ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Κακοκαιρία Διομήδης: Προληπτικές εκκενώσεις χωριών – Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες – Πού υπάρχει διακοπή ηλεκτροδότησης

Σοβαρά προβλήματα προκαλεί η κακοκαιρία Διομήδης σε αρκετές περιοχές της χώρας, από τη Θεσσαλία έως και τη Βόρεια Εύβοια, με την πυροσβεστική να δέχεται 196 κλήσεις συνολικά για βοήθεια πολιτών ή απομάκρυνση υδάτων. Μάλιστα εκκενώθηκαν προληπτικά και χωριά στην Καρδίτσα.

Κακοκαιρία Διομήδης: Προληπτικές εκκενώσεις χωριών – Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες – Πού υπάρχει διακοπή ηλεκτροδότησης

Σοβαρά προβλήματα προκαλεί η κακοκαιρία Διομήδης σε αρκετές περιοχές της χώρας, από τη Θεσσαλία έως και τη Βόρεια Εύβοια, με την πυροσβεστική να δέχεται 196 κλήσεις συνολικά για βοήθεια πολιτών ή απομάκρυνση υδάτων. Μάλιστα εκκενώθηκαν προληπτικά και χωριά στην Καρδίτσα.

Επιπρόσθετα σε σειρά δρόμων έχει διακοπεί η κυκλοφορία. Την ίδια ώρα, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και σήμερα με αμείωτη ένταση, ενώ αναμένονται χιονοπτώσεις ακόμη και στην Αττική.

«Τρέλανε» τους τηλεθεατές ο Ευαγγελάτος: Το αποκαλυπτικό πλάνο παραλίας στον αέρα του Live News που δεν κόπηκε στο μοντάζ (Pic)+
«Τρέλανε» τους τηλεθεατές ο Ευαγγελάτος: Το αποκαλυπτικό πλάνο παραλίας στον αέρα του Live News που δεν κόπηκε στο μοντάζ (Pic)+ 20.130 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Διομήδης»: Στην «κατάψυξη» πολλές περιοχές της Ελλάδας">Διομήδης»: Στην «κατάψυξη» πολλές περιοχές της Ελλάδας">

Πού καταγράφονται σοβαρά προβλήματα

Στη Θεσσαλία φούσκωσαν ποταμοί με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και να καταγραφούν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, στην περιοχή Κοσκινά της Καρδίτσας, έσπασε το φράγμα του ποταμού Καλέντζη, και απείλησε τους οικισμούς Κοσκινά και Ψαθοχώρι οι οποίοι εκκενώθηκαν προληπτικά. Τουλάχιστον 50 άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν στο κλειστό γυμναστήριο στον Παλαμά Καρδίτσας για την ασφάλεια τους.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Κοσκινά Γιώργος Αγγελούσης μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας έγινε μεγάλος αγώνας για να αποφευχθούν τα χειρότερα, ενώ περιμένουν με το πρώτο φως της ημέρας να δουν τις καταστροφές που έχουν γίνει. Η Πυροσβεστική κλήθηκε να απεγκλωβίσει ανθρώπους από αυτοκίνητα, ενώ συνεχίζονται οι αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια.

Στα Φάρσαλα, χείμαρροι και αποστραγγιστικά έργα υπερχείλισαν, χωριά πλημμύρισαν και κάτοικοι από την ανατολική πλευρά του χωριού Υπέρεια, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε ξενοδοχείο, όταν το ποτάμι έκοψε στα δύο το χωριό.

Στη Βόρεια Εύβοια, δρόμοι έχουν πλημμυρίσει από υπερχειλίσεις ποταμών, με συνέπεια να έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε αρκετές περιοχές. Σύμφωνα με το evima, συνεργείο με μηχανήματα του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας καθώς και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, βρέθηκαν στο σημείο και οι  αστυνομικές αρχές απαγόρευσαν την κυκλοφορία.

Εκτεταμένες είναι οι διακοπές ρεύματος στην Ελασσόνα, σε τμήματα της Λάρισας και τον δήμο Τεμπών. Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει χωριά και σημεία της πόλης του Βόλου. Δημόσιες υπηρεσίες σχολεία και επιχειρήσεις πλημμύρισαν και δεν θα λειτουργήσουν σήμερα το Ειρηνοδικείο και το Πταισματοδικείο.

