ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Οι δύο αποφάσεις για το Βοτανικό από τον Δήμο Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων το προηγούμενο χρονικό διάστημα κοινοποίησε δύο αποφάσεις που αφορούν το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό.

Οι δύο αποφάσεις για το Βοτανικό από τον Δήμο Αθηναίων | panathinaikos24.gr

Η μία και πιο σημαντική έχει να κάνει με τον προϋπολογισμό του γηπέδου που ορίστηκε πλέον στα 115 εκατ. ευρώ. Η άλλη αφορά τη μελέτη που ζητείται για το κυκλοφοριακό, τον σχεδιασμό του και τις επιπτώσεις γύρω από το γήπεδο.

Η βαθμολογία της Super League: Η θέση του Παναθηναϊκού
Η βαθμολογία της Super League: Η θέση του Παναθηναϊκού 4.428 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πάμε να τις δούμε αναλυτικά:

Η απόφαση για την αύξηση του προϋπολογισμού

Στη δεύτερη απόφαση, που αφορά στην αύξηση του προϋπολογισμού του έργου, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αθηναίων αναφέρει ότι: «Τροποποιεί την με αριθμό 393/29/3/2021 πράξη της Οικονομικής Επιτροπής με την οποία εγκρίθηκε η υποβολή αιτήματος-πρότασης εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη χρηματοδότηση του έργου “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ” από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΠΕΝ, προϋπολογισμού 88.915.440,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και τη νέα υποβολή αιτήματος-πρότασης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη χρηματοδότηση του έργου “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ” στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΠΕΝ, προϋπολογισμού ποσού 115.000.000 ευρώ».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης, παρατηρώντας και τα επίσημα έγγραφα, ότι όλες οι αναφορές του Δήμου αφορούν «το γήπεδο του Παναθηναϊκού» κάτι βεβαίως που αποτελεί και ισχυρό ατού στα χέρια του τριφυλλιού για το παρόν και το μέλλον.

Η απόφαση για την μελέτη που αφορά το κυκλοφοριακό:

Αναθέτουμε την εκπόνηση της μελέτης με τίλο “Σχεδιασμό και ρύθμιση κυκλοφορίας στον εγγύτερο δακτύλιο περί του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο ενοποιημένο Ο.Τ. 45-46-50 και αντίστοιχη εκπόνηση μελέτης κυκλοφοριακών επιπτώσεων για την ανέγερση του γηπέδου”, όπως ειδικότερα περιγράφεται στο Φάκελο Έργου (Φάκελος Τεχνικών Δεδομένων-Ενδεικτικός Προϋπολογισμός Μελέτης) με τη διαδικασία της Απευθείας Ανάθεσης στην εταιρεία ΔΡΟΜΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΠΕ (ΔΡΟΜΟΣ ΕΠΕ) κάτοχο μελετητικού πτυχίου κατηγορίας 10, Τάξη Ε – Μελέτης Συγκοινωνιακών Έργων, έναντι του ποσού των 36.522,77 ευρώ».

Και συνεχίζει η απόφαση, σημειώνοντας πως: «Ν. Ο χρόνος παράδοσης της μελέτης ορίζεται: 1. 40 ημέρες με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης για την ολοκλήρωση του Παραδοτέου Α 2. 60 ημέρες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης για την ολοκλήρωση του Παραδοτέου Β 3. 60 ημέρες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης για την ολοκλήρωση του Παραδοτέου Γ

Γ. Η πληρωμή του συμβατικού ποσού θα γίνει με την έκδοση χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής, μετά την υποβολή τιμολογίου από το Μελετητή και την προσκόμιση των νομίμων δικαιολογητικών».

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

loading...

HIGHLIGHTS

close