ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Τα παιδικά λάθη και οι συνθήκες… εκτάκτου ανάγκης

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τους παραπάνω βαθμούς που θα μπορούσε να έχει ο Παναθηναϊκός και για τους… τελικούς που έρχονται.

Τα παιδικά λάθη και οι συνθήκες… εκτάκτου ανάγκης

Μαζεύονται πολλές πλέον οι ήττες του Παναθηναϊκού που ήρθαν από προσωπικά λάθη ποδοσφαιριστών του. Λάθη σχεδόν… παιδικά που έχουν στερήσει βαθμούς από τους πράσινους. Αναγκάζοντάς τους όχι απλά να χάνουν βαθμούς, αλλά να φεύγουν ηττημένοι από παιχνίδια που θα μπορούσαν να είχαν πάρει νίκες.

Το… κακό ξεκινάει από τον πρώτο γύρο στο παιχνίδι με την Τρίπολη, η οποία είναι η ομάδα που δέχεται συνεχώς δώρα από τον Παναθηναϊκό. Με κορυφαίο όλων εκείνο το 0-2 πέρσι στα πλέι οφ που έγινε 2-2. Και κάπως έτσι φτάσαμε σήμερα να έχει ο Αστέρας σερί εφτά αήττητων αγώνων απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Στην Τρίπολη στον πρώτο γύρο ήταν ο Πούγγουρας που μετά το 0-1 του Παλάσιος έκανε ένα… παιδικό πέναλτι και έδωσε την ευκαιρία στον Αστέρα να ισοφαρίσει. Σε μια πολύ κρίσιμη καμπή του αγώνα, με τον Παναθηναϊκό να έχει ανοίξει το σκορ και να ελέγχει το παιχνίδι. Απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ο Κώτσιρας χάρισε την μπάλα σε αντίπαλο στο ξεκίνημα του αγώνα και έτσι προήλθε το γκολ. Στον Βόλο και πάλι ο Κώτσιρας γύρισε απρόσεκτα στον Μπρινιόλι για να δεχτεί το 1-0 ο Παναθηναϊκός και μετά με την κόκκινη στον Σάντσες όλα έγιναν πιο δύσκολα.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.256 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ακόμα και με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, ο Βιγιαφάνιες έκανε ένα πέναλτι… άγαρμπο, πηγαίνοντας απρόσεκτα πάνω στον αντίπαλο και δίνοντας το δικαίωμα στον διαιτητή να δει τη φάση και να στείλει τον Κούρτιτς στην άσπρη βούλα. Και χθες στη Λεωφόρο είχαμε τον Σάντσες που αντί για την μπάλα βρήκε τον αντίπαλο και του έκανε πέναλτι. Αν δούμε τη μεγάλη εικόνα όλων αυτών των αγώνων; Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να έχει πάρει από πέντε έως… 15 βαθμούς. Χωρίς υπερβολή. Πήρε μηδέν.

Θα γίνει. Θα γίνει σε κάποια ματς, συμβαίνει σε όλες τις ομάδες. Αλλά όταν είσαι σε μια περίοδο σχεδόν μεταβατική, που θέλει να κάνεις το παραπάνω βήμα, δεν δικαιολογείται οι παίκτες του να στερούν βαθμούς σε πέντε παιχνίδια! Και αν δούμε τη βαθμολογία, ο Παναθηναϊκός πλέον αγχώνεται για το ποιοι τον ακολουθούν, αντί να κοιτάζει πως θα ανέβει ψηλότερα.

Χθες οι «πράσινοι» δεν έπιασαν καλή απόδοση, αλλά πάλι θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη. Είχαν… στριμώξει στα σχοινιά τον Αστέρα από την αποβολή και μετά. Θα έρχονταν 2-3 ευκαιρίες. Ίσως και ένα γκολ που θα μας έκανε να μιλάμε για… επαγγελματική νίκη. Ήρθε το ανάποδο. Και μιλάμε τώρα για δύο ματς – τελικούς. Τετάρτη στην Κρήτη, Κυριακή στην Τούμπα. Άδικο για την εν γένει εικόνα της ομάδας, τη δουλειά της, την εξέλιξή της και την πρόοδο που έχει δείξει όλο αυτό το διάστημα.

Εδώ θα φανεί πια αν ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται ώστε να κάνει το βήμα παραπάνω τόσο φέτος, με την κατάκτηση του Κυπέλλου, όσο πολύ περισσότερο από την επόμενη σεζόν που ο πρωταθλητισμός θα αρχίσει πλέον να γίνεται περισσότερο αναγκαίος. Να δούμε πως λειτουργεί η ομάδα κάτω από πίεση και με δύσκολα παιχνίδια που έχει. Και πως μπορούν να λειτουργήσουν και ορισμένοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι φαίνονται πολύ στα εύκολα, αλλά δεν έχουν δοκιμαστεί σε συνθήκες… εκτάκτου ανάγκης, όπως αυτές που διαμορφώνονται μετά τη χθεσινή ήττα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.