ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Βίγια σερβίρει, Αϊτόρ κερνάει!

Ένα πανέμορφο γκολ του Αϊτόρ στο 38' από την εξαιρετική πάσα του Βιγιαφάνιες, ήταν αρκετό για να φύγει ο Παναθηναϊκός με σπουδαίο «διπλό», από την Νεάπολη και την έδρα του Ιωνικού.

Βίγια σερβίρει, Αϊτόρ κερνάει!

Ένα πανέμορφο γκολ του Αϊτόρ στο 38′ από την εξαιρετική πάσα του Βιγιαφάνιες, ήταν αρκετό για να φύγει ο Παναθηναϊκός με σπουδαίο «διπλό», από την Νεάπολη και την έδρα του Ιωνικού.

Το ματς

Με τους συνήθεις «υπόπτους» και τον Ματέους Βιτάλ στο βασικό σχήμα, επέλεξε να ξεκινήσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς την αναμέτρηση στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό.

Κάτω από τα δοκάρια έκατσε ο Μπρινιόλι. Τετράδα στην άμυνα οι Χουάνκαρ, Βέλεθ-Σένκεφελντ και Κώτσιρας. Στα χαφ οι Μαουρίσιο, Ρούμπεν και Βιγιαφάνιες. Στις πτέρυγες οι Αϊτόρ και Βιτάλ και μοναδικός προωθημένος ο Καρλίτος.

Χρυσάφι για Ιωαννίδη!
Χρυσάφι για Ιωαννίδη! 6.739 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Καλός ρυθμό αλλά και παγωμένο ήταν το ξεκίνημα της αναμέτρησης και για τις δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός ήθελε να αναλάβει τα ηνία από τα πρώτα λεπτά, είχε κατοχή μπάλας, αλλά η πρώτη καλή στιγμή ήρθε από τον Ιωνικό στο 5ο λεπτό, με τον Ντάλσιο να έχει την πρώτη τελική για τους γηπεδούχους, με το σουτ που δοκίμασε να μην ανησυχεί τον Ιταλό τερματοφύλακα.

Με τον Ιωνικό να πιέζει αρκετά ψηλά στον αγωνιστικό χώρο, ο Παναθηναϊκός έψαχνε τις γρήγορες μεταβάσεις για να πετύχει τον αιφνιδιασμό στους γηπεδούχους. Στο 9’ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ιωνικός απείλησε με τον Τσιγκρίνσκι να παίρνει την κεφαλιά η μπάλα να βρίσκει σε αμυντικό και να απομακρύνεται. Στην εξέλιξη της φάσης ο Κάνιας σούταρε δυνατά, αλλά εντελώς άστοχα από την εστία του Μπρινιόλι.

Ακριβώς στο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη καλή στιγμή, με τον Βιτάλ να κυνηγά μια χαμένη μπαλιά, να κερδίζει την κατοχή της, αλλά η παράλληλη σέντρα για τον επερχόμενο Καρλίτος, κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε στην αγκαλιά του Χουτεσιώτη που βγήκε και μάζεψε.

Με τη συμπλήρωση του 15ου λεπτού, ο Βιγιαφάνιες έγινε κάτοχος της μπάλας, σούταρε με αξιώσεις αλλά ο Χουτεσιώτης έδειξε την ετοιμότητά του και μπλόκαρε τη μπάλα. Ένα λεπτό αργότερο ο Ιωνικός έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Μύγας πήδηξε ολομόναχος, πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει εκατοστά άουτ από την «πράσινη» εστία.

Με την αναμέτρηση να έχει συμπληρώσει μισή ώρα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, υπήρχαν πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, οι «πράσινοι» προσπαθούσαν να δώσουν πλάτος στις επιθέσεις τους, η άμυνα του Ιωνικού είχε μπλοκάρει όλα τα ατού του «τριφυλλιού» και υπήρχε δυσκολία κίνησης παρά την κατοχή μπάλας που άγγιζε το 65%.

Οι «πράσινοι» έπρεπε να βρουν περισσότερη κίνηση και ταχύτητα στο παιχνίδι τους, καθώς ήταν εντελώς ακίνδυνοι για την εστία του Χουτεσιώτη, φαινόμενο που επαναλαμβανόταν και στα προηγούμενα εκτός έδρας ματς.

Αυτό που ήθελε ο Παναθηναϊκός το βρήκε με τον Αϊτόρ στο 38’, με κεραυνό μέσα από την περιοχή, ωστόσο η φάση έχει ξεκινήσει με υπέροχη κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας για τον Καρλίτος που έκανε περιστροφή έδωσε στον Βιγιαφάνιες που χρεώνεται την τελική πάσα για το 0-1.

Ένα λεπτό μετά το γκολ του Αϊτόρ, ο Παναθηναϊκός έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Καρλίτος για το 0-2, αλλά το δυνατό σουτ του Ισπανού, βρήκε τον Χουτεσιώτη σε ετοιμότητα. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του α’ μέρους, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ υπέρ του «τριφυλλιού».

Δείτε ξανά το LIVE της αναμέτρησης εδώ

Στην επανάληψη, ο Ιωνικός ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο 48’, όταν ο Μύγας σούταρε δυνατά, η μπάλα πέρασε ενδιάμεσα από τα πόδια των παικτών που βρέθηκαν στην πορεία της, βρήκε στον Μπρινιόλι και στο δοκάρι και έφυγε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα (51’) και πάλι ο Μύγας έγινε κάτοχος της μπάλας σε θέση έξω δεξιά, το δυνατό σουτ όμως που έκανε έφυγε άουτ.

Στο 53’ ο Παναθηναϊκός έφυγε στην αντεπίθεση, ο Καρλίτος έβγαλε εξαιρετική «κάθετη» για τον Βιτάλ, ο Βραζιλιάνος όμως πήγε νωθρά στη φάση, με τον Μύγα να τον προλαβαίνει και να τον εμποδίζει από την εκτέλεση. Στο 57’ ο Κώτσιρας έκανε τη σέντρα για τον Καρλίτος, βγήκε όμως ο Χουτεσιώτης και μάζεψε ψηλά τη μπάλα.

Με το ματς να πηγαίνει προς το τελευταίο 20λεπτό, ο Γιοβάνοβιτς προσάρμοσε την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του, καθώς έβλεπε ξανά τον Ιωνικό να πιέζει ψηλά. Στο 73’ ο Ιωνικός ήταν αυτός που απείλησε με μακρινό σουτ από τον Κάνιας, με τη μπάλα να μην ανησυχεί ιδιαίτερα τον Μπρινιόλι.

Στο 82’ ο Ιωνικός έβαλε το «τριφύλλι» στην περιοχή του με «στημένη» μπάλα, αλλά εκεί ήταν ο Μπρινιόλι, που βγήκε και «έσβησε» τη φάση, μετά το φάουλ του Κιάκου.

Στις καθυστερήσεις, ο Ιωνικός έκανε την απέλπιδα προσπάθεια έστω για τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά το «τριφύλλι» έλεγχε απολύτως το ματς και το φινάλε τον βρήκε νικητή στο γήπεδο της Νεάπολης.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Βαλεριάνος, Ρομαό, Κάνιας (82′ Μάναλης), Ντάλσιο (82′ Mατσούκας), Άοσμαν, Λένις (66′ Κιάκος), Τουράμ (66′ Μάντζης)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες (88′ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ, Καρλίτος (66′ Ιωαννίδης), Βιτάλ (66′ Παλάσιος)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...