Την ίδια ώρα, Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπες, έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Επίσης, χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ώρες σε ορεινές περιοχές του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας, σε Στυμφαλία και Φενεό.

Στο Δήμο Αριστοτέλη στη Χαλκιδική, οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή προκάλεσαν πτώσεις δένδρων και διακοπές ρεύματος. Χωρίς ηλεκτροδότηση παραμένουν η Αρναία, το Παλαιοχώρι, η Ολυμπιάδα, η Βαρβάρα κι άλλοι οικισμοί του δήμου, ενώ συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται επί ποδός για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Την ίδια ώρα, λόγω της χιονόπτωσης και της επικινδυνότητας του οδικού δικτύου, αλλά και των διακοπών ρεύματος, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να μην λειτουργήσουν σήμερα οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στις Κοινότητες Αρναίας, Παλαιοχωρίου, Νεοχωρίου, Στανού, Βαρβάρας, Μεγάλης Παναγίας, Σταγείρων και Στρατονίκης.

λευκά» το ορειβατικό καταφύγιο Μπάφι">

Πόσες κλήσεις δέχθηκε πυροσβεστική

Έως τις 6:30 το πρωί σήμερα και σε διάρκεια 24 ωρών, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει δεχθεί 196 κλήσεις για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων και για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Αναλυτικότερα:

  •  Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, 37 κλήσεις για κοπές δέντρων, 71 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και 4 κλήσεις για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, στις περιοχές Μακρυχώρι, Συκούριο, Ομόλιο Λάρισας και Φάρσαλα.
  •  Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 23 κλήσεις για κοπές δέντρων και 6 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κυρίως στη Χαλκιδική και στη Βέροια.
  •  Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 13 κλήσεις για κοπές δέντρων, κυρίως στην περιοχή της Φλώρινας.
  •  Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, 17 κλήσεις για κοπές δέντρων και 4 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.
  •  Στην Περιφέρεια Ηπείρου 14 κλήσεις για κοπές δέντρων, κυρίως σε Τζουμέρκα και Ιωάννινα.
  •  Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, 7 κλήσεις για κοπές δέντρων, στο Καρπενήσι

Πού διακόπηκε η κυκλοφορία

Με πρωϊνό δελτίο της η Αστυνομία ενημερώνει για τις διακοπές στην κυκλοφορία και για τα σημεία όπου υπάρχει παγετός ή είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Λ. Πάρνηθος στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάρνηθα από το ύψος του Τελεφερίκ (ώρα 07:35, 12-01-2022)

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝΟΜ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Α. Λόγω χιονόπτωσης και παγετού, προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων, εξαιρουμένων των εκχιονιστικών μηχανημάτων και των οχημάτων έκτακτης ανάγκης στα παρακάτω τμήματα:

Ε.Ο. Φλώρινας-Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής (από το 1ο χιλιόμετρο έως τον Συνοριακό Σταθμό Κρυσταλλοπηγής)

Ε.Ο. Φλώρινας – Κοζάνης από το 22ο έως το 28ο χλμ.

Ε.Ο. Φλώρινας – Νίκης Σε όλο το τμήμα της.

Σε όλο το ορεινό επαρχιακό και δημοτικό δίκτυο Δήμου Φλώρινας (Από 23:40 ?, 10- 01-2022)

Β. Λόγω χιονόπτωσης και παγετού, προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των λοιπών οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες ή ειδικού τύπου ελαστικά, όπου αυτό απαιτείται. (Από 23:40, 10-01-2022)

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝΟΜ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α ΑΧΑΪΑΣ

Τοπική Κοινότητα Περιστέρας Δήμου Αιγιαλείας με το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων λόγω χιονόπτωσης και στα δύο ρεύματα (Από 11:00, 11-01-2022).

Α.2 ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝΟΜ. ΔΙΕΥΘ.ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ&ΘΡΑΚΗΣ

Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ

Επ.Ο. Ν. Σάντάς – Κέχρου και από το 10ο χλμ και Επ.Ο. Κεχρού – Χλόης- Χαμηλού.

Επ.Ο. Οργάνης – Άνω Βυρσίνης από το ύψος της Σμιγάδας και πάνω.

