ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Η Όμικρον τα άλλαξε όλα: Τόσες μέρες μετά την επαφή με κρούσμα πρέπει να κάνει τεστ ένας πλήρως εμβολιασμένος

Τι ισχύει με τη μετάλλαξη όμικρον.

Η Όμικρον τα άλλαξε όλα: Τόσες μέρες μετά την επαφή με κρούσμα πρέπει να κάνει τεστ ένας πλήρως εμβολιασμένος | panathinaikos24.gr

Η Όμικρον είναι ένα φαινόμενο που θα εξελιχθεί γρήγορα με υψηλές κορυφές. Χρειάζεται ψυχραιμία, γιατί οι αριθμοί θα μάς προκαλούν σοκ σημείωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Όσοι την είδαν «αρρώστησαν»: Δες απόψε την ταινιάρα του Netflix που πάει για 5 τουλάχιστον Όσκαρ (Vid)
Όσοι την είδαν «αρρώστησαν»: Δες απόψε την ταινιάρα του Netflix που πάει για 5 τουλάχιστον Όσκαρ (Vid) 277.696 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες, οι πλήρως εμβολιασμένοι που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα του θα πρέπει να φορούν μάσκα προστασίας, να προσέχουν τις επαφές τους -ιδιαιτέρως με τα άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες- ενώ πρέπει να υποβληθούν σε εργαστηριακό έλεγχο την 5η μέρα μετά την επαφή τους με το κρούσμα.

Όσον αφορά στους μη πλήρως εμβολιασμένους που έρχονται σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, η οδηγία λέει καραντίνα για πέντε ημέρες και στη συνέχεια εργαστηριακό έλεγχο την 5η μέρα μετά την έκθεση. Μόνο εφόσον το τεστ βγει αρνητικό, τότε το άτομο μπορεί να βγει από το σπίτι, με μεγάλη προσοχή και μάσκα υψηλής προστασίας, για τουλάχιστον ακόμα πέντε μέρες.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο τηρείται στάση αναμονής προκειμένου να διαπιστωθεί το αν η μετάλλαξη Όμικρον οδηγεί σε ηπιότερη νόσηση και κατ’ επέκταση σε μικρότερη πίεση στο σύστημα υγείας.

Πηγή: instanews.gr

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

loading...

HIGHLIGHTS

close