ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Πω πω μια ΠΑΝΑΘΑ!

Ο Παναθηναϊκός πήρε το πρώτο τρίποντο για το 2022, με σκόρερ τους Παλάσιος (14') και Αϊτόρ (84') επί του Άρη και ξέφυγε στη βαθμολογία της Super League από τον αντίπαλό του.

Πω πω μια ΠΑΝΑΘΑ!

Το ματς

Σε ένα ματς γεμάτο απουσίες λόγω μετάλλαξης όμικρον, ο Ιβαν Γιοβάνοβιτς αναγκάστηκε να παρατάξει τον Παναθηναϊκό με ενδεκάδα ειδικών συνθηκών. Κάτι αντίστοιχο έκανε και ο Άκης Μάντζιος για την πλευρά των φιλοξενούμενου Άρη.

Αρκετά νευρικό ήταν το ξεκίνημα στην αναμέτρηση και για τις δύο ομάδες, οι οποίες ήταν φανερά επηρεασμένες από τις πολλές απουσίες και την αποχή από τους αγώνες λόγω εορτών.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ελαφρώς πιο κινητικός από την ομάδα του Άρη, χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει όμως μια αξιόλογη φάση μπροστά στα καρέ του Κουέστα, με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου στην αναμέτρηση.

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 61.081 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο 14’ ο Παναθηναϊκός ξεδιπλώθηκε υπέροχα, η μπάλα έφτασε στον Χουάνκαρ που έκανε χαμηλή σέντρα μέσα στην περιοχή με τον Παλάσιος να αστοχεί αρχικά, αλλά να είναι εκεί και με ριμπάουντ, να σκοράρει για το 1-0, εξουδετερώνοντας τον Κουέστα.

Το γκολ πριν το τέταρτο του αγώνα, έλυσε τα πόδια των παικτών του Γιοβάνοβιτς που έπαιζαν πιο απελευθερωμένα, με τον Άρη στο ίδιο διάστημα να μην είναι καθόλου απειλητικός και να διατηρεί παθητικό ρόλο. Στο 27’ ο Παναθηναϊκός δημιούργησε μια πολύ καλή ευκαιρία για δεύτερο γκολ, ωστόσο ο Μακέντα παρά την εξαιρετική πάσα του Παλάσιος, βρέθηκε σε δύσκολη θέση και πλάσαρε άστοχα τον Κουέστα.

Στο 36’ ο Λούντκβιστ στάθηκε άτυχος, καθώς μετά την εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ, ο Σουηδός πήρε έξυπνη κεφαλιά, αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε σταθερά, στερώντας το τέρμα από τον παίκτη των πρασίνων.

Ένα λεπτό αργότερα (37’) η σέντρα-σουτ του Αϊτόρ παραλίγο να καταλήξει στα δίχτυα του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων που έδιωξε εντυπωσιακά και στην επαναφορά ο Παλάσιος αστόχησε από ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση.

Στο 40ο λεπτό, ήρθε η αντίδραση για την ομάδα του Άρη, καθώς μετά την εκτέλεση κόρνερ, ο Μπεναλουάν πήρε ολομόναχος την κεφαλιά, τραντάζοντας το οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση στο πρώτο μέρος για τις δύο ομάδες.

Ο Αϊτόρ στάθηκε για δεύτερη φορά άτυχος για να σημειώσει γκολ, καθώς με τη συμπλήρωση του πενταλέπτου στην επανάληψη (50’), είδε τη μπάλα να καταλήγει αργά και βασανιστικά στη ρίζα του δοκαριού του Κουέστα, μετά το εξαιρετικό κατέβασμα και το κοντρόλ της μπάλας.

Στο 59’ ο Βιγιαφάνιες έδειξε την κλάση του, πέρασε τη μπάλα στον Αϊτόρ, με τον τελευταίο να πλασάρει και την άμυνα να απομακρύνει σε κόρνερ. Ο ρυθμός στα επόμενα λεπτά έπεσε δείγμα κούρασης, με τον Παναθηναϊκό να είναι ελαφρώς καλύτερος του Άρη και να ψάχνει το δεύτερο γκολ για να κλειδώσει τη νίκη.

Αυτό που έψαχνε σε όλο το ματς ο Αϊτόρ το κατάφερε στο 84’ μετά από πάσα του Παλάσιος για το 2-0, με το πλασέ του να κοντράρει σε αμυντικό και να καταλήγει στα δίχτυα του Κουέστα.

Με τη νίκη να κλειδώνει μετά το δεύτερο τέρμα, ο Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε αλλαγές, με τον Παναθηναϊκό να είναι πειστικός και σαφώς καλύτερος από τον αντίπαλό του. Στο 88’ ο Παλάσιος παραλίγο να έβαζε την τελευταία πινελιά στο ματς, αλλά το σουτ πέρασε ελάχιστα άουτ από αρκετά καλή θέση.

Τα επόμενα λεπτά συν τις καθυστερήσεις δεν έκρυβαν κάτι το αξιοσημείωτο και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Φωτιά, βρήκε τον Παναθηναϊκό επάξια νικητή επί του Άρη με τελικό σκορ 2-0.

Παναθηναϊκός (Ι. Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ (Κώτσιρας 86’), Σάντσες, Βιγιαφάνιες, Αλεξανδρόπουλος, Λουντκβιστ (Βιτάλ 86’), Παλάσιος (Χατζηθεοδωρίδης 90+2’), Αϊτόρ, Μακέντα (Ιωαννίδης 79’).

Άρης (Α. Μάντζιος): Κουέστα, Λούμορ, Μπράμπετς, Σούντγκρεν (Χαϊροβιτς 85’), Τζέγκο, Μπεναλουάν, Εντιαγέ, Σασα, Ιτούρμπε (Μάνος 62’), Γκάνεα (Μπερτόλιο 53’), Λόπεθ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.