Επ.Ο. Ραγάδας- Εσοχής και στην Επ.Ο. Δρανιάς – Κάρδαμου- Κύμης.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝΟΜ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Επ.Ο. Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) από το 25ο χλμ έως το 28ο χλμ. (Από 17:30’, 18-12-2021).

Επ.Ο. Καστοριάς – Ιωαννίνων Από το 32ο χλμ έως το 45ο χλμ (μέσω Νεστορίου). (Από 17:30’, 10-01-2022).

Στην Επ.Ο. από Νόστιμο έως Άγιο Ηλία και προς τα όρια του νομού Κοζάνης από το Ζευγοστάσιο έως και Καστανόφυτο και από Λάγκα έως Βράχο (Από 05:30, 11-01- 2022).

Δ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ε.Ο. Φλώρινας – Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής από το 1ο έως το 52ο χλμ της (μέσω Βίγλας).

Από το 1ο χλμ έως το 28ο χλμ της Εθνικής Οδού Φλώρινας – Κοζάνης.

Ε.Ο. Φλώρινας – Νίκης στο 1ο έως το 18ο χλμ.

Από το 31ο χλμ έως το 45ο χλμ της Εθνικής Οδού Φλώρινας – Αγίου Γερμανού.

Στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού (Α-27) Νίκης – Φλώρινας.

Από το 1ο χλμ έως το 9ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Αετού – Νυμφαίου.

Στο επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο Δήμου Φλώρινας.

Από 13ο έως 30ο χλμ Ε.Ο. Αμυνταίου-Καστοριάς μέσω Λεχόβου (Από 19:50, 11-01- 2022)

Δ.Α ΚΟΖΑΝΗΣ

  • · Από το 29ο χλμ έως 38ο χλμ Ε.Ο. Κοζάνης-Θεσσαλονίκης.

Δ.Α ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Επ.Ο Γρεβενών-Σαμαρίνας-Βασιλίτσας από το 27ο χλμ. έως το 48ο χλμ.

Επ.Ο Γρεβενών-Ζιάκα-Περιβολίου-Αβδέλας από το 21ο χλμ. έως το 45ο χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α. ΑΧΑΙΑΣ

Ε.Ο. Καλαβρύτων – Διακοπτού (μέσω Ι.Μ.Μ. Σπηλαίου).

Ε.Ο. Καλαβρύτων – Πατρών (μέσω Χαλανδρίτσας).

Ε.Ο. Καλαβρύτων – Κλειτορίας (μέσω Πριολίθου).

Ε.Ο. Καλαβρύτων – Χιον. Κέντρου.

Ε.Ο. Καλαβρύτων – Αιγίου (μέσω Πτέρης).

Ε.Ο. Καλαβρύτων – Κλειτορίας (μέσω Λουσών).

Ε.Ο. Ελαιώνα – Καλαβρύτων (μέσω Μαμουσίας Δουμένων Ζαχλωρούς).

Ε.Ο. Καλαβρύτων – Χιον. Κέντρου (από το ύψος διασταύρωσης Αγ. Νικολάου).

Ε.Ο. Καλαβρύτων – Πούντας.

Ε.Ο. Αιγίου – Καλαβρύτων (μετά το 15ο χλμ προς Πτέρη).

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή και της αυξημένης υγρασίας έχει δημιουργηθεί παγετός στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται με δυσχέρεια και με τη χρήση αντιολισθητικών μέσων οπού αυτό απαιτείται.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. ΗΜΑΘΙΑΣ

Δ.Ο. Νάουσας – 3/5 Πηγαδιών από 13ο χλμ ως 17ο χλμ (χιονοδρομικό κέντρο 3/5 Πηγαδιών).

Δ.Ο. Νάουσας – Σελίου, από 13ο χλμ ως 17ο χλμ (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου).

Ε.Ο. Βέροιας – Σελίου από 4,5ο χλμ ως 26,6ο χλμ (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου).

Π.Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς) από 94,5ο χλμ ως 98,3ο χλμ (όρια Δ.Α.).

Δ.Α. ΠΙΕΡΙΑΣ

Επ.Ο Κατερίνης – Χιονοδρομικού Κέντρου Ελατοχωρίου από το 32ο χλμ έως 36ο χλμ (Από 14:30’ ώρα της 11-01-2022, λόγω χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων).

