ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Λύγισαν τα “φίνα κορίτσια”, παρά την υπερπροσπάθεια

Η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Παναθηναϊκού παρατάχθηκε χωρίς τις Κρος, Στεπανένκο και Γκρόθες και με μόλις μια ξένη κόντρα στην Τενερίφη, πάλεψε, έκανε σπουδαία προσπάθεια, αλλά τελικά ηττήθηκε 3-2 σετ στο Μαρούσι, στο πρώτο ματς για τα προημιτελικά του challenge cup.

Λύγισαν τα

Η ομάδα βόλεϊ γυναικών παρατάχθηκε χωρίς τις Κροος, Στεπανένκο και Γκρόθες και με μόλις μια ξένη κόντρα στην Τενερίφη, πάλεψε, έκανε σπουδαία προσπάθεια, αλλά τελικά ηττήθηκε 3-2 σετ στο Μαρούσι, στο πρώτο ματς για τα προημιτελικά του challenge cup.

Το ματς

Στο πρώτο σετ οι πράσινες ήταν ανταγωνιστικές μέχρι τα μισά. Η Τενερίφη με ένα μεγάλο σερί πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα, με τον Παναθηναϊκό να φαίνεται σαφώς επηρεασμένος από τις απουσίες των τριών ξένων. Εν τέλει, η ισπανική ομάδα έκανε το 0-1 με σκορ 16-25.

Το έργο του «τριφυλλιού» είχε γίνει πολύ δύσκολο. Στο δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός μπήκε δυναμικά και πήρε προβάδισμα. Οι πράσινες έκαναν το 10-5, παρουσιάζοντας βελτιωμένη εικόνα. Οι παίκτριες του Παναθηναϊκού είχαν βρει ρυθμό και έδειχναν να ελέγχουν τον ρυθμό. Το σετ βάφτηκε πράσινο με σκορ 25-12.

Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού
Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού 2.070 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο τρίτο σετ η Τενερίφη πήρε προβάδισμα 7-11 με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει αντίδραση. Η ισπανική ομάδα έδειχνε να έχει το μομέντουμ. Το τριφύλλι αναζητούσε ρυθμό για ένα ξέσπασμα που θα έφερνε το σετ σε ισορροπία. Με πέντε σερί πόντους οι πράσινες έκαναν το 15-15. Η Τενερίφη αντέδρασε για το 16-19. Με εντυπωσιακό πράσινο μπλογκ το σκορ έγινε 20-21. Οι φιλοξενούμενες πήραν τον πόντο για το 20-22 για να μειώσει το τριφύλλι ξανά με μπλοκ. Η Χαντάβα αστόχησε για το 21-23. Η ίδια πήρε τον πόντο για το 22-23. Το άστοχο σερβίς της έκανε το 22-24. Οι πράσινες μείωσαν ξανά στον πόντο. Η Τενερίφη αστόχησε για το 24-24. Η Μπραμπίλα δεν πέρασε από το μπλοκ για το 24-25. Στη συνέχεια, έπειτα από άστοχο σετ έγινε το 25-25. Ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα με μπλοκ. Η Μπραμπίλα έχασε ξανά την ευκαιρία και το σκορ έγινε 26-26. Η Κωνσταντίνου έδωσε προβάδισμα 27-26 στην ομάδα. Το σερβίς της, όμως, ήταν άστοχο για τη νέα ισοπαλία. Η Χαντάβα με πόντο έκανε το 28-27. Η ίδια με πλασέ έκανε το 29-27 και ο Παναθηναϊκός πήρε το τρίτο σετ για το 2-1.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο τέταρτο σετ για το 6-2. Το ζητούμενο ήταν η διάρκεια και η συγκέντρωση για να έρθει το αποτέλεσμα. Η Τενερίφη ισοφάρισε σε 6-6 με σερί πόντους, έπειτα από κακές υποδοχές για τις πράσινες. Με μπλοκ από την Παπαφωτίου, το τριφύλλι έκανε το 8-7. Οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο για το 10-10. Με δυο άσσους από την Παπαφωτίου το σκορ έγινε 13-10. Η Τενερίφη με δυο σερί πόντους μείωσε σε 15-14, αλλά η Χαντάβα έδωσε ξανά αέρα δυο πόντων στον Παναθηναϊκό. Η ισπανική ομάδα ισοφάρισε και το ματς έγινε πάλι ντέρμπι. Η Μπραμπίλα έκανε το 17-16. Η Τενερίφη πήρε προβάδισμα 17-19. Οι πράσινες μείωσαν στον πόντο. Το σκορ έπειτα από άστοχη επίθεσης των φιλοξενούμενων έγινε 19-20, αλλά η Τενερίφη πήρε ξανά προβάδισμα δυο πόντων. Στη συνέχεια, με άσσο έγινε το 19-22 με τα πράγματα να γίνονται δύσκολα στο σετ για τον Παναθηναϊκό. Η Κωνσταντίνου μείωσε σε 20-22, ενώ με «άσσο» ο Παναθηναϊκός μείωσε στον πόντο. Με μπλοκ η Τενερίφη έκανε το 21-23 και στη συνέχεια το 21-24. Τελικά, η Τενερίφη ισοφάρισε σε 2-2 με σκορ 21-25.

Η νίκη, λοιπόν, θα κρινόταν στο τάι μπρέικ. Ο, τι και να γινόταν, ο Παναθηναϊκός έκανε υπερπροσπάθεια κόντρα στα προβλήματα και τις απουσίες των Κροός, Στεπανένκο και Γκρόθες. Η Τενερίφη πήρε προβάδισμα 2-5. Η Χαντάβα μείωσε στους δυο πόντους, αλλά η Τσιτσιγιάννη αστόχησε σε σερβίς. Η ισπανική ομάδα έκανε το 3-7 και τα πράγματα άρχισαν να δυσκολεύουν πολύ. Οι πράσινες μείωσαν σε 5-7. Με πόντο από την Κωνσταντέλου έγινε το 6-8, αλλά από κακό σερβίς το σκορ έγινε 6-9. Με μπλόκ ο Παναθηναϊκός μείωσε ξανά. Το σκορ έγινε 7-10 από μπλοκ άουτ. Οι πράσινες έκαναν το 8-10. Η Χαντάβα πήρε το μπλοκ άουτ για το 9-10. Έπειτα από φάση διαρκείας, η Τενερίφη έκανε το 9-11 και στη συνέχεια το 9-12. Η Χαντάβα πήρε την επίθεση για το 10-12. Με άσσο το τριφύλλι μείωσε σε 11-12. Η ισπανική ομάδα έκανε το 11-13 και στη συνέχεια το 11-14 για το ματς πόιντ. Ο Παναθηναϊκός πήρε τον πόντο για το 12-14. Η Τενερίφη πήρε τον πόντο και το ματς με 3-2 σετ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.