ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Το «στήσιμο», ο φορ, και η ανάγκη για ομόνοια στο θέμα γηπέδου!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον Ολλανδό χειρούργο, που διαμόρφωσε αποτέλεσμα χθες στον Βόλο, την έλλειψη ενός πολύ καλού φορ-σκόρερ και την ομόνοια που πρέπει να υπάρχει στον κόσμο του Παναθηναϊκού, για το θέμα γηπέδου.

Το «στήσιμο», ο φορ, και η ανάγκη για ομόνοια στο θέμα γηπέδου!

Πήγες στον Βόλο να πάρεις ένα διπλό, να ανέβεις και άλλο στην βαθμολογία, αλλά έφυγες από το γήπεδο με κομμένα τα φτερά και με ήττα, που δεν άξιζες, όσο έπαιζες με 11 εναντίον 11. Τι έγινε, για να μείνεις με δέκα; Ήρθε ο Ολλανδός Χίγκλερ μαζί με τον συμπατριώτη του VARίστα και σε καθάρισαν σαν αυγό. Μία φάση, που ήταν φάουλ πάνω στον Σάντσες, αφού ο παίκτης του Βόλου πήγε με τα δύο πόδια να τον μαρκάρει μετατράπηκε σε κόκκινη στον Αργεντίνο. Σφύριγμα, που παραπέμπει σε Έλληνα και όχι σε ξένο διαιτητή. Μία απόφαση, που επηρέασε όλη την ροή του αγώνα, αφού αν έπαιζε με 11 ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο θα μπορούσε να το γυρίσει το ματς όπως το έκανε στο ίδιο γήπεδο με την Λαμία.

Για το παιχνίδι στον Βόλο κατά μεγάλο ποσοστό φταίει ο Ολλανδός αφού μία απόφαση-ανέκδοτο επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα. Για το 1-1-5, που έχει εκτός έδρας ο Παναθηναϊκός δεν φταίνε οι διαιτητές, αλλά η ίδια η ομάδα.

Είναι φανερή η βελτίωσή της και στα εκτός έδρας παιχνίδια τον τελευταίο μήνα και η απόδοση, που έχει. Το κακό είναι, ότι αυτό δεν μεταφράζεται σε αποτελέσματα και εδώ είναι το θέμα. Το πρόβλημα είναι, ότι η ομάδα δεν έχει το εύκολο γκολ επιθετικά. Όταν λείπει ο Καρλίτος δεν παίρνει τίποτα από τα φορ. Ο Ιωαννίδης δεν έχει παίξει πολύ, αλλά είναι ένας φορ, που έρχεται, ο Μακέντα είναι σε κάθε παιχνίδι και χειρότερος.

Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες!
Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες! 1.633 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Είναι κρίμα ο Παναθηναϊκός να φέρνει την μπάλα σωστά μέσα στην περιοχή και να μην έχει έναν killer, για να του δίνει τους πόντους, που αξίζει. Για να συμβεί αυτό πρέπει να το αποφασίσει ο Γιοβάνοβιτς και να φύγει ο Μακέντα. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει τέτοια απόφαση. Μακάρι να αλλάξει το πλάνο και να αποκτήσει ένα φορ βαρβάτο ο Παναθηναϊκός τώρα, για να μπορέσει να εισπράξει τα αποτελέσματα που του αξίζουν με βάση την απόδοσή του.

Όσο και αν πολλοί υποστηρίζουν ότι ο Παναθηναϊκός πληρώνει αμυντικά λάθη, ναι όντως γίνονται, αλλά το πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι ότι δεν σκοράρει. Αν σκόραρε θα είχε περισσότερους βαθμούς εκτός έδρας.

Πάμε στο θέμα του γηπέδου. Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναγιώτης Μαλακατές είπε επίσημα στοιχεία, αριθμούς και την θέση του, που είναι να πάει ο Παναθηναϊκός στον Βοτανικό. Βεβαίως, την απόφαση θα την πάρουν τα μέλη όταν γίνει Γ.Σ.

Αυτό, που χρειάζεται είναι όλη η διαδικασία να μην προκαλέσει και άλλο διχασμό στον σύλλογο. Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του, να την εκφράζει ελεύθερα, αλλά να μην την επιβάλει στον άλλον και ούτε να χαρακτηρίζει τον άλλον, που είναι είτε με το ναι, είτε με το όχι.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.