ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Σοκ στη Λεωφόρο και ήττα πισωγύρισμα

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε ήττα -σοκ- στην ιστορική του έδρα από τον Αστέρα Τρίπολης με 1-0. Αγωνιστικά κακοί οι "πράσινοι" δεν έκαναν ευκαιρία σε όλο το ματς. Διαμαρτυρίες για το πέναλτι που κέρδισαν οι Αρκάδες, αλλά και για το γκολ του Αϊτόρ που ακυρώθηκε στο φινάλε.

Σοκ στη Λεωφόρο και ήττα πισωγύρισμα

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε ήττα -σοκ- στην ιστορική του έδρα από τον Αστέρα Τρίπολης με 1-0. Αγωνιστικά κακοί οι “πράσινοι” δεν έκαναν ευκαιρία σε όλο το ματς. Διαμαρτυρίες για το πέναλτι που κέρδισαν οι Αρκάδες, αλλά και για το γκολ του Αϊτόρ που ακυρώθηκε στο φινάλε.

Το ματς

Μουδιασμένο ήταν το ξεκίνημα της αναμέτρησης για τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή μπάλας, είχε ένταση και κίνηση στο παιχνίδι του και με τη συμπλήρωση του 5ου λεπτού απείλησε με αξιώσεις τα καρέ του Τσιφτσή με σέντρα-σουτ του Παλάσιος που πέρασε άουτ. Ο Αστέρας απ’ την πλευρά του είχε παθητικό ρόλο και απείλησε στο 10′ με τον Σονί να έχει ένα καλό σουτ χαμηλά στο αριστερό δοκάρι του Μπρινιόλι, με τον Ιταλό τερματοφύλακα να δείχνει ετοιμότητα.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Παναθηναϊκός με επιθετικό εκφραστή τον Καρλίτος που δοκίμασε ένα σουτ στην κίνηση, με τον Τσιφτσή να μπλοκάρει σταθερά. Οι “πράσινοι” πίεζαν, συνέχισαν να έχουν κατοχή και τον κύριο λόγο στο ματς, αλλά δεν έφταναν κοντά στα καρέ του τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων. Στο 18′ οι “πράσινοι” δημιούργησαν πολύ καλή στιγμή στην αναμέτρηση, όταν η μπάλα μετά από φάση διαρκείας, έφτασε στον Παλάσιος, με τον Αργεντινό να σεντράρει και τον Τσιφτσή να βγαίνει και να μπλοκάρει χαμηλά προ του Καρλίτος.

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 69.520 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο 19′ ήταν η ώρα του Αστέρα να πλησιάσει τα καρέ του Μπρινιόλι, με τον Τιλίκα να σουτάρει αδύναμα μεν, αλλά η μπάλα είχε κατεύθυνση προς την εστία του Μπρινιόλι που άπλωσε το κορμί του και μάζεψε. Το ματς είχε ρυθμό, η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, με το “τριφύλλι” στο 24′ να χάνει τη μεγαλύτερη στιγμή του ως εκείνη την ώρα, με τον Παλάσιος να κάνει την ατομική ενέργεια, να προσπερνάει τρεις αντιπάλους, αλλά το σουτ απομακρύνθηκε σε κόρνερ μετά από κόντρα σε αμυνόμενο.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 30′ της αναμέτρησης για να δούμε ακόμα μια καλή στιγμή από τον Παναθηναϊκό, αλλά ο πολύ δραστήριος σήμερα Παλάσιος, σπατάλησε άλλη μια πολλά υποσχόμενη φάση. Στο 38′ ο Αϊτόρ έχασε άλλη μια φάση για το “τριφύλλι”, με το δυνατό σουτ του Ισπανού εξτρεμ να φεύγει άουτ. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Μουνάφο προσπάθησε να απειλήσει από μακριά τον Μπρινιόλι, με τον Ιταλό να είναι και πάλι σε ετοιμότητα.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο ματς για το α’ μέρος, με τον Παναθηναϊκό να κυριαρχεί μεν στη μεγαλύτερη διάρκειά του, αλλά να μην βρίσκει ένα γκολ στις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Δείτε ξανά το LIVE της αναμέτρησης εδώ

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα ήταν όπως και στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους, με τον Παναθηναϊκό να χάνει την πρώτη καλή στιγμή στο 52′, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Σένκεφελντ δεν έπιασε καλά την κεφαλιά από εξαιρετική θέση για να απειλήσει τον Τσιφτσή. Ένα λεπτό αργότερα (53′) ο Αστέρας για πρώτη φορά έγινε απειλητικός για πρώτη φορά, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ η μπάλα έμεινε “ζεστή” μέσα στην περιοχή, πέρασε ενδιάμεσα από όμιλο ανθρώπων και έφυγε άουτ.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 70′ για να δούμε φάση και ζωηράδα στο ματς, με τον Παναθηναϊκό να έχει κλεισμένο στα καρέ του τον Αστέρα, αλλά να μην μπορεί να φτιάξει τη μεγάλη φάση για γκολ. Οι “πράσινοι” έλεγχαν απόλυτα το ματς, είχαν μόνιμα κατοχή μπάλας και στο 74′ είδαν τον Αστέρα να μένει με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Μουνάφο με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Από το 80′ και μετά ο Παναθηναϊκός έκλεισε στα καρέ του τον Αστέρα, με τον Σάντσες να απειλήσει με καλοζυγισμένο σουτ και τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο 83′ ήρθε το απόλυτο σοκ στο γήπεδο της Λεωφόρου, καθώς ο Σιδηρόπουλος υπέδειξε πέναλτι μετά από συμβουλή του VAR, σε μαρκάρισμα του Σάντσες πάνω στον Ριέρα. Το πέναλτι το ανέλαβε ο Μπαράλες που ευστόχησε για το 0-1. Ο Παναθηναϊκός με την πλάτη στον τοίχο, προσπάθησε να συνέρθει και στο 87′ ο Σάντσες έπιασε κεφαλιά, με τη μπάλα να φεύγει άουτ από την εστία του Τσιφτσή. Με τη συμπλήρωση του 90οθ λεπτού, ο Παναθηναϊκός πέτυχε γκολ, ωστόσο ο Αϊτόρ που το πέτυχε ήταν σε θέση οφσάιντ, με τον Σιδηρόπουλο να ακυρώνει το τέρμα, μετά από υπόδειξη του VAR.

Στο 90+2′ οι πράσινοι είχαν ακόμα μια ευκαιρία, αλλά τη σπατάλησαν, καθώς κανείς δε βρέθηκε στην πορεία της μπάλας για να σουτάρει προς την εστία. Στο 90+4′ η μπάλα στρώθηκε στον Λουντκβιστ που από ιδιαίτερη πλεονεκτική θέση σούταρε εντελώς άστοχα. Το 0-1 έμεινε και μετά το πέρας των καθυστερήσεων, με τον Αστέρα να σοκάρει το “τριφύλλι” στην έδρα του.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Κώτσιρας (46′ Σάντσες), Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (65′ Βιτάλ), Μαουρίσιο (85′ Λούντκβιστ), Παλάσιος (76′ Ιωαννίδης), Αϊτόρ, Καρλίτος

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Χριστόπουλος, Ατιένθα, Τασουλής, Μουνάφο, Βαλιέντε, Τιλίκα (89′ Ιγκλέσιας), Καπίγια (66′ Ριέρα), Κρεσπί, Σονί.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...