ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

«Τάφος του Ινδού»: 61 χρόνια από τον μύθο που σημάδεψε τον Παναθηναϊκό! (video)

Το γήπεδο της Λεωφόρου κρύβει στα «σπλάχνα» του έναν από τους πιο ενδιαφέροντες μύθους του εγχώριου αθλητισμού. Ο λόγος για την ιστορία πίσω απ' το -ανεπίσημο- όνομα του κλειστού γηπέδου που βρίσκεται κάτω από τις κερκίδες του, και δεν είναι άλλο από το «Ο Τάφος του Ινδού».

«Τάφος του Ινδού»: 61 χρόνια από τον μύθο που σημάδεψε τον Παναθηναϊκό! (video)

Σαν σήμερα, πριν από 61 χρόνια, στις 8 Ιανουαρίου του 1961 εγκαινιάζεται το κλειστό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, με την ομάδα του «τριφυλλιού» να υποδέχεται αυτή του Μίλωνα και να επικρατούν με 94-60. Ήταν μάλιστα το πρώτο κλειστό γήπεδο στην Ελλάδα, χωρητικότητας 1.500 θεατών και αποτέλεσε αυτόματα την έδρα των τμημάτων καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης του Παναθηναϊκού. Το γήπεδο αυτό όμως έχει μια ιδιαίτερη και κινηματογραφική ονομασία καθώς είναι γνωστό σε όλους ως «Τάφος του Ινδού».

Δείτε τη συνέχεια εδώ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.