Μπάσκετ

Κρίμα κι άδικο – Έχασε από την Εφές με τρίποντο στο φινάλε!

Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός στην Κωνσταντινούπολη, έφτασε μια ανάσα από τη νίκη, αλλά το τρίποντο του Μοερμάν στο ένα δευτερόλεπτο πριν από το τέλος διαμόρφωσε το τελικό 82-81 και στέρησε από το τριφύλλι το μεγάλο αποτέλεσμα.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός είχε ένα πολύ δύσκολο έργο απέναντι στην Εφές, που έγινε ακόμη δυσκολότερο από τη στιγμή που έλειπε ο Παπαγιάννης. Οι πράσινοι στα πρώτα λεπτά του αγώνα προσπαθούσαν να έχουν επαφή με το σκορ, με αποτέλεσμα το σκορ να είναι 12-12 στα 3 λεπτά πριν από τη λήξη της περιόδου. Η Εφές από εκείνο το σημείο άρχισε να χτίζει μια μικρή διαφορά, εκμεταλλευόμενη την αστοχία του τριφυλλιού για το 17-12. Το σκορ έμεινε μέχρι το φινάλε του δεκαλέπτου.

Με δυο καλάθια από τον Καβαδά το σκορ έγινε 22-16 για την Εφές που διατηρούσε το προβάδισμα. Οι πράσινοι μείωσαν ακόμα περισσότερο με 22-19.  Ο Μέικον με τρίποντο έκανε το 26-25 με τον Παναθηναϊκό να είναι ζωντανός στο ματς. Οι πράσινοι είχαν επαφή με το σκορ και παρουσιάζονταν ανταγωνιστικοί. Το τριφύλλι είχε καλές επιλογές στην επίθεση με εύστοχες προσπάθειες από το τρίποντο. Ο Νέντοβιτς με σουτ από τα 8 μέτρα ισοφάρισε σε 33-33. Ο Μέικον με νέο τρίποντο έδωσε προβάδισμα τριών πόντων στο «τριφύλλι». Ο Παναθηναϊκός πραγματοποιούσε ένα πολύ καλό πρώτο μέρος και με κάρφωμα του Έβανς στον αιφνιδιασμό έκανε το 37-42 στα 10 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος.  Το σκορ του ημιχρόνου ήταν 39-42.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ο Παναθηναϊκός έκανε λάθη με αποτέλεσμα η Εφές να πάρει προβάδισμα (47-44), τρέχοντας στον αιφνιδιασμό. Ο Παπαπέτρου με ωραία ενέργεια και καλάθι μείωσε στον πόντο απέναντι σε μια άμυνα που άρχισε να πιέζει πολύ. Ο Νέντοβιτς με τρίποντο έδωσε ξανά προβάδισμα στο τριφύλλι για το 48-49.

Το παιχνίδι πήγαινε πόντο – πόντο με το τριφύλλι να παρουσιάζεται ανταγωνιστικό. Με καταπλητικό κάρφωμα από τον Γουάιτ το σκορ έγινε 53-55, αλλά η Εφές απάντησε με τρίποντο για το προβάδισμα.  Ζητούμενο ήταν η συγκέντρωση, αφού οι γηπεδούχοι είχαν την ποιότητα να ξεφύγουν. Με τρίποντο του Μέικον το σκορ έγινε 60-58, αλλά ο Μοερμάν απάντησε με τον ίδιο τρόπο.  Με δίποντο του Μέικον, ξανά, οι πράσινοι μείωσαν στους τρεις πόντους. Ο Γουάιτ με δυο βολές έκανε το 63-62. Το σκορ του δεκαλέπτου ήταν 65-62.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν και το πλέον καθοριστικό. Ο Γουάιτ με τρίποντο μείωσε σε 69-67. Ο Αμερικανός με νέο κάρφωμα ισοφάρισε. Ο Λάρκιν έδωσε προβάδισμα δυο πόντων στην Εφές, αλλά ο Καβαδάς ισοφάρισε σε 71-71. Ο Μίσιτς σκόραρε για το 73-71, στα 6 λεπτά πριν από το τέλος. Ο Νέντοβιτς με τρίποντο έκανε το 73-74. Ο Παπαπέτρου με δίποντο έδωσε προβάδισμα τριών πόντων στον Παναθηναϊκό. Η Εφές μείωσε σε 75-76, έπειτα από χαμένες ευκαιρίες του τριφυλλιού.

Στα 2 λεπτά ο Πρίφτης δέχθηκε τεχνική ποινή και η Εφές ισοφάρισε. Ο Νέντοβιτς πήρε φάουλ για δυο βολές. Ο Σέρβος διαμόρφωσε το 76-78. Ο Μίσιτις πήγε κι αυτός για βολές. Ο παίκτης της Εφές ισοφάρισε κι ενώ απέμενε 1.30.  Ο Μέικον σκόραρε για το 78-80. Ο Ντάνστον πήρε φάουλ από τον Γουάιτ και πήγε κι αυτός στις βολές. Ο Αμερικανός είχε ½ για το 79-80.

Ο Μέικον αστόχησε και η Εφές πήγε στην επίθεση. Ο Μίσιτς αστόχησε και ο Γουάιτ πήρε το ριμπάουντ και το φάουλ στα 14.7. Ο Αμερικανός έβαλε ½ και το σκορ έγινε 79-81. Κι όμως, ο Μοερμάν με τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο στέρησε τη νίκη από τον Παναθηναϊκό, παρά τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε από την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη.

Τα Δεκάλεπτα: 17-12, 39-42, 65-62, 82-81.

Exit mobile version