ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

“Χειρουργείο” και… όλα στραβά

Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίωρο, έχασε πολλές ευκαιρίες, αλλά ένα λάθος του Κώτσιρα και η αποβολή - έκτρωμα του Σάντσες στο 44' τον υποχρέωσαν στην πρώτη του ήττα με 3-1 από τον Βόλο, μετά από τις 5 Δεκεμβρίου και την ήττα από την ΑΕΚ.

Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίωρο, έχασε πολλές ευκαιρίες, αλλά ένα λάθος του Κώτσιρα και η αποβολή – έκτρωμα του Σάντσες στο 44′ τον υποχρέωσαν στην πρώτη του ήττα με 3-1 από τον Βόλο, μετά από τις 5 Δεκεμβρίου και την ήττα από την ΑΕΚ.

Το ματς

Με μια αλλαγή σχετικά με το πρόσφατο μεσοβδόμαδο ματς κόντρα στον Άρη, παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο Πανθεσσαλικό για το ματς κόντρα στον Βόλο.

Οι πράσινοι στα πρώτα λεπτά μετά τη σέντρα της αναμέτρησης θέλησαν να αναλάβουν τα ηνία σε ότι αφορά την κατοχή μπάλας και μόλις στο 4ο λεπτό απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Κότνικ με τη γυριστή κεφαλιά του Βέλεθ που έφυγε μόλις άουτ, μετά την εκτέλεση φάουλ από τον Λούντκβιστ.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.819 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το τριφύλλι ασκούσε συνεχώς πίεση στους αμυνόμενους του Βόλου, με το πρώτο πεντάλεπτο να κυλά χωρίς επικίνδυνη στιγμή για τα καρέ των δύο ομάδων.

Στο 8’ ο Παλάσιος με μια περίεργη σέντρα-σουτ προσπάθησε να απειλήσει τον Κότνικ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και αφού τη βρήκε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων με τα ακροδάχτυλα εκείνη προσέκρουσε και στο δοκάρι και απομακρύνθηκε.

Στην εξέλιξη της φάσης ο Μακέντα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και φάτσα με το τέρμα, όμως σούταρε πάνω σε αμυνόμενο, με τον κίνδυνο να απομακρύνεται.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, με τον Παλάσιος δραστήριο προσπαθούσε να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που θα τον έφερναν κοντά στο τέρμα του Κότνικ, αλλά του έλειπε η τελική προσπάθεια, με τον Βόλο κλεισμένο καλά στο αμυντικό του τρίτο. Στο 19’ ο Αϊτόρ κέρδισε μέτρα στο χορτάρι, βρέθηκε σε καλή θέση και σούταρε, με τη μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ.

Ένα λεπτό (20’) αργότερα η μπάλα έμεινε μέσα στην μικρή περιοχή, ο Σάντσες βρέθηκε στην πορεία της, αλλά το καλό σουτ που δοκίμασε κόντραρε σε σώματα. Στο 24’ ο Βιγιαφάνιες έκανε σκαφτή σέντρα προς τον Μακέντα, με τον Ιταλό φορ να παίρνει χλιαρή κεφαλιά και να δίνει την ευκαιρία στον Κότνικ να μπλοκάρει τη μπάλα με ευκολία.

Στο 28’ το τριφύλλι ξαναβγήκε μπροστά με αξιώσεις, αλλά το φαλτσαριστό σουτ του Λούντκβιστ δεν ανησύχησε τον Κότνικ. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, οι πράσινοι έχασαν τη μεγαλύτερη τους ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα, όταν μετά από φάση διαρκείας, ο Αϊτόρ με σουτ στην κίνηση με το δεξί πόδι, απείλησε την εστία του Κότνικ, με τη μπάλα να φεύγει για κακή του τύχη δίπλα από την εστία.

Στο 34’ ο Βόλος χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα, εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας των πρασίνων και με τον Ολλανδό, Φαν Βεερτ παραβίασε την εστία του Μπρινιόλι που δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ. Δύο λεπτά μετά το γκολ των γηπεδούχων (36’), ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσια, με τον Μακέντα να μην μπορεί να σκοράρει εξ’ επαφής, μετά το λάθος του Κότνικ.

Στο 37’ το σουτ του Φαν Βεερτ πέρασε μακριά από την εστία του Μπρινιόλι, φάση που ήλθε και πάλι από αμυντικό λάθος. Στο 40’ ο Λούντκβιστ θα μπορούσε να ισοφαρίσει αλλά η κεφαλιά που πήρε ήταν χλιαρή και κατέληξε στην εστία του Κότνικ.

Στο 44’ σημειώθηκε η φάση που σημάδεψε την αναμέτρηση, με τον Ολλανδό διαιτητή, Χίνγκλερ να ανακαλύπτει κόκκινη κάρτα σε μαρκάρισμα του Φακούντο Σάντσες στον Μπαριέντος, μια απόφαση-σκάνδαλο καθώς δεν υφίσταται καν μαρκάρισμα του ποδοσφαιριστή των πρασίνων.

Το λάθος του Ολλανδού ρέφερι ήρθε να το μεγενθύνει και ο συμπατριώτης του που ήταν στο VAR, καθώς δεν έστειλε τον Χίνγκλερ να κάνει ανασκόπηση για να δει τι ακριβώς συνέβη.

Στην επανάληψη ο Ιβαν Γιοβάνοβιτς κλήθηκε να αναπροσαρμόσει τα αγωνιστικά του πλάνα, καθώς η ομάδα έπρεπε να αγωνιστεί σε όλο το δεύτερο μέρος με παίκτη λιγότερο.

Στο 54’ ο Παλάσιος προσπάθησε να φέρει τη μπάλα μέσα στην περιοχή, αλλά το γύρισμα της μπάλας που δοκίμασε, αναχαιτίστηκε από την άμυνα των γηπεδούχων. Στο 61’ ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να ισοφαρίσει αλλά παρά το γεγονός πως ο Κότνικ έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια, δεν βρέθηκε κανένας ποδοσφαιριστής των πρασίνων στην πορεία της μπάλας για να τη σπρώξει στα δίχτυα.

Στο 64’ ο Μπρινιόλι στέρησε με σπουδαία επέμβαση το δεύτερο γκολ για τον Βόλο, μετά την αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Ρεγκατέν.

Στο 72’ ο Βόλος έφτασε κοντά στο 2-0, αλλά η μπάλα μετά την κεφαλιά του Τσοκάνη προσέκρουσε στο κάθετο δοκάρι του Μπρινιόλι, με τον Ιταλό τερματοφύλακα να απομακρύνει με δεύτερη προσπάθεια. Στο 76’ ο Βόλος πέτυχε και δεύτερο τέρμα ξανά με τον Ολλανδό, Φαν Βεερτ που μπήκε σφήνα ανάμεσα σε Σένκεφελντ-Βέλεθ και πλάσαρε τον επερχόμενο Μπρινιόλι για το 2-0.

Στο 82’ ο Παλάσιος σπατάλησε μια καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό να ξαναμπεί στο ματς, όταν βρέθηκε ολομόναχος και σούταρε πάνω σε αμυντικό. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, οι πράσινοι πίεσαν για να φτάσουν στη μείωση του σκορ και οι προσπάθειές τους καρποφόρησαν από το σημείο του πέναλτι με τον Παλάσιος να ευστοχεί για το 2-1.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παναθηναϊκός ανέβηκε σύσσωμος στην επίθεση, ήταν ευάλωτος στα μετόπισθεν και το πλήρωσε με τον Ορόζ να σκοράρει σε κενό τέρμα για το 3-1 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.