ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Η πληγή των εκτός έδρας, ο Ολλανδός… σφαγέας και το ντέρμπι

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για την... τσάμπα ήττα του Παναθηναϊκού στον Βόλο, την ανύπαρκτη αποβολή και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Η πληγή των εκτός έδρας, ο Ολλανδός... σφαγέας και το ντέρμπι

Συνεχίζουν να αποτελούν πληγή για τον Παναθηναϊκό τα εκτός έδρας παιχνίδια του. Είχε να ηττηθεί η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς από τις 2 Δεκεμβρίου, τότε που έδωσε το τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι της στο πρωτάθλημα και έχασε από την ΑΕΚ. Πήρε τρεις νίκες έπειτα στη Λεωφόρο χωρίς καν να δεχτεί γκολ, αλλά ενδιάμεσα είχε ένα ακόμα εκτός έδρας ματς, αυτό του Βόλου για το Κύπελλο. Δεν κέρδισε ούτε εκεί, όμως το τελικό 0-0 του χάρισε την πρόκριση. Και ήρθε το απόγευμα της Κυριακής η… σφαλιάρα με το τελικό 3-1 από τους Βολιώτες, σε ένα ματς που η αλήθεια είναι πως πήγαν όλα στραβά.

Αν ο Παναθηναϊκός είχε σκοράρει στο πολύ καλό πρώτο του ημίωρο, εκεί που είδε το δοκάρι και τον Κότνικ να τον σταματούν, τώρα θα μιλούσαμε για μια άνετη επικράτησή του. Ακόμα και αν έμενε με 11 εναντίον 11 στο δεύτερο μέρος, πάλι θα μπορούσε να είχε ανατρέψει την κατάσταση. Το είχε κάνει στο ίδιο γήπεδο και με τη Λαμία. Δυστυχώς ήρθες ένα Ολλανδός διαιτητής για να δείξει μια κόκκινη κάρτα που δεν υπήρχε, υπήρξε και ο συμπατριώτης του στο VAR που φέρει ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη επειδή δεν τον κάλεσε και… έδεσε το γλυκό.

Ακούω και διαβάζω πως ο Παναθηναϊκός δεν θα πρέπει να διαμαρτύρεται για τη συγκεκριμένη αποβολή, που μεταξύ άλλων του στερεί τον Σάντσες και από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Και είναι τεράστια η απουσία του Αργεντινού, ο οποίος όταν παίζει στη θέση του (δηλαδή στα δεξιά και όχι όπως χθες στα αριστερά με ανάποδο πόδι) σου εμπνέει σιγουριά κυρίως στα μετόπισθεν. Τώρα με την απουσία του θα παίξει ο Κώτσιρας, ο οποίος δείχνει πως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Και ίσως θα πρέπει να ανοίξει η κουβέντα για την… αναβάθμιση του Βαγιαννίδη και για να πάρει ο μικρός έστω κάποιες ευκαιρίες. Για να επανέλθω στην κόκκινη, αν αυτή η απόφαση ήταν εναντίον οποιαδήποτε από τις άλλες μεγάλες ομάδες θα είχε γυρίσει… τούμπα ο κόσμος.

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 70.649 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Και κατά τη διάρκεια του αγώνα και στη συνέχεια. Οι ίδιοι που τώρα λένε πως δεν δικαιούται να φωνάζει ο Παναθηναϊκός θα είχαν κάνει τόση φασαρία που θα ασχολούμασταν μια εβδομάδα. Στη φάση δεν υπάρχει αποβολή, αφού ο Σάντσες έχει κατοχή μπάλα, ο αντίπαλος του κάνει τάκλιν και πάνω στη μονομαχία τον πατάει ο Αργεντινός. Δεν είναι κάθε πάτημα αποβολή. Ο Ολλανδός έκανε μεγάλο λάθος και επί της ουσίας διαμόρφωσε αποτέλεσμα, αφού στο 11 vs 11 με ένα ολόκληρο ημίχρονο μπροστά η πιο ποιοτική ομάδα μπορεί να γυρίσει την κατάσταση.

Έστω κι έτσι, όμως, η πληγή των εκτός έδρας ματς παραμένει. Ο Παναθηναϊκός έχει μία νίκη όλη κι όλη μακριά από τη Λεωφόρο κι αυτή σε ουδέτερο γήπεδο απέναντι στη Λαμία. Δεν είναι συγκομιδή αυτή. Πρέπει να δει τι θα κάνει, πως θα το αλλάξει όλο αυτό και πως θα καταφέρνει να γίνεται πιο αποτελεσματικός όταν δεν έχει τη στήριξη της εξέδρας και τη δύναμη που του προσφέρει το Απόστολος Νικολαΐδης. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν χρειάζεται να γκρεμίσει τίποτα απ’ όσα έχει χτίσει έως εδώ στη σεζόν, ούτε να μπούμε ξανά σε μια διαδικασία εσωστρέφειας επειδή ήρθε μία ήττα, που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται σε μια ανύπαρκτη αποβολή.

Και σίγουρα δεν μπορούμε να το κάνουμε τώρα, ενώ ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ποτέ δεν είναι καλή μια ήττα, αλλά τουλάχιστον μπορεί να προκύψει κάτι θετικό απ’ το συγκεκριμένο αποτέλεσμα: ότι αυτό ήρθε μια εβδομάδα πριν από ένα τέτοιο παιχνίδι. Και οι ποδοσφαιριστές πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις μένουν απόλυτα συγκεντρωμένοι και έχουν επιπλέον κίνητρο να δώσουν απαντήσεις. Αν όλα πάνε καλά, ο Παναθηναϊκός θα έχει την ερχόμενη Κυριακή και τρεις σημαντικούς παίκτες που τους στερήθηκε στα δύο προηγούμενα ματς. Τον Ρούμπεν, τον Μαουρίσιο και τον Καρλίτος.

ΥΓ: Για όσους περιμένουν έναν παθητικό Παναθηναϊκό στον αγωνιστικό χώρο στο ντέρμπι της Κυριακής και κάνουν… πλακίτσα μέσω διαδικτύου και μέσω μηνυμάτων δίχως να έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο, ας κάνουν υπομονή μέχρι την Κυριακή. Εκεί θα πάρουμε όλοι τις απαντήσεις και θα μπορούμε να μιλάμε με δεδομένα και όχι με υποθέσεις…

ΥΓ.1: Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται σέντερ φορ. Και ένα καλύτερο δεξί μπακ που αν δεν μπορεί να το βρει άμεσα, τότε πρέπει να ξεκινήσει προεργασία για το καλοκαίρι. Φαντάζομαι ο Γιοβάνοβιτς έχει καλύτερο μάτι από τον καθένα μας και τα έχει διαπιστώσει πριν απ’ όλους.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...