ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Η Όμικρον τα άλλαξε όλα: Τόσες μέρες μετά την επαφή με κρούσμα πρέπει να κάνει τεστ ένας πλήρως εμβολιασμένος

Τι ισχύει με τη μετάλλαξη όμικρον.

Η Όμικρον τα άλλαξε όλα: Τόσες μέρες μετά την επαφή με κρούσμα πρέπει να κάνει τεστ ένας πλήρως εμβολιασμένος

Η Όμικρον είναι ένα φαινόμενο που θα εξελιχθεί γρήγορα με υψηλές κορυφές. Χρειάζεται ψυχραιμία, γιατί οι αριθμοί θα μάς προκαλούν σοκ σημείωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες, οι πλήρως εμβολιασμένοι που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα του θα πρέπει να φορούν μάσκα προστασίας, να προσέχουν τις επαφές τους -ιδιαιτέρως με τα άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες- ενώ πρέπει να υποβληθούν σε εργαστηριακό έλεγχο την 5η μέρα μετά την επαφή τους με το κρούσμα.

Όσον αφορά στους μη πλήρως εμβολιασμένους που έρχονται σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, η οδηγία λέει καραντίνα για πέντε ημέρες και στη συνέχεια εργαστηριακό έλεγχο την 5η μέρα μετά την έκθεση. Μόνο εφόσον το τεστ βγει αρνητικό, τότε το άτομο μπορεί να βγει από το σπίτι, με μεγάλη προσοχή και μάσκα υψηλής προστασίας, για τουλάχιστον ακόμα πέντε μέρες.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 64.890 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο τηρείται στάση αναμονής προκειμένου να διαπιστωθεί το αν η μετάλλαξη Όμικρον οδηγεί σε ηπιότερη νόσηση και κατ’ επέκταση σε μικρότερη πίεση στο σύστημα υγείας.

Πηγή: instanews.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...