ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Χρειάζεται μια μεγάλη νίκη

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για το ντέρμπι της Κυριακής και για τη θετική συγκυρία για τους πράσινους.

Χρειάζεται μια μεγάλη νίκη

Κρίνει πολλά το ντέρμπι της Κυριακής για τον Παναθηναϊκό. Αρχής γενομένης από την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση της ομάδας έπειτα από τη «σφαλιάρα» που δέχτηκε στον Βόλο. «Σφαλιάρα» όχι επειδή έχασε, όλες οι ομάδες έχουν απώλειες βαθμών. Αλλά με τον τρόπο που ήρθε η ήττα. Σε ένα ματς που θα μπορούσαν οι πράσινοι να το είχαν καθαρίσει από το πρώτο ημίωρο, τελικά έφυγαν χωρίς βαθμολογικό όφελος.

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έρχεται σε μια στιγμή που ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη να επιστρέψει. Και στις καλές εμφανίσεις και στα αποτελέσματα, Και πάνω απ’ όλα έχει ανάγκη μιας αληθινά μεγάλης νίκης μέσα στη σεζόν. Δεν το έχει κάνει έως τώρα. Δεν κέρδισε κανένα ντέρμπι στον πρώτο γύρο, χάνοντας τα δύο απ’ τα τρία (από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ) και φεύγοντας με ισοπαλία από το Καραϊσκάκη. Δεν κέρδισε σε έδρες δύσκολες, όπως το Βικελίδης, η Τρίπολη, τα Γιάννενα. Παιχνίδια που χτίζουν χαρακτήρα.

Χτίζεται ο χαρακτήρας και μέσω των αγώνων που έχει πάρει ο Παναθηναϊκός ή μέσω των σερί που έχει χτίσει. Αλλά δεν αρκούν μόνο αυτά. Και αποτυπώνεται αυτό και στη βαθμολογία. Επιμένω πως ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλο φαβορί για την τετράδα, διότι είναι καλύτερη ομάδα από τον Άρη, που θεωρητικά είναι ο ανταγωνιστής του (αν και το παλεύουν ΟΦΗ και ΠΑΣ). Όμως οφείλει να κάνει μεγάλες νίκες για να επιβεβαιώσει αυτόν τον ρόλο. Το ματς της Κυριακής είναι ένα απ’ αυτά.

Ο Ολυμπιακός έρχεται στη Λεωφόρο με σημαντικές απουσίες. Δεν έχει τους βασικούς Αγκιμπού, Μπουχαλάκη, Σισέ, όπως και τους Ροντρίγκες, Ονιεκούρου και Κουντέ που θα μπορούσαν στη διάρκεια του αγώνα να του προσφέρουν λύσεις. Σίγουρα οι απουσίες τόσο του Αγκιμπού, όσο και του Μπουχαλάκη είναι προς όφελος του Παναθηναϊκού. Είναι οι δύο από τους τρεις βασικούς του Μαρτίνς στη μεσαία γραμμή. Που δίνουν και πολλά τρεξίματα, ειδικά ο Αφρικανός.

Ο Γιοβάνοβιτς από την άλλη θα έχει και πάλι στη διάθεσή του κομβικούς παίκτες. Τον Χουάνκαρ, τον Μαουρίσιο, τον Ρούμπεν, τον Καρλίτος. Και τη δυνατότητα να παρατάξει μια ενδεκάδα ίδια με εκείνη που έφερε σερί νίκες τον Δεκέμβριο. Δηλαδή με παίκτες κλειδιά να είναι σε ετοιμότητα.

Το πώς θα επιλέξει να παίξει ο Παναθηναϊκός και τι προσέγγιση θα έχει ο Γιοβάνοβιτς θα φανεί την Κυριακή. Αλλά στη Λεωφόρο και μετά από έναν ολόκληρο γύρο σε σχέση με το ματς στο Φάληρο, μοιάζει δεδομένο πως οι «πράσινοι» δεν θα φοβηθούν τον Ολυμπιακό. Και δεν έχουν και λόγο να το κάνουν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...