ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Κι όμως θα μπορούσε να είχε πάρει τρεις νίκες

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τις τρεις σερί ήττες του Παναθηναϊκού, τον… πελαγωμένο Γιοβάνοβιτς και τις «πιστολιές» από τη διαιτησία.

Κι όμως θα μπορούσε να είχε πάρει τρεις νίκες

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τις τρεις σερί ήττες του Παναθηναϊκού, τον… πελαγωμένο Γιοβάνοβιτς και τις «πιστολιές» από τη διαιτησία.

Τρίτη σερί ήττα στο πρωτάθλημα, οριακά πλέον στην έκτη θέση (στο μείον τρία από τον ΠΑΣ, στο μείον δύο από τον Αστέρα, μόλις στο συν ένα από Άρη, ΟΦΗ και στο συν δύο από τον Βόλο) και με τους διαιτητές (Έλληνες και ξένους) να τον… πιστολιάζουν σε κάθε αγωνιστική. Όχι και η καλύτερη περίοδος για τον Παναθηναϊκό.

Όχι και η καλύτερη περίοδος για τον προπονητή του. Ο Γιοβάνοβιτς στην Τούμπα δεν ήταν ο Γιοβάνοβιτς που ξέρουμε. Αν δεν υπήρχε ο Τρεϊμάνις και το πέναλτι – μαρς που ΑΛΛΟΙΩΣΕ το αποτέλεσμα, ο Ιβάν θα ήταν ο νούμερο ένα υπεύθυνος της ήττας. Πήγε σε ένα ντέρμπι έχοντας παρκαρισμένο τον καλύτερο επιθετικό του στον πάγκο. Τον έβαλε στο 80’ τον Καρλίτος, σε ένα χρονικό σημείο που οι «γύρω – γύρω» από τον φορ είχαν γίνει κι εκείνοι… μπακ για να αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ… Παρισιού, αφού ο Παναθηναϊκός τον αντιμετώπισε στο δεύτερο μέρος σαν να είναι η Παρί Σεν Ζερμέν. Και έβγαλε από το γήπεδο για να βάλει τον Καρλίτος τον Παλάσιος, τον νούμερο ένα κίνδυνο για την αντίπαλη άμυνα. Και τον μοναδικό που έπαιζε με… καρύδια, την ώρα που όλοι οι άλλοι λύγιζαν και έδειχναν έλλειψη προσωπικότητας.

Όσο έχω εσένα Κώστα Σλούκα, δεν φοβάμαι κανέναν
Όσο έχω εσένα Κώστα Σλούκα, δεν φοβάμαι κανέναν 959 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Νωρίτερα, μόλις στο 68’, ο Γιοβάνοβιτς θέλησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του βάζοντας τον Αγιούμπ! Ναι έβαλε και τον Γκατσίνοβιτς, αλλά δεν είχε καμία λογική η είσοδος ενός παίκτη που μοιάζει με… τουρίστα και όχι με ποδοσφαιριστή. Μηδέν συμμετοχές είχε έως την Τούμπα ο Αγιούμπ, τα μόνα επίσημα παιχνίδια του ήταν με τον Παναθηναϊκό Β’. Έχει… ξεμείνει στον Παναθηναϊκό γιατί δεν υπάρχει ομάδα να τον θέλει. Και τον βλέπουμε σε ντέρμπι, σε ματς που καίει για περισσότερα από είκοσι λεπτά.

Δεν διαχειρίστηκε καλά ούτε το ματς στην Κρήτη ο Γιοβάνοβιτς. Δεν έβαλε τρίτο σέντερ μπακ μετά την αποβολή ώστε να έχει ένα επιπλέον κορμί μέσα στην περιοχή. Και ο Παναθηναϊκός δέχτηκε δύο γκολ στο φινάλε με δύο κεφαλιές. Δεν έβαλε τρίτο σέντερ μπακ ούτε στην Τούμπα. Είχε βάλει όμως στη Νεάπολη με τον Ιωνικό, απέναντι στον Κιάκο και τον Μαντζή. Αλλά δεν έβαλε απέναντι στον Ακπομ, τον Μπίσεσβαρ, τον Μίτριτσα.

Έμοιαζε πελαγωμένος ο Σέρβος, σαν να μην έχει καθαρό μυαλό. Σαν να υπάρχουν μονάχα οι δικαιολογίες των όντως πολύ σημαντικών απουσιών (Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες) και των όντως πολύ μεγάλων διαιτητικών σφαλμάτων (Καραντώνης, Τρεϊμάνις). Όμως μια ομάδα για να χτίσει προσωπικότητα χρειάζεται να δείχνει καλό πρόσωπο και όταν «ζει» με απουσίες. Διαφορετικά δεν θα προοδεύσει. Και ο Παναθηναϊκός που στα χέρια του Ιβάν προόδευσε τους τελευταίους μήνες όσον αφορά το πρόσωπο που έβγαζε σε πολλά ματς, έκανε – όχι βήματα, αλλά – άλματα προς τα πίσω την τελευταία εβδομάδα. Με τρεις ήττες σε τρία ματς.

Βεβαίως για να γίνει αυτό έβαλε το χέρι της η διαιτησία. Και μπορεί πολλοί να στέκονται στα δύο τελευταία παιχνίδια, με ΟΦΗ και ΠΑΟΚ που οι… πιστολιές θύμισαν εποχές χωρίς VAR, αλλά και με την Τρίπολη αμφισβητούμενη φάση υπήρξε. Δεν θα δινόταν το πέναλτι του Αστέρα στο συγκεκριμένο σημείο και σε εκτός έδρας αγώνα ούτε εναντίον του Ολυμπιακού, ούτε εναντίον του ΠΑΟΚ, ούτε εναντίον της ΑΕΚ. Θα «μάσαγε» ο Σιδηρόπουλος. Στη Λεωφόρο είδε το VAR και πήγε στην άσπρη βούλα.

Αλλά αυτό λες «οk» μπορεί και να δοθεί. Ο Καραντώνης έχει τρεις φάσεις εγκληματικές στην Κρήτη και ο Τρεϊμάνις δεν δίνει πέναλτι που θα το έδινε και ο Μάκης Γκαγκάτσης. Τι θα μπορούσε να είχε γίνει λοιπόν σε αυτά τα δύο παιχνίδια; Με τον ΟΦΗ να προηγηθεί με 3-1 ο Παναθηναϊκός, αν του δινόταν το πέναλτι – μαρς στον Βιτάλ και με τον ΠΑΟΚ να προηγηθεί με 2-0 αν του δινόταν το πέναλτι – μαρς στον Αϊτόρ.

Κι αν ο Σιδηρόπουλος δεν είχε δώσει το πέναλτι στον Αστέρα (επαναλαμβάνω είναι δύσκολη φάση, αλλά σε καμία περίπτωση τόσο ξεκάθαρη όσο τα πέναλτι που δεν δόθηκαν στον Παναθηναϊκό) είχαν οι «πράσινοι» 17 λεπτά για να σκοράρουν. Θα μπορούσε δηλαδή ο Παναθηναϊκός στα τρία ματς που έφυγε με μηδέν βαθμούς, να είχε φύγει έως και με εννιά.

Αλλά ποιος να το πει και να μην του πετάξουν… ντομάτες στη χώρα που ζούμε. Στη χώρα που κάποτε ακούγαμε «τι θέλεις και μιλάς, 4-0 έχασες» και έβλεπες μετά στο βίντεο τα σφυρίγματα του Κύζα και δεν το πίστευες…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.