ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Στη Βουλή η τροπολογία για το 15% του Ερασιτέχνη στο Βοτανικό

Η τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης για το 15% των εσόδων του ΑΟ για 49 χρόνια ψηφίστηκε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής και μένει να περάσει και τυπικά από την Ολομέλεια στις 25 ή 26 Ιανουαρίου.

Στη Βουλή η τροπολογία για το 15% του Ερασιτέχνη στο Βοτανικό

Το Υπουργείο Ανάπτυξης πριν από λίγες μέρες γνωστοποίησε την απόφαση της Κυβέρνησης που αφορά το χρονικό διάστημα που θα έχει ο Ερασιτέχνη ΠΑΟ το 15% των εσόδων από το Βοτανικό. Συγκεκριμένα, το αρχικό πλάνο ήταν ο ΑΟ να παίρνει αυτά τα έσοδα για 15 χρόνια. Μετά τις πιέσεις που άσκησε η διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού αυτό το ποσοστό θα μπαίνει στα ταμεία της «Μάνας του Λόχου» για 49 χρόνια.

Το βράδυ της Παρασκευής ψηφίστηκε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η τροπολογία επί του άρθρου 45 του ν. 4809/2021 (Α΄102) που αφορά το 15% των εσόδων για το νέο γήπεδο του τριφυλλιού για 49 χρόνια.

Είναι εξίσου σημαντικό να τονιστεί ότι στο συγκεκριμένο εδάφιο που ψηφίστηκε από την συγκεκριμένη επιτροπή και αναμένεται να επικυρωθεί από την ολομέλεια την Τρίτη 25 Ιανουαρίου ή την Τετάρτη 26, αναφέρεται η δυνατότητα να συνεχιστεί η εφαρμογή της απόφασής αυτής και μετά το πέρας των 49 ετών.

Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid)
Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid) 7.452 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Χαρακτηριστικά τονίζεται:

«Παραχώρηση κατά χρήση του γηπέδου ποδοσφαίρου του Τομέα Α Περιοχής Ανάπλασης 11 Βοτανικό -Τροποποίηση Παρ. 7 άρθρου 45 ν. 4809/2021

Το πρώτο και τρίτο εδάφιο παρ. 7 του άρθρου 45 του ν. 4809/2021 (Α’ 102) τροποποιούνται ως προς προβλεπόμενο χρονικό διάστημα και παρ. 7 διαμορφώνεται ως εξής:

“7. Ποσοστό δεκαπέντε επί τοις εκατό (15%) των εσόδων από τα εισιτήρια και εκμετάλλευση των διαφημιστικών χώρων του γηπέδου καταβάλλεται στο σωματείο, για εξυπηρέτηση των εξόδων συντήρησης και λειτουργίας των εγκαταστάσεων, για χρονικό διάστημα σαράντα εννέα (49) από έναρξη παραχώρησης αυτό, λόγω απομάκρυνσης των εγκαταστάσεων του σωματείου από Λεωφόρο Αλεξάνδρας, σκοπό εφαρμογή του προγράμματος ‘Διπλή Ανάπλαση’ και τη δημιουργία υπερτοπικού πόλου πρασίνου, εφαρμοζόμενων των παρ. 2, 3 και 4 του άρθρου 56 και του δεύτερου και τρίτου εδαφίου παρ. 1 του άρθρου 67 του ν. 2725/1999 (Α’ 121).

Πάροδο του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, ως άνω αποδίδεται Δήμο Αθηναίων, αναλαμβάνει συντήρηση του γηπέδου. Ως άνω χρονικό διάστημα των σαράντα εννέα (49) δύναται να παρατείνεται Κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου για τον αθλητισμό υπουργού.»

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.