ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Κρίμα κι άδικο – Έχασε από την Εφές με τρίποντο στο φινάλε!

Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός στην Κωνσταντινούπολη, έφτασε μια ανάσα από τη νίκη, αλλά το τρίποντο του Μοερμάν στο ένα δευτερόλεπτο πριν από το τέλος διαμόρφωσε το τελικό 82-81 και στέρησε από το τριφύλλι το μεγάλο αποτέλεσμα.

Κρίμα κι άδικο - Έχασε από την Εφές με τρίποντο στο φινάλε!

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός είχε ένα πολύ δύσκολο έργο απέναντι στην Εφές, που έγινε ακόμη δυσκολότερο από τη στιγμή που έλειπε ο Παπαγιάννης. Οι πράσινοι στα πρώτα λεπτά του αγώνα προσπαθούσαν να έχουν επαφή με το σκορ, με αποτέλεσμα το σκορ να είναι 12-12 στα 3 λεπτά πριν από τη λήξη της περιόδου. Η Εφές από εκείνο το σημείο άρχισε να χτίζει μια μικρή διαφορά, εκμεταλλευόμενη την αστοχία του τριφυλλιού για το 17-12. Το σκορ έμεινε μέχρι το φινάλε του δεκαλέπτου.

Με δυο καλάθια από τον Καβαδά το σκορ έγινε 22-16 για την Εφές που διατηρούσε το προβάδισμα. Οι πράσινοι μείωσαν ακόμα περισσότερο με 22-19.  Ο Μέικον με τρίποντο έκανε το 26-25 με τον Παναθηναϊκό να είναι ζωντανός στο ματς. Οι πράσινοι είχαν επαφή με το σκορ και παρουσιάζονταν ανταγωνιστικοί. Το τριφύλλι είχε καλές επιλογές στην επίθεση με εύστοχες προσπάθειες από το τρίποντο. Ο Νέντοβιτς με σουτ από τα 8 μέτρα ισοφάρισε σε 33-33. Ο Μέικον με νέο τρίποντο έδωσε προβάδισμα τριών πόντων στο «τριφύλλι». Ο Παναθηναϊκός πραγματοποιούσε ένα πολύ καλό πρώτο μέρος και με κάρφωμα του Έβανς στον αιφνιδιασμό έκανε το 37-42 στα 10 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος.  Το σκορ του ημιχρόνου ήταν 39-42.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ο Παναθηναϊκός έκανε λάθη με αποτέλεσμα η Εφές να πάρει προβάδισμα (47-44), τρέχοντας στον αιφνιδιασμό. Ο Παπαπέτρου με ωραία ενέργεια και καλάθι μείωσε στον πόντο απέναντι σε μια άμυνα που άρχισε να πιέζει πολύ. Ο Νέντοβιτς με τρίποντο έδωσε ξανά προβάδισμα στο τριφύλλι για το 48-49.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 15.661 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το παιχνίδι πήγαινε πόντο – πόντο με το τριφύλλι να παρουσιάζεται ανταγωνιστικό. Με καταπλητικό κάρφωμα από τον Γουάιτ το σκορ έγινε 53-55, αλλά η Εφές απάντησε με τρίποντο για το προβάδισμα.  Ζητούμενο ήταν η συγκέντρωση, αφού οι γηπεδούχοι είχαν την ποιότητα να ξεφύγουν. Με τρίποντο του Μέικον το σκορ έγινε 60-58, αλλά ο Μοερμάν απάντησε με τον ίδιο τρόπο.  Με δίποντο του Μέικον, ξανά, οι πράσινοι μείωσαν στους τρεις πόντους. Ο Γουάιτ με δυο βολές έκανε το 63-62. Το σκορ του δεκαλέπτου ήταν 65-62.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν και το πλέον καθοριστικό. Ο Γουάιτ με τρίποντο μείωσε σε 69-67. Ο Αμερικανός με νέο κάρφωμα ισοφάρισε. Ο Λάρκιν έδωσε προβάδισμα δυο πόντων στην Εφές, αλλά ο Καβαδάς ισοφάρισε σε 71-71. Ο Μίσιτς σκόραρε για το 73-71, στα 6 λεπτά πριν από το τέλος. Ο Νέντοβιτς με τρίποντο έκανε το 73-74. Ο Παπαπέτρου με δίποντο έδωσε προβάδισμα τριών πόντων στον Παναθηναϊκό. Η Εφές μείωσε σε 75-76, έπειτα από χαμένες ευκαιρίες του τριφυλλιού.

Στα 2 λεπτά ο Πρίφτης δέχθηκε τεχνική ποινή και η Εφές ισοφάρισε. Ο Νέντοβιτς πήρε φάουλ για δυο βολές. Ο Σέρβος διαμόρφωσε το 76-78. Ο Μίσιτις πήγε κι αυτός για βολές. Ο παίκτης της Εφές ισοφάρισε κι ενώ απέμενε 1.30.  Ο Μέικον σκόραρε για το 78-80. Ο Ντάνστον πήρε φάουλ από τον Γουάιτ και πήγε κι αυτός στις βολές. Ο Αμερικανός είχε ½ για το 79-80.

Ο Μέικον αστόχησε και η Εφές πήγε στην επίθεση. Ο Μίσιτς αστόχησε και ο Γουάιτ πήρε το ριμπάουντ και το φάουλ στα 14.7. Ο Αμερικανός έβαλε ½ και το σκορ έγινε 79-81. Κι όμως, ο Μοερμάν με τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο στέρησε τη νίκη από τον Παναθηναϊκό, παρά τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε από την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη.

Τα Δεκάλεπτα: 17-12, 39-42, 65-62, 82-81.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.