ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Απαγορεύονται από τις 4 Ιανουαρίου τα χρωματιστά τατουάζ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επιτρέπει οι καλλιτέχνες τατουάζ να χρησιμοποιούν χρωματιστά μελάνια.

Απαγορεύονται από τις 4 Ιανουαρίου τα χρωματιστά τατουάζ

Τέλος στα χρωματιστά τατουάζ βάζει από τις 4 Ιανουαρίου η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος για καρκίνο ή γενετικές μεταλλάξεις που μπορούν προκαλέσουν οι χημικές ουσίες που βρίσκονται στα μελάνια.

Η καταχώριση, αξιολόγηση, εξουσιοδότηση και περιορισμός των χημικών προϊόντων της ΕΕ (REACH) έχει θέσει εκτός νόμου περίπου 4.000 χημικές ουσίες που συνήθως βρίσκονται σε χρωματιστά μελάνια τατουάζ, με την απαγόρευση να τίθεται σε ισχύ στις 4 Ιανουαρίου. Αυτό συμβαίνει επειδή ο ρυθμιστικός φορέας είπε ότι οι χημικές ουσίες μπορεί να προκαλέσουν «καρκίνο ή γενετικές μεταλλάξεις».

Κάποιες από τις χημικές ουσίες έχουν ήδη απαγορευτεί να εφαρμόζονται πάνω στο δέρμα. Παρόλο που τα χημικά τέθηκαν εκτός νόμου τον Ιανουάριο του 2021, δόθηκε στους κατασκευαστές μελανιών περίοδος χάριτος για να βρουν ασφαλέστερες συνθέσεις για τη δημιουργία χρωματιστών μελανιών.

Τότε τελειώνει το πρωτάθλημα – Πότε θα γίνει ο τελικός Κυπέλλου
Τότε τελειώνει το πρωτάθλημα – Πότε θα γίνει ο τελικός Κυπέλλου 1.325 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι καλλιτέχνες τατουάζ στην ΕΕ έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι η απαγόρευση των χρωματιστών μελανιών θα βλάψει τις επιχειρήσεις τους χωρίς να εμποδίζει πραγματικά τους ανθρώπους να έρχονται σε επαφή με δυνητικά επιβλαβείς χημικές ουσίες.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.