ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Ο Γιοβάνοβιτς βάζει τον Παναθηναϊκό στον σωστό δρόμο και τον κάνει ΟΜΑΔΑ

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη νέα νίκη του Παναθηναϊκού, τη βελτίωση σε κάθε κομμάτι του παιχνιδιού και το έργο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Γιοβάνοβιτς βάζει τον Παναθηναϊκό στον σωστό δρόμο και τον κάνει ΟΜΑΔΑ

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη νέα νίκη του Παναθηναϊκού, τη βελτίωση σε κάθε κομμάτι του παιχνιδιού και το έργο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

*Αρχικά, δυο λόγια για τη χθεσινή νίκη του Παναθηναϊκού επί του Άρη. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα για περισσότερους από έναν λόγους. Οι πράσινοι πήραν το τρίποντο που ήθελαν, αρχίζοντας ιδανικά το 2022, ξέφυγαν από τους Θεσσαλονικείς στους 5 βαθμούς, τη στιγμή, μάλιστα, που έχουν κι ένα παιχνίδι λιγότερο, αφού εκκρεμεί αυτό με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Οπως καταλαβαίνει κανείς, το τριφύλλι έχει, πλέον, ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του Άρη για το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ωστόσο, ακόμα υπάρχει δρόμος και η ομάδα καλείται να δείξει την ίδια συγκέντρωση στον στόχο, την ίδια βελτίωση και στη συνέχεια για να κατακτηθούν για φέτος όσα πρέπει.

*Η εμφάνιση ήταν κυριαρχική. Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος σε όλους τους τομείς στο χθεσινό ματς. Κράτησε ξανά ανέπαφη την εστία του, απειλήθηκε μόλις μια φορά στο δοκάρι του Μπεναλουάν, σκόραρε δυο φορές, είχε ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, υπερείχε σε κάθε στατιστικό κομμάτι και όλοι έφυγαν από το γήπεδο παραδεχόμενοι την ανωτερότητα του τριφυλλιού. Το 2022 άρχισε όπως τελείωσε το προηγούμενο έτος στο πρωτάθλημα. Με νίκη και ωραίο και συγκροτημένο ποδόσφαιρο.

Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες!
Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες! 1.596 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

*Δε χωράει αμφιβολία ότι τον τελευταίο 1,5 μήνα ο Παναθηναϊκός είναι μακράν η πιο βελτιωμένη ομάδα στο πρωτάθλημα. Έχει αποκτήσει σταθερότητα και ταυτότητα στο παιχνίδι της, βγάζει την… πίστη κάθε αντιπάλου με το συνεχόμενο πρέσιγνκ και την εξαιρετική και γρήγορη κυκλοφορία και στο φινάλε είναι αποτελεσματικός. Από τις 22 Νοεμβρίου και μετά, όταν άρχισε η ομάδα να παίρνει τα πάνω της, έχει στο πρωτάθλημα 5 νίκες και μια ήττα. Αν προσθέσουμε και τα δυο ματς Κυπέλλου, τότε πάμε σε 6 νίκες, μια ήττα και μια ισοπαλία με την οποία σφραγίστηκε η πρόκριση.

*Το εντυπωσιακό όλο αυτό το διάστημα είναι οι αριθμοί. Σε αυτά τα τελευταία 6 ματς στο πρωτάθλημα το τριφύλλι έχει δεχθεί μόλις δυο γκολ, ένα από τη Λαμία και ένα από την ΑΕΚ. Από την άλλη, έχει σκοράρει 11 φορές, ενώ στα τελευταία τέσσερα εντός έδρας ματς, το σκορ είναι ακριβώς το ίδιο. Νίκες με 2-0 επί των Παναιτωλικού, Ατρομήτου, ΠΑΣ Γιάννινα και Άρη. Σε όλα τα ματς τα οποία αναφέραμε, οι πράσινοι έχουν την κατοχή, έχουν τις τελικές, είναι πιο επικίνδυνοι και συνεχώς παρουσιάζονται όλο και πιο βελτιωμένοι ωραίο ποδόσφαιρο, αυτοματισμούς και φυσικά αυξανόμενη αυτοπεποίθηση, από τη στιγμή που έρχονται τα αποτελέσματα.

*Σε όλο αυτό πρέπει να προσθέσουμε και τους πρωταγωνιστές. Ο Λούκας Βιγιαφάνιες πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις και δείχνει ένα πρόσωπο κατά πολύ καλύτερο από το περσινό. Ο Αργεντινός είναι σε κάθε ματς ο κορυφαίος της ομάδας κι αυτό είναι πολύ ευχάριστο για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που βλέπει έναν άκρως ποιοτικό χαφ να ξεδιπλώνει στο γήπεδο τις αρετές του και να βγάζει πάθος και ένταση. Οι Αϊτόρ και Παλάσιος είναι ανεβασμένοι κατά πολύ με σπουδαίες εμφανίσεις, όπως η χθεσινή. Παίκτες που έρχονται από τον πάγκο τα δίνουν όλα, ο Σάντσες επέστρεψε ως βασικός δεξιός μπακ και τα πηγαίνει περίφημα, ενώ η άμυνα με την παρουσία του Σένκεφελντ έχει γίνει από τις κορυφαίες στην Ελλάδα, γεγονός που το δείχνουν οι αριθμοί που αναφέραμε.

*Ξεκάθαρα, όλο αυτό που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής δουλειάς του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με τους ποδοσφαιριστές του. Ο Σέρβος έχει την ικανότητα να βελτιώνει την ομάδα, βασισμένη πάνω στα “θέλω” του, με ποδόσφαιρο κατοχής, γρήγορη κυκλοφορία, ισορροπία στις γραμμές και δυναμισμό στο κέντρο. Σιγά – σιγά, η ομάδα βγάζει αυτά τα στοιχεία στο γήπεδο, όπως και το πείσμα, τη “δίψα” για τη νίκη, κάτι που είναι απαραίτητο. Ταυτόχρονα, ο προπονητής των “πράσινων” καταφέρνει να παίρνει όλο και περισσότερα από πολλούς ποδοσφαιριστές. Εχει ανοίξει το ροτέισον, είναι δίκαιος με τους παίκτες του και τους βγάζει τον καλύτερό τους εαυτό στο χορτάρι. Ολα τα παραπάνω, αποτελούν σφραγίδα του και φυσικά υπάρχει ακόμα πολλή συνέχεια για να δούμε κι άλλα.

*Οπως έχουμε τονίσει ξανά, η μπάλα παραμένει χαμηλά. Ακόμη δεν έχει κατακτηθεί τίποτα. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Παναθηναϊκός βαδίζει στον σωστό δρόμο και γίνεται ΟΜΑΔΑ. Υπάρχουν στόχοι για τους οποίους το τριφύλλι θα συνεχίσει να παλεύει μέχρι το τέλος. Και τότε θα γίνει το ταμείο για τη χρονιά που διανύουμε και η προετοιμασία για την επόμενη, εκεί που είναι υποχρεωτική η επιστροφή στη διαδικασία του πρωταθλητισμού. Κάτι που πρέπει να συμβεί με τον Γιοβάνοβιτς να παραμένει στον πάγκο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.