό είπα και πριν ό,τι δίνουμε βάση στην υγεία, ενώ το πρωτόκολλο έχε φτιαχτεί για να γίνονται τα παιχνίδια. Και τελευταία βλέπουμε συμπεριφορές που μας δυσαρεστούν». 

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...