ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Γήπεδο – Βοτανικός: Τα επόμενα βήματα για το μεγάλο έργο

Οι εξελίξεις θα τρέξουν μέσα στον Ιανουάριο για το θέμα της διπλής ανάπλασης. Το panathinaikos24.gr τα βάζει σε μια σειρά και αναλύει τα επόμενα βήματα.

Γήπεδο – Βοτανικός: Τα επόμενα βήματα για το μεγάλο έργο | panathinaikos24.gr

Οι εξελίξεις θα τρέξουν μέσα στον Ιανουάριο για το θέμα της διπλής ανάπλασης. Το panathinaikos24.gr τα βάζει σε μια σειρά και αναλύει τα επόμενα βήματα.

Η βαθμολογία της Super League: Η θέση του Παναθηναϊκού
Η βαθμολογία της Super League: Η θέση του Παναθηναϊκού 5.772 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μετά και την τετράμηνη καθυστέρηση στο θέμα της διπλής ανάπλασης, κάτι που για πολλούς ήταν αναμενόμενο, λόγω της πολυπλοκότητας και δυσκολίας του project, φαίνεται ότι, πλέον, μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Τις επόμενες ημέρες οι εξελίξεις θα τρέξουν και το θέμα θα τελειώσει, είτε θετικά, είτε αρνητικά. Για το τελευταίο θα αποφασίσει η κρίσιμη Γ.Σ. του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου. Ας δούμε που βρισκόμαστε και ποια είναι τα επόμενα βήματα…

*Επί της ουσίας, υπάρχει συμφωνία ανάμεσα σε Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο, ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Δήμο Αθηναίων, αλλά και τράπεζες. Σε αυτούς τους εμπλεκόμενους φορείς, προσθέστε, φυσικά, και το ελληνικό δημόσιο. Όλες οι πλευρές έχουν δώσει τα χέρια και απομένει να αποτυπωθούν τα πάντα γραπτώς, κάτι που αναμένεται να συμβεί σύντομα.

*Το εμπόδιο του 15% φαίνεται ότι έχει ξεπεραστεί. Αφορά το ποσοστό επί των εισπράξεων και των διαφημίσεων στον Βοτανικό για τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο. Οι πιέσεις απέδωσαν καρπούς και το τριφύλλι θα λαμβάνει το συγκεκριμένο ποσοστό για τα επόμενα 49 χρόνια με προοπτική χρονικής επέκτασης. Η πλευρά του Υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη τονίζει ότι υπάρχει προφορική έγκριση από την επιτροπή της ΕΕ. Αναμένουμε και αυτό να αποτυπωθεί γραπτώς, προκειμένου τα πάντα να είναι επίσημα και χωρίς την παραμικρή σκιά.

*Στις 10 Ιανουαρίου ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου. Εκεί θα τοποθετηθεί για όλα τα “καυτά” ζητήματα της διπλής ανάπλασης και θα εξηγήσει με λεπτομέρειες στον κόσμο που βρισκόμαστε και τι έχει συμβεί τους τελευταίους μήνες.

*Θα ακολουθήσει η Γ.Σ του Παναθηναϊκού Α.Ο. Όπως είναι γνωστό, αυτή θα αποφασίσει για το αν το έργο θα προχωρήσει. Άπαντες θα μελετήσουν τις διμερείς συμβάσεις, οι οποίος θα έχουν γίνει γνωστές από τον Ερασιτέχνη και θα ψηφίσουν υπέρ ή κατά. Αν οι συμβάσεις είναι προς όφελος του Συλλόγου, τότε ο Βοτανικός θα… πρασινίσει. Σε διαφορετική περίπτωση θα τερματίσει μια και καλή.

*Αν όλα  προχωρήσουν με βάση τους στόχους και οι εμπλεκόμενες πλευρές καταλήξουν σε οριστική συμφωνία που θα πάρει την έγκριση της ΓΣ και του διοικητικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων,  τότε θα ακολουθήσει η δημοπράτηση για το έργο, κάτι που αναμένεται να αρχίσει τον Μάρτιο, με βάση τις νέες εξαγγελίες του Κώστα Μπακογιάννη. Μετά τη δημοπράτηση, υπολογίζεται ότι σε ένα χρόνο το έργο θα αρχίσει να χτίζεται.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

loading...

HIGHLIGHTS

close