ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Λάρισα – Παναθηναϊκός: Οι αριθμοί της αναμέτρησης (Pic)

Ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται εκτός έδρας κόντρα στην Λάρισα για την εξ' αναβολής αναμέτρηση της 10ηε αγωνιστικής της Basket League. Οι αριθμοί και προϊστορία των δύο ομάδων.

Λάρισα - Παναθηναϊκός: Οι αριθμοί της αναμέτρησης (Pic)

Σχεδόν δύο μήνες μετά την υπόλοιπη δράση της, η 10η αγωνιστική της Stoiximan Basket League θα ολοκληρωθεί αύριο (6/2, 17:00) στη Λάρισα όπου η τοπική ομάδα θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Η θεσσαλική ομάδα προέρχεται από την ήττα στη Ρόδο μετά από τρεις σερί νίκες μέσα από τις οποίες βελτίωσε τη βαθμολογική θέση της. Οι «πράσινοι» από την πλευρά τους προέρχονται από τη νίκη επί του Άρη που ήταν η 10η συνεχόμενη στο Πρωτάθλημα.

Η Λάρισα έχει ρεκόρ 2-4 στην έδρα της –όπως και μακριά από αυτήν- έχοντας επιβληθεί μόνο του Κολοσσού H Hotels στην πρεμιέρα και του Άρη. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μετά την ήττα του στην πρεμιέρα από τον Άρη, σημείωσε τέσσερις διαδοχικές νίκες μακριά από το ΟΑΚΑ.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 48.065 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε το 4/4 στην προηγούμενη διετία που ήταν και η πρώτη της Λάρισας στη Stoiximan Basket League. Αυτό το 4-0 σημειώθηκε με δύο ευρείες νίκες 42 και 43 πόντων και άλλων δύο που επιτεύχθηκαν με διαφορές εννιά πόντων.

Στα δύο ματς της Λάρισας επικράτησε…

*Με 110-68 σε εκείνο της σεζόν 2019-20 έχοντας ως κορυφαίους τους Ντεσόν Τόμας (14π, 5/5δ, 7ρ, 4ασ.) και Ταϊρίς Ράις (14π.). Για τη Λάρισα είχαν ξεχωρίσει οι Τζόνι Μπερχανεμέσκελ (20π, 6ασ.) και Τέρελ Παρκς (14π, 13ρ.).

*Με 98-89 στο ματς της περσινής σεζόν στηριζόμενος κατά κύριο λόγο στους Νεμάνια Νέντοβιτς (16π, 2/2, 1/1δ, 4/4τρ, 5ασ.) και Ντίνο Μήτογλου (16, 6ρ, 3ασ.). Για τη Λάρισα καλύτεροι ήταν οι Μπράντον Ρας (23π, 2/2β, 3/3δ, 5/7τρ, 3ρ, 3ασ.) και Τζέρι Σμιθ (18π, 5ασ.).

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

ΛΑΡΙΣΑ

ΡΕΚΟΡ / MILESTONES

500άρηδες» σε διαφορετικές στατιστικές κατηγορίες ετοιμάζονται να γίνουν ο Μιχάλης Τσαϊρέλης και ο Νώντας Παπαντωνίου. Ο πρώτος με τρεις εύστοχες βολές και ο δεύτερος με ένα αμυντικό ριμπάουντ.

ΤΑ ΣΕΡΙ

*Τρία σερί παιχνίδια με 7+ κερδισμένα φάουλ μετράει ο Μιχάλης Τσαϊρέλης που εκτέλεσε σε αυτά συνολικά 26 βολές (17/26).

*Πέντε συνεχόμενους αγώνες με τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο έφτασε ο Θόδωρος Ζάρας που είχε τέτοια επίδοση συνολικά στα 11 από τα 12 παιχνίδια του φετινού Πρωταθλήματος. Είχε 0/2 μόνο κόντρα στον ΠΑΟΚ Mateco.

*Ο Νώντας Παπαντωνίου έμεινε αλάνθαστος στα τρία τελευταία παιχνίδια και σε συνολικά 63 αγωνιστικά λεπτά ενώ είχε εννιά λάθη στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια του με τη Λάρισα.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ – + Η Λάρισα είχε +4,7 ασίστ στα εντός (16,7) από τα εκτός έδρας παιχνίδια της (12) ως τώρα.

– Οι Θεσσαλοί εκτελούν ως γηπεδούχοι με χαμηλότερα ποσοστά σε όλες τις κατηγορίες των σουτ (-0,1% στις βολές, -6,7% στα δίποντα και -1,3% στα τρίποντα) με αποτέλεσμα να έχουν και χαμηλότερη επιθετική παραγωγικότητα (-7,4 πόντους μέσο όρο).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ

ΡΕΚΟΡ / MILESTONES

*Με τέσσερα ριμπάουντ ο Γιώργος Παπαγιάννης θα γίνει ο 12ος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93) που θα φτάσει τα 600.

ΤΑ ΣΕΡΙ

*Ο Τζέρεμι Έβανς είχε 14+ ranking στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του στη Stoiximan Basket League ενώ δεν είχε ξεπεράσει το +7 στα τρία πρώτα.

*Ο Οκάρο Ουάιτ είχε τουλάχιστον μία ασίστ στα οχτώ τελευταία παιχνίδια του στη Stoiximan Basket League.

*Τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια με ένα επιθετικό ριμπάουντ μετράει ο Λεωνίδας Κασελάκης.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+Οι «πράσινοι» βελτιώνουν κατά 7,1 την αμυντική επίδοση τους όταν αγωνίζονται εκτός έδρας αφού δέχονται 66,2 πόντους έναντι των 73,3 που δέχονται στο ΟΑΚΑ. Έχουν μάλιστα την καλύτερη εκτός έδρας άμυνα του Πρωταθλήματος, πέραν από την καλύτερη συνολικά άμυνα μεταξύ των 13 ομάδων της κατηγορίας (70,1)

-Κατά 14,3 πόντους μειώνεται η επιθετική παραγωγικότητα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ όταν αγωνίζεται εκτός έδρας. Ως φιλοξενούμενος σημειώνει 80 και ως φιλοξενούμενος 94,3 πόντους.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.