ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Μόνος πρώτος και με διαφορά!

Ο Παναθηναϊκός πήρε άλλη μια νίκη στη Volley League ανδρών αυτή τη φορά κόντρα στον Φίλιππό Βέροιας με 3-1 σετ και παρέμεινε στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα, αυξάνοντας και τη διαφορά από τους διώκτες του.

Μόνος πρώτος και με διαφορά!

Ο Παναθηναϊκός είχε εύκολο έργο απέναντι στο Φίλιππο Βέροιας, πήρε ακόμα ένα «τρίποντο» (3-1 σετ) το πέμπτο σερί, στο φετινό μαραθώνιο της Volley League ανδρών και αύξησε τη βαθμολογική διαφορά στο +3, από το δεύτερο Ολυμπιακό.

Οι «πράσινοι» έφτασαν στη νίκη σχετικά άνετα -έχασαν ένα σετ λόγω εφησυχασμού- και έδωσαν την ευκαιρία στον Δημήτρη Ανδρεόπουλο να προχωρήσει και σε rotation για να ξεκουράσει τους βασικούς του παίκτες, ενόψει και της συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το ματς

Από το ξεκίνημα του πρώτου σετ το μπλοκ του Παναθηναϊκού έδειξε να λειτουργεί αρκετά καλά και αυτό ήταν το βασικό στοιχείο που έδωσε στο «τριφύλλι» προβάδισμα με 11-8. Τα πολλά χαμένα σερβίς και κάποια λάθη ήταν επίσης από τα βασικά χαρακτηριστικά του πρώτου σετ για τις δύο ομάδες, αυτό όμως δεν εμπόδισε τους γηπεδούχους να διατηρήσουν τη διαφορά που είχαν δημιουργήσει νωρίτερα (15-12).

Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού
Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού 2.086 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ρανγκέλ και Ράπτης ήταν από τους πρωταγωνιστές του σετ, όμως ο Φίλιππος βελτιώθηκε στο μπλοκ και αντέδρασε, μειώνοντας σε 17-16. Οι «πράσινοι» μπήκαν στην τελική ευθεία του σετ προηγούμενοι με 20-17 και δεν δυσκολεύτηκαν να διαμορφώσουν το 25-20 και να προηγηθούν με 1-0 στα σετ.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά στο δεύτερο σετ ανοίγοντας από νωρίς τη διαφορά (5-2), για να έρθει όμως άμεσα η ισοφάριση (5-5) χάρη στο καλό μπλοκ των φιλοξενούμενων. Οι γηπεδούχοι δεν άργησαν να διαμορφώσουν το 10-7 και από εκείνο το σημείο και έπειτα να ελέγξουν απόλυτα το σετ.

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος παράλληλα συνέχισε το ροτέισιον περνώντας για πρώτη φορά στον αγώνα τον Πρωτοψάλτη, ο Ράπτης συνέχιζε να πυροβολεί «γράφοντας» με άσσο το 17-11 και έτσι οι «πράσινοι» οδηγήθηκαν και στην κατάκτηση του δεύτερου σετ με 25-17.

Στο τρίτο σετ ο Παναθηναϊκός διατήρησε τους νεαρούς παίκτες στην εξάδα του γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Φίλιππος και πήρε προβάδισμα με 8-11. Τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο για το «τριφύλλι» όταν η ομάδα της Βέροιας διαμόρφωσε το 12-16, αναγκάζοντας έτσι τον τεχνικό του Παναθηναϊκού να καλέσει τάιμ άουτ.

Παρά τη διαφορά που έφτασε ακόμα και το -6 για τον Παναθηναϊκό (14-20), ο Ρουσόπουλος συνέχισε να είναι ο πασαδόρος του Παναθηναϊκού, όπως και ο Μάρκου σε θέση διαγώνιου μαζί με την Συναδινό ως λίμπερο, όντας εμφανής η πρόθεση του Δημήτρη Ανδρεόπουλου να τους δώσει χρόνο συμμετοχής. Ράπτης, Στάλεκαρ και Πρωτοψάλτης έβγαλαν αντίδραση, ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 20-23 αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό καθώς ο Φίλιππος έκανε το 21-25 και μείωσε σε 2-1.

Στο τέταρτο σετ ο φουριόζος Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 7-4, αλλά γρήγορα ο Φίλιππος το γύρισε σε 10-11. Οι «πράσινοι» δεν έχασαν την ψυχραιμία τους, ανέβασαν τις επιδόσεις τους στο μπλοκ αλλά και στην επίθεση και σε συνδυασμό με κάποια λάθη από την πλευρά των φιλοξενούμενων πήραν εκ νέου κεφάλι τριών πόντων (16-13).

Ο Φίλιππος είχε και πάλι την απάντηση ισοφαρίζοντας σε 16-16 και άμεσα οι Γιάκομπσεν και Βαν Ντεν Ντρις πέρασαν μετά από ώρα στο παιχνίδι, αφού οι «πράσινοι» ήθελαν να τελειώσουν το σετ και το παιχνίδι χωρίς βαθμολογικές απώλειες. Το «τριφύλλι» μπήκε στην τελική ευθεία του σετ έχοντας διαμορφώσει το σκορ στο 20-18 και έφτασε στην κατάκτηση του σετ με 25-19.

Τα σετ: 25-20, 25-17, 21-25, 25-19.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.