Δ.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Ε.Ο. Νεοχωρίου –Βαρβάρας (από Διασταύρωση Νεοχωρίου έως Διασταύρωση Βαρβάρας). (Από 16:45 ώρα της 11-01-2022, λόγω χιονόπτωσης-παγετού, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων). Π.Ε.Ο Θεσσαλονίκης – Ιερισσού ( μέσω Ταξιάρχη ) από το 70ο έως 85ο χλμ. (Από 16:45’ ώρα της 11-01-2022, λόγω χιονόπτωσης-παγετού, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Επ.Ο. Καλαμπάκας-Ασπροποτάμου από το 35ο χλμ. έως το 68 χλμ.

Ε.Ο. Τρικάλων Άρτης από 31ο χλμ. (συνοικισμός Αγίου Γεωργίου Ελάτης) έως 75ο χλμ. (γέφυρα Αλεξίου).

Επ.Ο Πύλης- Μεσοχώρας από 22ο χιλ. (Ισιώματα) έως 55 χιλ. (Μεσοχώρας).

Επ.Ο Καλαμπάκας-Βλαχάβας από το 9Ο χλμ. έως το 15Ο χλμ.

Επ.Ο Θεόπτρας-Μαυρελίου από το 18ο χλμ. έως το 32ο χλμ.

Λοιπό Επαρχιακό Ορεινό Δίκτυο Δήμου Πύλης Τρικάλων.

Δ.Α. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Από 38ο χλμ Δ/ση Οξυάς έως 81ο χλμ Επ. Οδ. Καρδίτσας – Άρτας. (Γέφυρα Αχελώου Όρια Ν. Άρτας).

Από 19ο χλμ έως 47ο χλμ Επ.Ο. Μουζακίου-Στεφανιάδας (Βρύση Αλαμανή-Τ.Κ. Στεφανιάδας).

Από 9ο χλμ (Δ/ση Τ.Κ. Κρυοπηγής – Λίμνης Πλαστήρα) Επ.Ο. Μουζακίου – Λίμνης Πλαστήρα.

Στην Επ.Ο. Καρδίτσας –Φράγμα Λίμνης Πλαστήρα (μέσω Νεοχωρίου) από 35ο χλμ στο δευτερεύον οδικό δίκτυο.

Δ.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ

Επ.Ο. Γόννων – Καλλιπεύκης από το 18ο χλμ στο ύψος του αυχένα λόγω χιονόπτωσης.

Ε.Ο. Ελασσόνας – Κατερίνης, από Δ/ση Πυθίου προς Κατερίνη – 46ο χιλιόμετρο Κατερίνης – Ελασσόνας.

3) Επ. οδός Συκουρίου – Σπηλιάς από το 4ο χλμ.

Δ.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο από Πορταριά έως Χάνια (Άνω Κλάδος)

Στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο περιοχή Αγ. Γεωργίου Νοτίου Πηλίου (Κάτω Κλάδος)

Στην Επ. οδό Χανίων-Κισσού, από την διασταύρωση του χιονοδρομικού κέντρου Αγριόλευκες Πηλίου μέχρι την διασταύρωση με την Ε.Ο.Βόλου Ζαγοράς (Κάτω κλάδος) στον Κισσό Μαγνησίας

Από το αγρόκτημα Κουμούτση μέχρι και τα Χάνια

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝΟΜ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Από το 13,5ο χλμ (διασταύρωση Σκαμνού) της Επαρχιακής οδού Αράχωβας – Επταλόφου έως Χ.Κ. Παρνασσού (θέση Κελάρια), λόγω χιονόπτωσης – παγετού, η κυκλοφορία των οχημάτων από διεξάγεται με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων (ώρα 08:00 της 11-01-2022).

Από το 2ο χλμ έως το 15ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Αράχοβας – Επταλόφου (ώρα 20:00 της 11-01-2022).

Δ.Α. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Από 65η χ/θ έως 67η χ/θ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λαμίας- Καρπενησίου (από ώρα 09:30 της 11-01-2022).

Από 1ο χλμ έως 15ο χλμ της Επ.Ο. Καρπενησίου- Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου (από ώρα 09:30 της 11-01-2022).

