ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Έλληνες διαιτητές: Το πιο σύντομο ανέκδοτο στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τη στοχοποίηση του Παναθηναϊκού από την ελληνική διαιτησία που πλέον ξεπέρασε κάθε όριο.

Έλληνες διαιτητές: Το πιο σύντομο ανέκδοτο στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Έχω γράψει πολλές φορές την άποψή μου για τους Έλληνες διαιτητές. Για διαιτητές σαν τον Καραντώνη, για παράδειγμα, που τον έχω παρακολουθήσει πολλές φορές. Και όταν άκουσα τον ορισμό του στο ματς του Ηρακλείου ήμουν βέβαιος πως θα δούμε ένα παιχνίδι με πολλές λάθος αποφάσεις. Αλλά η αλήθεια είναι πως τέτοια… πιστολιά δεν την περίμενα.

Ο Καραντώνης αποδεικνύει με τη διαιτησία του πως δεν γνωρίζει καλά – καλά τους κανονισμούς. Καραμπινάτο οφσάιντ είναι το πρώτο γκολ του ΟΦΗ. Πηγαίνει στο VAR, το βλέπει, το ξανά βλέπει, είσαι βέβαιος πως θα το ακυρώσει και δείχνει σέντρα. Αλλοίωση αποτελέσματος. Μετατρέπει το 0-1 σε 1-1. Και στη συνέχεια τα κάνει όλα λάθος. Λάθος η κόκκινη στον Βιγιαφάνιες, που δεν βρίσκει καν τον Τσιλιανίδη. Λάθος το τρίτο γκολ του ΟΦΗ αφού έχει εκπνεύσει ο χρόνος των καθυστερήσεων. Λάθος που δε δίνει πέναλτι στον Βιτάλ.

Τον διέλυσε τον Παναθηναϊκό ο Καραντώνης. Πρόλαβε σε 90 λεπτά να τα κάνει όλα. Και δεν ήταν η πρώτη φορά που συμβαίνει. Το… πανηγύρι εναντίον του Παναθηναϊκού έχει ξεκινήσει από το ματς στον Βόλο και την κόκκινη στον Σάντσες. Πρέπει οι πράσινοι να το διαχειριστούν όλο αυτό, να βρουν αν ήδη δεν το έχουν κάνει ποιος θέλει να τους κάνει ζημιά και να τους αφήσει εκτός στόχων και να το αντιμετωπίσουν. Και πρέπει να απαιτήσουν να μη σφυρίζουν Έλληνες διαιτητές τα παιχνίδια τους. Οι άνθρωποι είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.

Ο Κλάτενμπεργκ μιλώντας στη NOVA δύο μέρες νωρίτερα είπε φόρα – παρτίδα πως οι Έλληνες διαιτητές δεν είναι στο επίπεδο που θα ήθελε. Αναρωτιόταν πως κάνουν λάθη με το VAR. Τόνισε ότι ένας Πορτογάλος διαιτητής, σαν αυτόν που σφύριξε το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, δεν θα μπορούσε να κάνει λάθη ιδιαίτερα από τη στιγμή που πλέον υπάρχει η εικόνα. Θα περιμένω με αγωνία να δω τι θα κάνει με τον Καραντώνη, που πρέπει να μείνει σπίτι του να πάρει… ανάσες. Δείχνει κουρασμένος ο άνθρωπος και η κούραση φέρνει λάθη.

Ακόμα πιο επικίνδυνος είναι ο δεύτερος βοηθός του αγώνα στην Κρήτη. Λεβέντης ο άνθρωπος. Σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ σε φάση που ο Παλάσιος ξεκίνησε 2-3 μέτρα πίσω από τους αμυντικούς και σκόραρε. Είναι ακριβώς στην ίδια ευθεία, ο Παλάσιος καλύπτεται ακόμα και από τους αναπληρωματικούς του ΟΦΗ κι αυτός είδε οφσάιντ. Να ακυρωνόταν αυτό το γκολ, να πέφταμε όλοι στα ψυχοφάρμακα!

Κάνει ζημιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο η διαιτησία. Και δεν μιλάω μόνο για τον Παναθηναϊκό. Γενικά οι Έλληνες διαιτητές σε κάθε ματς σφυρίζουν ό,τι να ναι. Χθες στο Βόλος – Ιωνικός δεν δόθηκε ένα πέναλτι ίδιο με εκείνο του Παναθηναϊκός – Αστέρας. Στο Παναιτωλικός – Άρης πριν από τρεις μέρες δόθηκε πέναλτι σε γλίστρημα του ποδοσφαιριστή του Άρη. Με VAR! Που το είδε ο Τζήλος και είπε “ναι σωστά αποφάσισα”.

Οι περισσότερες ομάδες έχουν εκφράσει την οργή τους, υπάρχουν καταγγελίες για παιχνίδια που παίζονται στα… σκοτάδια. Και προσπαθούμε να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο σε ένα τέτοιο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί. Πως να μιλήσεις για ποδόσφαιρο με αυτό το ανέκδοτο που λέγεται ελληνική διαιτησία; Είναι άξιος συγχαρητηρίων ο Γιοβάνοβιτς που κρατάει την ψυχραιμία του και δεν μιλάει γι’ αυτά. Καλά κάνει γιατί η δουλειά του είναι να κρατήσει συγκεντρωμένη την ομάδα του.

Αλλά πόσο να τα καταφέρει. Έβλεπα τους παίκτες του Παναθηναϊκού να διαμαρτύρονται στον Καραντώνη και τους λυπόμουν. Όσοι έστω και λίγο έχουν παίξει ποδόσφαιρο με κανονικούς διαιτητές, μπορούν να αντιληφθούν πόσο εύκολο είναι ένας ρέφερι να σε βγάλει εκτός εαυτού και να σου χαλάσει το μυαλό.

Δυστυχώς αυτά που βλέπουμε κάθε Κυριακή και κάθε Τετάρτη οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο Παναθηναϊκός έχει στοχοποιηθεί και θα γίνουν τα πάντα για να μην πετύχει τους στόχους του. Σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Κι επειδή στο Κύπελλο δεν υπάρχει ντέρμπι στα ημιτελικά, αλλά παιχνίδια με τη Λαμία, πρέπει ο Παναθηναϊκός να απαιτήσει να έρθουν ξένοι διαιτητές για τα συγκεκριμένα ματς. Και γενικά να έρχονται όσο το δυνατόν περισσότεροι ξένοι. Μέχρι οι Έλληνες να μάθουν ξανά την… άλφαβητα των κανονισμών.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...