ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Δολοφονία Άλκη: Στους οκτώ έφτασαν οι συλληφθέντες – Καταζητούνται άλλοι δύο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, στην περιοχή Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.

Δολοφονία Άλκη: Στους οκτώ έφτασαν οι συλληφθέντες – Καταζητούνται άλλοι δύο

Ακόμα δύο συλλήψεις πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Πλέον, σήμερα έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα και αναζητούνται ακόμα δύο.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Σε συνέχεια των δύο προηγούμενων ανακοινώσεων που εκδόθηκαν από την Υπηρεσία μας και αφορούν σε σύλληψη, δυνάμει σχετικών Ενταλμάτων, έξι (6) ατόμων, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση ανθρωποκτονίας 19χρονου, που έλαβε χώρα την 01-02-2022, στην περιοχή Χαριλάου, ανακοινώνεται ότι εκτελέστηκαν δύο επιπλέον Εντάλματα σύλληψης. Συνελήφθησαν δηλαδή δύο ακόμη άτομα, ως εμπλεκόμενα στην προαναφερόμενη υπόθεση. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Μεταξύ των δύο που αναζητούνται είναι και ο 20χρονος που διέφυγε στην Αλβανία. Ο 20χρονος πέρασε τα ελληνοαλβανικά σύνορα από την Κρυσταλλοπηγή στις 23:45 την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022, λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του 23χρονου. Το ένταλμα σύλληψης εις βάρος του δεν αποκλείεται να γίνει ευρωπαϊκό, δηλαδή διεθνές, σύμφωνα με τον ALPHA.

Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς…
Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς… 11.316 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέντε Έλληνες κι ένας Αλβανός, περιλαμβάνονται μεταξύ αυτών που συνελήφθησαν τις τελευταίες ώρες, σε εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης του Ανακριτή Θεσσαλονίκης. Όλοι τους ήταν, επίσης, παρόντες στη φονική επίθεση και οργανωμένοι του ΠΑΟΚ, στον ίδιο σύνδεσμο με τον 23χρονο.

Όπως μετέδωσε το MEGA, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο οδηγός του δεύτερου, μαύρου αυτοκινήτου, που φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο να φεύγει από το σημείο της δολοφονίας, παράνομα, από μονόδρομο.

Το δεύτερο αυτό όχημα έχει εντοπιστεί και έχει μεταφερθεί για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Η ανεύρεση του οχήματος ήταν “κλειδί” για τις έρευνες. Σύμφωνα με το MEGA, οι δράστες το είχαν κρύψει σε ένα πάρκινγκ στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Υπάρχει επίσης η πληροφορία ότι ένας από τους συλληφθέντες, 20 ετών, ήταν κατηγορούμενος για την επίθεση του 2019 στην περιοχή Χαριλάου, υπόθεση στην οποία εμπλέκεται και ο 23χρονος από την Αλβανία, που συνελήφθη πρώτος.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκος μετά την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη δήλωσε: «Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία, για την δικαιοσύνη ,για την πολιτεία συνολικά, η έρευνα για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη να φτάσει μέχρι το τέλος. Να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Αυτό ήταν και είναι το καθήκον του κράτους δικαίου και αυτό γίνεται πραγματικότητα τώρα. Άμεση απόδοση δικαιοσύνης και πρωτοβουλίες για να μπει τέλος σε αυτή την παράλογη βία και τον χουλιγκανισμό».

Στο μεταξύ, σύσκεψη για τη βία υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα, το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να προχωρήσει η διερεύνηση για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, αλλά και να σπάσει το απόστημα της βίας στον αθλητισμό.

Θα συμμετέχουν ο Υφυπουργός Αθλητισμού και οι συναρμόδιοι Υπουργοί, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης.

Το φονικό όπλο

Το φως της δημοσιότητας «είδε»  η φωτογραφία από το όπλο του εγκλήματος. Από το μικρό δρεπάνι που βρέθηκε λίγα μέτρα μακριά από την επίθεση σε βάρος του 19χρονου Άλκη και των φίλων του στο Χαριλάου. Ένα κόκκινο μικρό δρεπάνι, με μαύρη ταινία στη βάση του και το αίμα ακόμη στην άκρη του…

Το αίμα αυτό ανήκει στον άτυχο Άλκη, όπως έδειξαν οι εργαστηριακές εξετάσεις κάτι που επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για το όπλο του εγκλήματος, αλλά και ενός εκ των δυο φίλων του.

Πηγή: eleftherostypos.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.