ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Στο ρελαντί και πρόκριση από το πρώτο ματς!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος, πέτυχε τέσσερα τέρματα στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας και έβαλε πλώρη για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Τυπική διαδικασία η ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στη Θεσσαλική πόλη. Τα τέρματα του «τριφυλλιού» σημείωσαν οι Βιτάλ (6’, 20’), Αϊτόρ (32’) και Καρλίτος (41’).

Στο ρελαντί και πρόκριση από το πρώτο ματς!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος, πέτυχε τέσσερα τέρματα στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας και έβαλε πλώρη για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τυπική διαδικασία η ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στη Θεσσαλική πόλη. Τα τέρματα του «τριφυλλιού» σημείωσαν οι Βιτάλ (6’, 20’), Αϊτόρ (32’) και Καρλίτος (41’).

Το ματς

Αλλαγμένος σε σχέση με το ντέρμπι της Κυριακής κόντρα στον Ολυμπιακό, παρουσιάστηκε ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Οι «πράσινοι» είχαν τέσσερις αλλαγές στους βασικούς έντεκα που ξεκίνησαν την αναμέτρηση κόντρα στην ομάδα της Αναγέννησης.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.642 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν από τη σέντρα του αγώνα σοβαρό, ανέλαβε τα ηνία στο ματς, είχε κατοχή μπάλας, πίεζε τους φιλοξενούμενους και μόλις στο 6′ άνοιξε και το σκορ, μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια και πλασέ του Βιτάλ.

Οι φιλοξενούμενοι παρά το γρήγορο προβάδισμα του Παναθηναϊκού, έπαιζαν ελεύθερα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να βρίσκουν ελεύθερους χώρους για να κινούνται και σε μια τέτοια στιγμή, ήρθε και το δεύτερο γκολ για τον Ματέους Βιτάλ με πανομοιότυπη φάση στο 20ο λεπτό.

Ο Παναθηναϊκός παρά το προβάδισμά του, δεν κατέβασε ταχύτητα και στο 32′ βρήκε για τρίτη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Αϊτόρ να μετατρέπει σε ασίστ την κάθετη πάσα του Καρλίτος και να πλασάρει εύστοχα τον Γκέκα για το 3-0.

Οι «πράσινοι» με το άνετο σκορ υπέρ τους, έπαιζαν ελεύθερα, έβγαζαν ποιότητα στον αγωνιστικό χώρο και σε μία τέτοια φάση στο 41′ ο Καρλίτος με αριστουργηματικό τρόπο, πλάσαρε με «λόμπα» τον Γκέκα για το 4-0, μια φάση που ξεκίνησε με καταπληκτική βαθιά μπαλιά του Κώτσιρα. Στα επόμενα λεπτά μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου δεν έγινε κάτι το αξιοσημείωτο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στ’ αποδυτήρια για την ανάπαυλα, με το «τριφύλλι» να κάνει περίπατο με το σκορ στο 4-0.

Στην επανάληψη, η πρώτη καλή στιγμή ήρθε και πάλι για το «τριφύλλι» με τον Καρλίτος να δέχεται τη μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά το σουτ που δοκίμασε έφυγε μόλις άουτ από την εστία του Νέστωρα Γκέκα.

Με το σκορ στο 4-0 από το πρώτο μέρος, τα λεπτά κυλούσαν διαδικαστικά με το «τριφύλλι» να έχει τον απόλυτο έλεγχο να μην πιέζεται σε κανένα σημείο από τους ποδοσφαιριστές της Αναγέννησης. Ο Καρλίτος σκόραρε και για δεύτερη φορά στο 64ο λεπτό, ωστόσο ήταν για λίγα χιλιοστά ακάλυπτος από την πάσα του Παλάσιος, με τον διαιτητή Παπαπέτρου μετά από υπόδειξη του VAR, να ακυρώνει το γκολ του Ισπανού φορ.

Στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, η φιλοξενούμενη ομάδα βγήκε μπροστά για να προσπαθήσει το γκολ της «τιμής», ωστόσο η μεσαία γραμμή του «τριφυλλιού» ήταν απροσπέλαστη, με τους «πράσινους» να αναχαιτίζουν κάθε πιθανή επίθεση των παικτών της Αναγέννησης. Ο Ιωαννίδης είχε τεράστια ευκαιρία για το πέμπτο τέρμα της ομάδας του, αλλά το σουτ που έκανε το έδιωξε εντυπωσιακά ο Γκέκας, ακριβώς με τη συμπλήρωση του 80ου λεπτού της αναμέτρησης.

Τα επόμενα λεπτά κύλησαν χωρίς το παραμικρό, ο Παναθηναϊκός κατέβασε το ρυθμό και το τελικό σφύριγμα τον βρήκε να έχει βάλει πλώρη για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς το 4-0 από το πρώτο μέρος δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κώτσιρας, Σάρλια, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Μαουρίσιο (46′ Αλεξανδρόπουλος), Βιτάλ (46′ Παλάσιος), Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (76′ Σάντσες), Καρλίτος (67′ Ιωαννίδης).

Αναγέννηση Καρδίτσας (Περικλής Αμανατίδης): Γκέκας, Κουτρουμάνος (69′ Πολίτης), Σταμόπουλος, Πλέγας, Βιδάλ (46′ Μπάλλας), Γκόλιας, Μπενγκόα (69′ Ξέρρας), Γκίνη, Μανιός (46′ Λαρέα), Κοτσώνης, Μπραμπίγια (46′ Καρανίκας).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.