ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Παίκτης άλλου επιπέδου, ανάγκη το διπλό με ΟΦΗ

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον ερχομό του Γκατσίνοβιτς που αλλάζει επίπεδο τον Παναθηναϊκό και την ανάγκη της νίκης σε ένα γήπεδο που έχει να κερδίσει καιρό η ομάδα τον ΟΦΗ.

Παίκτης άλλου επιπέδου, ανάγκη το διπλό με ΟΦΗ

Μπορεί να άργησε ο Παναθηναϊκός, αλλά άξιζε αυτή η αναμονή. Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς ήρθε στην Ελλάδα. Είναι ο παίκτης που επέλεξε ο Γιοβάνοβιτς, για να του δώσει κάτι διαφορετικό στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Όσοι τον έχουν δει να παίζει τον 27χρονο μέσο μιλούν για έναν ηγέτη με πολύ καλή τεχνική, γρήγορο, με κάθετη πάσα, που μπορεί να παίξει και δέκα και οκτώ και στα άκρα.

Ο Γιοβάνοβιτς είδε ότι με τα… πούλμαν είναι δύσκολο το γκολ και βρήκε έναν παίκτη, που μπορεί να δώσει λύση και με πάσες και με τις προωθήσεις του είτε σαν εσωτερικός μέσος είτε σαν δεκάρι, που παίζει πιο πολύ, αλλά και στην άκρη. Ο Γκατσίνοβιτς είναι αυτό, που θέλει ο Γιοβάνοβιτς. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν ήθελε έναν παίκτη απλά να έρθει χωρίς να ξεχωρίσει. Για αυτό και το καθυστέρησε, το έψαξε και βρήκε τον κατάλληλο.

Όσοι ξέρουν από γερμανικό πρωτάθλημα γνωρίζουν πόσο καλός παίκτης έρχεται. Ο Γκατσίνοβιτς είναι παίκτης από το πάνω ράφι, αυτό που έψαχνε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού. Το μεγάλο του κίνητρο είναι να πάει με την Εθνική Σερβίας στο Μουντιάλ το καλοκαίρι, για αυτό και έρχεται για να δώσει τον καλύτερο του εαυτό με τους «πράσινους». Όλα τα άλλα θα τα δούμε στο γήπεδο, άμεσα. Ο Σέρβος μέσος δεν έπαιζε στην Χόφενχαϊμ φέτος τους τελευταίους μήνες και αυτός ήταν ο λόγος, που ήθελε να φύγει. Πιο πριν ήταν στην Αϊντραχτ με την οποία πήρε κύπελλο και μάλιστα στον τελικό σκόραρε κόντρα στην Μπάγερν, ενώ με την γερμανική ομάδα έκανε και σπουδαία πορεία στο Europa League.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.203 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Καλές οι μεταγραφές και καλό είναι ότι έρχεται ένας τόσο καλός παίκτης που άμεσα θα βοηθήσει, αλλά αυτό που μας καίει τώρα είναι ότι η ομάδα έκανε μία γκέλα με τον Αστέρα στην Τρίπολη και πρέπει άμεσα να αντιδράσει. Πάει να παίξει σε μία έδρα, που έχει να κερδίσει από το 2015. Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά επτά χρόνια! Και πάει να παίξει κόντρα στον ΟΦΗ, που είναι πληγωμένος από τις συνεχείς ήττες και θα μπει με το μαχαίρι στα δόντια. Το παιχνίδι αυτό θα είναι πιο δύσκολο από ότι ήταν αυτό με τον Αστέρα. Ο Παναθηναϊκός στην Λεωφόρο κερδίζει, εξαίρεση ήταν το παιχνίδι με τον Αστέρα. Εκτός έδρας είναι το πρόβλημα με τις δύο μόλις νίκες της ομάδας.

Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα όμως, πρέπει να βρει τον τρόπο η ομάδα να κερδίσει. Παίξει δεν παίξει καλά αυτό το διπλό πρέπει να το πάρει, για να πάει με άνεση και καλή ψυχολογία στην Τούμπα και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

*Bλέπω σε διάφορα σχόλια ύβρεις, κατάρες απειλητικά μηνύματα για τον Διονύση, για μένα, διότι λέει λέγαμε ότι η ομάδα θα κάνει μεταγραφές 2 εκ. ευρώ και έφερε έναν δανεικό. Κατ’ αρχάς όσοι ρίχνουν κατάρες απλά τους λυπάμαι και τους λέω ότι πάνω από την υγεία δεν είναι τίποτα άλλο.

Κατά δεύτερον κανείς δεν είπε ότι η ομάδα θα δώσει σίγουρα 2 εκ. ευρώ. Αυτό που μάθαμε και μεταφέραμε όλοι οι ρεπόρτερ είναι ότι η ομάδα έχει την διάθεση να δώσει αυτό το ποσό. Ο παίκτης έρχεται δανεικός μεν, αλλά έχει ένα συμβόλαιο που φθάνει 1.2 εκ. ευρώ τον χρόνο και ένα μεγάλο μέρος θα καλύψει ο Παναθηναϊκός και κατά δεύτερο η χρηματική του αξία, αν ο Παναθηναϊκός θέλει να τον αγοράσει είναι πάνω από 2 εκ. ευρώ.

Το ζητούμενο είναι ότι σε αυτή την μεταγραφική περίοδο ο Παναθηναϊκός είχε και έχει διάθεση να δώσει ένα σημαντικό μπάτζετ, για να φέρει παίκτη που θα κάνει την διαφορά. Και αυτός ήρθε. Και μπορεί αν προκύψει κάτι εξαιρετικό από την αγορά των ελεύθερων και τον θέλει ο προπονητής να γίνει και άλλη μεταγραφή με συμβόλαιο υψηλό. Αυτά. Όσον αφορά τις κατάρες και τις ύβρεις απλά λυπάμαι…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.