ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ήττα στο «Ελ Πάσο» από την Καλλιθέα για τον Παναθηναϊκό Β’

Την ήττα με σκορ 1-0 γνώρισε από την Καλλιθέα ο Παναθηναϊκός Β’ στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League 2.

Ήττα στο «Ελ Πάσο» από την Καλλιθέα για τον Παναθηναϊκό Β'

Σε ένα παιχνίδι όπου το «τριφύλλι» ήταν ανώτερο από την γηπεδούχο ομάδα, οι «πράσινοι» έμειναν πίσω στο σκορ μόλις στο 2ο λεπτό με γκολ του Μανθάτη, γκολ που έμεινε μέχρι το φινάλε του αγώνα.

Πολλές χαμένες ευκαιρίες για την ομάδα του Γιάννη Βονόρτα, με τον τερματοφύλακα της Καλλιθέας να πραγματοποιεί σπουδαία εμφάνιση και να χαρίζει στην ομάδα του, τους τρεις πόντους της νίκης.

Το ματς

Ο αγώνας ξεκίνησε με ψυχρολουσία για τους «πράσινους», αφού μόλις στο 2ο λεπτό η Καλλιθέα έκανε το 1-0. Ο άλλοτε «πράσινος» Μουνιέ σέντραρε από δεξιά στην καρδιά της άμυνας του Παναθηναϊκού και ο Μανθάτης, που είχε κάνει κίνηση, με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά προς τα πίσω νίκησε τον Χριστογεώργο ανοίγοντας πολύ νωρίς το σκορ.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.292 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός πήρε την κατοχή της μπάλας και ανεβάζοντας τις γραμμές του στο γήπεδο προσπάθησε με οργανωμένο παιχνίδι να δημιουργήσει τις ευκαιρίες που θα του έφερναν το γκολ της ισοφάρισης. Μάλιστα στο 13’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Βαγιαννίδης σέντραρε χαμηλά από τα δεξιά, ο Τσιριγώτης έκανε το πλασέ στην κίνηση μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Βοσνιάδης απέκρουσε.

Έχοντας φτάσει στο ημίωρο του αγώνα (30’), η Καλλιθέα ήταν εμφανές πως είχε επαναπαυτεί στο γρήγορο γκολ και περίμενε τον Παναθηναϊκό στο μισό γήπεδο, προκειμένου να εκμεταλλευτεί κάποια αντεπίθεση για να βρει και δεύτερο γκολ. Παράλληλα οι «πράσινοι» πέραν της ευκαιρίας του 13ου λεπτό με τον Τσιριγώτη δεν είχαν καταφέρει να απειλήσουν, αφού οι παίκτες του Λεωνίδα Βόκολου είχαν κλείσει καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Βοσνιάδη.

Σε μία από τις λιγοστές αντεπιθέσεις της Καλλιθέας στο 33’, η μπάλα έφτασε στον Μουνιέ και ο Γάλλος δοκίμασε με ψηλοκρεμαστό σουτ να νικήσει τον Χριστογεώργο, αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του «τριφυλλιού» μένοντας έτσι το 1-0. Ο Παναθηναϊκός Β’ απάντησε με διπλή ευκαιρία στο 36’ και στο 37’, όμως και στις δύο περιπτώσεις ο Βοσινιάδης πραγματοποίησε δύο εντυπωσιακές επεμβάσεις, ενώ στη δεύτερη από σουτ του Σιδερά, η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι, στερώντας την ισοφάριση στους φιλοξενούμενους.

Στο 42’ ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος στο πρώτο ημίχρονο, ο Μανθάτης αποχώρησε τραυματίας δίνοντας τη θέση του στον Κωστίκα, στην τελευταία αξιοσημείωτη εξέλιξη του πρώτου ημιχρόνου.

Η εικόνα του πρώτου μέρος όπου ο Παναθηναϊκός Β’ είχε την κατοχή και η Καλλιθέα αμύνονταν σύσσωμη κάτω από τη σέντρα συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Ωστόσο στα πρώτα 15 λεπτά της επανάληψης δεν υπήρξε κάποια αξιοσημείωτη φάση, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν τελικές.

Στο 64’ ο Μαρτίνης έβαλε σωτήριο τάκλιν πριν το σέντερ φορ της Καλλιθέας προλάβει να εκτελέσει τον Χριστογεώργο, την ώρα που το παιχνίδι είχε εν γένει καλό ρυθμό παρά τις αλλαγές από τους δύο προπονητές αλλά και κάποιες διακοπές λόγω μαρκαρισμάτων. Ένα μακρινό σουτ του Ηλιάδη στο 78’ βρήκε σε ετοιμότητα τον Βοσνιάδη που μπλόκαρε εύκολα.

Στο 84’ ο Μπιλάλ πέρασε στο ματς αντί του Ηλιάδη, κάνοντας ακόμα πιο επιθετικό στο σχήμα του «τριφυλλιού» που έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης. Οι «πράσινοι» είχαν «κατασκηνώσει» στην περιοχή της Καλλιθέας και στο 90’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν και πάλι ο Βοσνιάδης απέκρουσε τον δυνατό ξαφνικό σουτ του Τσιριγώτη, με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.