Από 12ο χλμ Επ.Ο. Καρπενησίου- Φουρνά Καρδίτσας, θέση «Βράχος» μέχρι τα όρια με Ν. Καρδίτσας, θέση «Ζαχαράκι» (από ώρα 09:30 της 11-01-2022).

Από 6ο χλμ έως 42ο χλμ της Επ.Ο. Καρπενησίου- Κρικέλλου – Δομνίστας (από ώρα 09:30 της 11-01-2022).

Από 35ο χλμ έως 45ο χλμ της Επ.Ο. Καρπενησίου- Προυσού- Αγρινίου, θέση « Αραποκέφαλα» (από ώρα 09:30 της 11-01-2022).

Από 3ο χλμ έως 25ο χλμ της Επ.Ο. Καρπενησίου- Φιδακίων – Σελλά (από ώρα 09:30 της 11-01-2022).

Από 2ο χλμ έως 15ο χλμ της Επ.Ο. Καρπενησίου- Στενώματος (από ώρα 09:30 της 11-01-2022).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δ.Α. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ε.Ο Καλαμάτας- Σπάρτης από την 32η χ/θ έως την 42 χ/θ από ώρα 08.00 η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια και με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Δ.Α. ΦΩΚΙΔΑΣ

Από 15ο έως 18ο χλμ Επ.Ο. Αράχωβας – Επταλάφου (ώρα 22:00, 11-01-2022)

Β’ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ – ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΑ ΥΔΑΤΑ -ΦΕΡΤΑ

Απαγορευτικό απόπλου

Την ίδια ώρα, σε ισχύ είναι το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές που σύμφωνα με την ΕΜΥ, φθάνουν τοπικά στο Αιγαίο τα 9 και στα βόρεια τα 10 μποφόρ.

Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια των πλοίων πραγματοποιούνται κατά την κρίση του πλοιάρχου και με ημερολογιακή εγγραφή.

Κλειστές παραμένουν επίσης οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Καβάλα-Πρίνου Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για αλλαγές η τροποποιήσεις δρομολογίων σε πολλές ακτοπλοϊκές γραμμές λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι – Πού θα χιονίσει

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Νότιο Αιγαίο αναμένονται για σήμερα, Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, με την κακοκαιρία Διομήδης να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Σύμφωνα με το meteo.gr, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένονται χιονοπτώσεις σε ορεινά, ημιορεινά καθώς και τμήματα της ηπειρωτικής χώρας με πολύ χαμηλό υψόμετρο, ενώ θα καταγραφούν χαμηλές θερμοκρασίες.

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση για Τετάρτη 12 Ιανουαρίου

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα όπου υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων, και ενδεχομένως κατά τόπους στο Ανατολικό Αιγαίο και στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά, σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο από τη Στερεά και βορειότερα. Χιονοπτώσεις αναμένονται επίσης σε τμήματα των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Τα φαινόμενα, πρώτα στα βόρεια, και μετά το μεσημέρι σε πολλές περιοχές, θα σταματήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιότερα τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -9 έως 2 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 6, στην Ήπειρο από -1 έως 9 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -3 έως 8, στα δυτικά και νοτιοδυτικά ηπειρωτικά από 2 έως 9, στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά από 0 έως 8 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 11, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 1 έως 4 βαθμούς, στις Σποράδες από 2 έως 6 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 9 μποφόρ θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι με εντάσεις 7-8 μποφόρ και ενδεχομένων τοπικά 9 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελούν τα Δωδεκάνησα όπου αρχικά αναμένονται μεταβαλλόμενοι άνεμοι εντάσεων έως 5 μποφόρ αλλά βαθμιαία θα επικρατήσουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι ανατολικών έως βορειοανατολικών διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο κατά περιόδους. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στα βόρεια και δυτικά. Τα φαινόμενα από τις πρωινές ώρες και μετά αναμένεται να έχουν ασθενή κατά βάση χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 7 βαθμούς, αλλά στα βόρεια θα διατηρηθεί 3-4 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις κατά διαστήματα στα παραθαλάσσια και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, στα ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα έως το πρωί θα εξασθενήσουν και βαθμιαία στη συνέχεια θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και τοπικά στο Θερμαϊκό 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 1 έως 4 βαθμούς.

Πηγή: Ethnos.gr

loading...
ΣΧΟΛΙΑ