ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Χαμός στην Βουλή: «Εκλογές»!

Έκτακτη παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή. «Δεν πάει άλλο. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει».

Χαμός στην Βουλή: «Εκλογές»! | panathinaikos24.gr

«Έχει έρθει η ώρα να φύγετε γιατί πρέπει να ανασάνει αυτός ο τόπος» υπογράμμισε, σε έκτακτη παρέμβασή του εκτός ημερησίας διάταξης στη Βουλή. «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δοθεί δημοκρατική διέξοδος. Καλούμε όλες τις δυνάμεις που βρίσκονται στην πλευρά της δημοκρατίας και της προόδου να δώσουν το παρών για την απαλλαγή της χώρας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη» τόνισε.

Δραματική εξέλιξη στην υπόθεση της δολοφονίας Καραϊβάζ
Δραματική εξέλιξη στην υπόθεση της δολοφονίας Καραϊβάζ 6.685 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η συζήτηση για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά της κυβέρνησης αναμένεται να αρχίσει αύριο το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής, τα μεσάνυχτα, με την ονομαστική ψηφοφορία.

Παίρνοντας εκτάκτως το λόγο στη Βουλή το πρωί της Πέμπτης (27.01.2022), ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες πως θα καταθέσει πρόταση μομφής και επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της κακοκαιρίας “Ελπίδα” και το γεγονός πως ακόμη και σήμερα πολίτες μένουν χωρίς ρεύμα, για τη διαχείριση της πανδημίας με τον αριθμό των νεκρών να είναι πάνω από τους 100 καθημερινά τις τελευταίες μέρες αλλά και για την ακρίβεια για την οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν κάτι τίποτα. Γι’ όλους αυτούς τους λόγους, κατέθεσε πρόταση μομφής.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε επίσης λόγο για ερντογανοποίηση και ορμπανοποίηση της πολιτικής ζωής, σημειώνοντας πως η κοινωνία δεν μπορεί πια να περιμένει τίποτα από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

«Δεν πάει άλλο με την ανάλγητη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει, το συντομότερο δυνατό, πριν να είναι πολύ αργά για την κοινωνία, τη χώρα, τη Δημοκρατία, για όλους μας. «Να φύγετε γιατί έχετε κοστίσει και συνεχίζετε να κοστίζετε ακριβά, σε χρήμα, ζωές, σε δικαιώματα, σε φόβο και ανασφάλεια. Δεν αξίζει σε αυτή τη χώρα τόση παρακμή».

Η κακοκαιρία

«Ζητάω εκτάκτως τον λόγο γιατί το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη άφησε χιλιάδες πολίτες στο έλεος της κακοκαιρίας. Με κλειστούς δρόμους χωρίς ρεύμα και βοήθεια και χωρίς οι κραυγές αγωνίας να φτάσουν στον εξαφανισμένο πρωθυπουργό.

Έθαψε ο χιονιάς και τις τελευταίες αυταπάτες ότι αυτός ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση μπορούν να διδάσκονται από τα λάθη τους και τις ολιγωρίες τους».

Η πανδημία

«Ζήτησα εκτάκτως τον λόγο γιατί κάθε ώρα που μιλάμε και παραμένει η κυβέρνηση στην εξουσία 4 με 5 συμπολίτες μας χάνουν την ζωή τους. Χάνονται καθημερινά συμπολίτες μας γιατί δεν ενισχύθηκε το ΕΣΥ. Χάθηκαν 23.000 άνθρωποι και είμαστε οι χειρότεροι σε θανάτους», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «ένα διαρκές έγκλημα που καμία επικοινωνία δεν μπορεί να κρύψει».

«Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός που δεν πιστεύουν στο κράτος, αρνούνται να ακούσουν και να καταλάβουν και να πάρουν μέτρα. Ακόμα χειρότερα διευκολύνουν την κερδοσκοπία και ιδιωτικοποιούν την ΔΕΗ εν μέσω κρίσης και δεν μειώνουν τον ΦΠΑ στα τρόφιμα και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα.

Η ακρίβεια καλπάζει και οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν ότι όλα βαίνουν καλώς.

Ζήτησα εκτάκτως τον λόγο επειδή η φθορά του κ. Μητσοτάκη και η διαφθορά του επιτελικού κράτους αποδυναμώνει τον κρατικό μηχανισμό».

Πηγή: newsit.gr

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

loading...

HIGHLIGHTS

close