ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Ξέμεινε από ενέργεια και τιμωρήθηκε από τον Τζέιμς

Ο Παναθηναϊκός έκανε υπερπροσπάθεια στο β' ημίχρονο, όμως ξέμεινε από ενέργεια και ιδέες και τιμωρήθηκε από ένα πρώην δικό του παιδί. Ο Μάικ Τζέιμς οδήγησε τη Μονακό σε διπλό στο ΟΑΚΑ (83-91), με το «τριφύλλι» να φεύγει άδεια τα χέρια.

Ξέμεινε από ενέργεια και τιμωρήθηκε από τον Τζέιμς

Ο Παναθηναϊκός έκανε υπερπροσπάθεια στο β’ ημίχρονο, όμως ξέμεινε από ενέργεια και ιδέες και τιμωρήθηκε από ένα πρώην δικό του παιδί. Ο Μάικ Τζέιμς οδήγησε τη Μονακό σε διπλό στο ΟΑΚΑ (83-91), με το «τριφύλλι» να φεύγει άδεια τα χέρια.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό, ο Μποχωρίδης είχε κολλήσει σαν βδέλλα πάνω στον Τζέιμς με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να πάρουν το προβάδισμα (7-6). Στα μέσα του δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει το προβάδισμα (12-9), με τους Νέντοβιτς και Ουάιτ να είναι αρκετά δραστήριοι.

Θορυβώδες χτύπημα Γιαννακόπουλου για Ναν!
Θορυβώδες χτύπημα Γιαννακόπουλου για Ναν! 25.645 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η Μονακό δεν άφηνε τον Παναθηναϊκό να ξεφύγει στο σκορ (14-13), αλλά οι πράσινοι ήταν πολύ καλοί από την περιφέρεια και ανέβασαν τη διαφορά στο 20-13. Στο τελευταίο διάστημα του πρώτου δεκαλέπτου, οι πράσινοι συνέχισαν να έχουν προσήλωση και επιθετικό τόνο και με τους Μέικον, Κασελάκη έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο + (27-19)

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ήρθε το μπλακ άουτ για τον Παναθηναϊκό,  με την Μονακό να βρίσκει ρυθμό και ευκαιρίες και με σερί 9-0 προσπέρασε για πρώτη φορά (27-28), αναγκάζοντας τον Δημήτρη Πρίφτη να καλέσει τάιμ άουτ. Το μομέντουμ είχε περάσει ξεκάθαρα στην πλευρά των Μονεγάσκων που πίεζαν πολύ τα γκαρντ του Παναθηναϊκού (Γιόβιτς, Μέικον και Νέντοβιτς) και σε συνδυασμό με κάποια χαμένα «πράσινα» αμυντικά ριμπάουντ προσπέρασαν με 28-33 στο 14’ (σερί 1-16).

Το ματς είχε ξεφύγει από τον έλεγχο του Παναθηναϊκού και ο Τζέιμς βρήκε πεδίο δράσης να δείξει τις αρετές του και να διαμορφώσει το 32-40, ενώ στο 17’ ο Μπέικον έγραψε το 35-45 ανεβάζοντας για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό. Η δημιουργία για του παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη ήταν παντελώς απούσα στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Μέικον να σκοράρει για το (42-45) και το ημίχρονο να κλείνει για την Μονακό στο +7 (42-49).

Τον τρόπο να σταματήσει τη Μονακό έψαξε και στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός, με τη διαφορά να μένει σε διψήφια επίπεδα για τους Μονεγάσκους (46-57). Οι «πράσινοι» είχαν κακές άμυνες και αυτό έδινε το δικαίωμα στον Τζέιμς και την παρέα του να «ματώνουν» συνεχώς το καλάθι του «τριφυλλιού».

Ένα επιθετικό ξέσπασμα των «πρασίνων», στάθηκε ικανό για να ξαναμπούν στο ματς και να μειώσουν (52-59), ενώ στο ίδιο διάστημα οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη έβγαλαν και καταπληκτικές άμυνες, εγκλωβίζοντας τους Μονεγάσκους. Το σερί για το «τριφύλλι» μεγάλωνε (10-0) με τους Οκάρο και Έβανς να ομορφαίνουν το παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη (56-59). Ο κόσμος που βρισκόταν στις εξέδρες μπήκε στην εξίσωση και οι «πράσινοι» ολοένα και έπαιζαν καλύτερα, με τον Κασελάκη από το σημείο των βολών να μειώνει στους δύο (57-59).

Οι δύο βολές του Σαντ Ρος επανάφεραν τη διαφορά στο δίποντο (61-63). Με τον Άτζουσιτς να κερδίζει ανύπαρκτο φάουλ σε σουτ τριών πόντων και να του δίνει το δικαίωμα να δώσει βαθιά ανάσα στη Μονακό (61-65) σκορ που έμεινε μέχρι το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου.

Το τρίποντο του Σαντ Ρος δημιούργησε σκορ για το «τριφύλλι» στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου (64-65), με τον Λι να δίνει ανάσα για την ομάδα του (64-67). Το ματς ήταν στην κόψη του ξυραφιού (66-67), με τους «πράσινους» να χάνουν ευκαιρίες για το προσπέρασμα. Το καλάθι του Μποχωρίδη έβαλε στη θέση του οδηγού τον Παναθηναϊκό (68-67), αλλά και πάλι ο Λι με πέντε προσωπικούς πόντους έδωσε και το +4 στη Μονακό (68-72).

Το τρίποντο-μαχαιριά του Τζέιμς από τα εννέα μέτρα ήταν αυτό που έκανε τη Μονακό να ξεμακρύνει με +7 (68-75). Οι «πράσινοι» έδειξαν αδυναμία, προσέγγισαν λανθασμένα το ματς και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν το προβάδισμα που έκαναν τόσο κόπο να αναλάβουν, με τον Τζέιμς να «τιμωρεί» και πάλι την άμυνα του Παναθηναϊκού για το +9 (68-77).

Η Μονακό «έχτισε» σερί 13-0 και στην ουσία τελείωσε το ματς, με τον Τζέιμς να βρίσκει και πάλι τον τρόπο από την περιφέρεια (68-80). Οι «πράσινοι» στα τελευταία λεπτά με συνεχόμενους πόντους και καλές άμυνες, έκαναν απέλπιδα προσπάθεια, όμως δεν αρκούσε, με το (83-91) να μένει μέχρι το τέλος και τη Μονακό να φεύγει από το ΟΑΚΑ με το «διπλό».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...