Επικαιρότητα

Self test: Ακόμη και έξω από τα σχολεία θα γίνουν τεστ τη Δευτέρα

Ακόμη και έξω από τα σχολεία θα μπορούν -εφόσον είναι εφικτό και θέλουν- να κάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί αύριο το πρωί το self test, ώστε να μπουν στις σχολικές αίθουσες εάν αυτό είναι αρνητικό.

Σε άλλη περίπτωση ο γονιός θα μπορεί να πάρει το τεστ από το σχολείο και να το κάνει στο παιδί του στο σπίτι, εάν βέβαια επαρκεί ο χρόνος. Αυτά βέβαια ισχύουν για όσους δεν μπόρεσαν να βρουν στο φαρμακείο τεστ. Όπως ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας αύριο Δευτέρα οι διευθυντές των σχολείων έχουν οδηγία να βρίσκονται στο σχολείο από τις 7 το πρωί και να έχουν τεστ για τις μεμονωμένες περιπτώσεις μαθητών ή εκπαιδευτικών που δεν έχουν προμηθευτεί.

Έτσι ο γονιός θα μπορεί να πάρει το τεστ να το κάνει στο παιδί του και να μπει στο σχολείο εφόσον είναι αρνητικό. Όπως τόνισε σήμερα Κυριακή ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Δευτέρας «όλα τα σχολεία θα έχουν τεστ ώστε οι γονείς των μαθητών που δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν λόγω έλλειψης στα φαρμακεία να τα πάρουν».

Όπως τόνισε ο γ.γ κ. Α. Κόπτσης «μέχρι σήμερα το βράδυ θα τους αποσταλούν self test προκειμένου αύριο το πρωί να είναι όλα έτοιμα για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Και οι γονείς θα μπορούν να προσέρχονται και να τα παραλαμβάνουν. Σχετικά με κάποια σχολεία που βρίσκονται σε περιοχές που είναι δύσκολη η προμήθεια των τεστ ανέφερε ότι έχει υπάρξει συνεννόηση με Δήμους και φαρμακαποθήκες ώστε να τους αποσταλούν εντός της ημέρας.

Όπως τόνισε ο κ.Κόπτσης «είναι ευθύνη των γονέων και εκείνοι θα το κάνουν στα παιδιά τους ώστε να ενημερώσουν και τη σχετική πλατφόρμα. Κανένας μαθητής δεν θα μπαίνει στο σχολείο χωρίς αρνητικό σελφ τεστ. Αν ο γονέας επιστρέψει στο σπίτι του, θα το δηλώσει ο ίδιος στην πλατφόρμα, αλλιώς αν γίνει έξω από το σχολείο θα το δηλώσει το αποτέλεσμα ο Διευθυντής του σχολείου».

Για όσους γονείς έχουν self test η διαδικασία προβλέπει να γίνεται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο, ενώ για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) το self- test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1). Αυτό σημαίνει ότι το πρώτο self test πρέπει να γίνει σήμερα Κυριακή 9 Ιανουαρίου, ένα ακόμη τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου και το τρίτο την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου.

Κυβερνητικές πηγές: Ολοκληρώθηκε ο εφοδιασμός με self test

Το μεσημέρι της Κυριακής κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως έχει ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός των σχολικών διευθύνσεων σε όλη τη χώρα με επιπλέον self test από το απόθεμα του κράτους.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές υπολογίζεται ότι υπάρχει πενταπλάσιο απόθεμα σε κάθε σχολική μονάδα από τον αριθμό των δικαιούχων που δεν έλαβαν τεστ. Δηλαδή πάνω από ένα εκατομμύριο τεστ στις σχολικές μονάδες της χώρας έναντι 200.000 (12%) μαθητών και εκπαιδευτικών που φαίνεται ότι δεν έχουν λάβει τα τεστ τους.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι Δήμοι προχωρούν σε αγορά πρόσθετων τεστ για κάθε σχολική μονάδα ώστε να προμηθεύσουν μέσω των σχολικών επιτροπών αν τυχόν παρουσιάσουν κενά.

Πηγή: Ethnos.gr

Exit mobile version