ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Προτιμούσα Άρη, με τη Λαμία… φτύνεις αίμα

Ο Βασίλης Μοιρώτσος εξηγεί γιατί με τον Άρη θα ήταν πιο εύκολος ο ημιτελικός για τον Παναθηναϊκό.

Προτιμούσα Άρη, με τη Λαμία... φτύνεις αίμα

Ξέρω πως πολλοί θα παραξενευτούν με τον τίτλο και την άποψη που έχω σχετικά με τον ημιτελικό Κυπέλλου που θα έχει μπροστά του ο Παναθηναϊκός. Άλλοι θα εκνευριστούν κιόλας. Όμως βλέποντας και τα τρία τελευταία παιχνίδια μεταξύ του Άρη και της Λαμίας, με το 0-0 να μένει σε 270 λεπτά (!) επιβεβαιώθηκε πως η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου είναι από τις πλέον δυσκολοκατάβλητες στην Ελλάδα.

Για να το πούμε λαϊκά; Απέναντι στη Λαμία… φτύνεις αίμα. Όποιος κι αν είσαι. Και ιδιαίτερα στο Κύπελλο, έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να φτάσει τρεις φορές στα ημιτελικά! Και φέτος δεν έχει δεχτεί γκολ στη διοργάνωση. Κάτι κάνουν σωστά. Και έχουν και… άστρο. Ο Άρης έχασε δύο πέναλτι για να προκριθεί η Λαμία. Ο Σαράνοφ είναι εξαιρετικός τερματοφύλακας και γενικά ο Γρηγορίου έχει φτιάξει μια ομάδα με έμπειρους ποδοσφαιριστές, “μπαρουτοκαπνισμένους” από την πρώτη κατηγορία. Και έτσι φέρνει επιτυχίες.

Φυσικά και ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν φοβάται τη Λαμία, αλλά μπορεί να προκριθεί στον τελικό με δύο νίκες. Το ίδιο θα μπορούσε να κάνει και με τον Άρη. Φαβορί θα ήταν οι πράσινοι σε κάθε περίπτωση. Αυτό που λέω είναι ότι ο Άρης με τα προβλήματα που έχει στο επιθετικό του κομμάτι, δύσκολα θα μπορούσε να απειλήσει τον Παναθηναϊκό στην άμυνά του. Και επιπλέον, ο Άρης θα ερχόταν με άλλον… αέρα. Με τον αέρα του “ίσος προς ίσο”. Και πολλές φορές την πατάνε εκεί οι αντίπαλοι.

Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός
Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός 867 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όταν θεωρούν πως είναι ίσοι ή ακόμα και ανώτεροι από τους αντιπάλους τους, χωρίς στην πραγματικότητα να είναι, πέφτουν στην παγίδα. Ενώ η Λαμία θα έρθει… ορκισμένη. Δεν υπάρχει πλέον πρωτάθλημα γι’ αυτούς. Ή δεν θα υπάρχει εκείνες τις μέρες που θα κληθούν να δώσουν αυτά τα δύο ματς. Δύο παιχνίδια πριν από τον τελικό θα είναι, σκεφτείτε πως μια ολόκληρη πόλη και μια ομάδα θα κινείται σε αυτούς τους ρυθμούς και θα ζει αυτό το όνειρο.

Γι’ αυτούς τους λόγους λέω πως θα προτιμούσα τον Άρη και όχι τη Λαμία. Φυσικά πολλοί θα πουν πως είναι και ο… κακός δαίμονας του Παναθηναϊκού, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν δαίμονες και φαντάσματα. Αν ο Παναθηναϊκός παρουσιαστεί με τον καλό του εαυτό θα το καθαρίσει και θα πάει στον τελικό. Φαβορί όχι μόνο για την πρόκριση, αλλά και για την κατάκτηση είναι οι πράσινοι με την εικόνα που παρουσιάζουν στο γήπεδο σε σύγκριση με τους υπόλοιπους.

Ήρθε η ώρα το ΟΑΚΑ να πρασινίσει και πάλι στον μεγάλο τελικό και να έρθουν μνήμες από το 2014. Πολλά δεν είναι τα χρόνια χωρίς κούπα;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...