ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Γι’ αυτό ο Παλάσιος κόστισε ακριβά

Ο Αργεντινός αρχίζει να… βγάζει τα λεφτά του.

Γι’ αυτό ο Παλάσιος κόστισε ακριβά

Το πρώτο του 90λεπτο το είχε παίξει την 7η αγωνιστική στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα. Και είχε δώσει την ασίστ για το γκολ του Καρλίτος, παίζοντας κάτι σαν… δεύτερο σέντερ φορ σε εκείνο το παιχνίδι, όπως είχε συμβεί και στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό. Επό της ουσίας ο Σεμπάστιαν Παλάσιος λογίζεται ως βασικός στον Παναθηναϊκό από τις αρχές Δεκεμβρίου και μετά. Ένα δίμηνο δηλαδή περίπου.

Δεν είναι τυχαία τα νούμερά του σε αυτό το διάστημα. Πέντε γκολ έχει σε αυτά τα δέκα παιχνίδια (έξι στο σύνολο στο πρωτάθλημα). Επί της ουσίας πέντε γκολ σε εννιά ματς, αφού στη Νεάπολη έπαιξε μόλις 24 λεπτά. Και στην Τούμπα ήταν εκείνος που το πάλεψε περισσότερο απ’ όλους, που έβγαλε προσωπικότητα μέσα στο γήπεδο, δεν «μάσησε» από τους ψευτοτσαμπουκάδες των παικτών και του πάγκου του ΠΑΟΚ, ούτε χάλασε το μυαλό του με τις συνεχείς διαμαρτυρίες του Βιεϊρίνια που ήταν ο προσωπικός του αντίπαλος.

Αλλαγή στο 64’ βγήκε ο Πορτογάλος, αφού ο Λουτσέσκου κατάλαβε πως δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον Παλάσιος. Και πως ο Αργεντινός ήταν κίνδυνος για να κάνει δεύτερο γκολ σε κόντρα επίθεση.

Παναθηναϊκός: Οι σκέψεις του Κόντη και η πιθανή αλλαγή στην 11αδα
Παναθηναϊκός: Οι σκέψεις του Κόντη και η πιθανή αλλαγή στην 11αδα 5.281 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για να καταλαβαίνουμε τις διαφορές, ο Χατζηγιοβάνης ήταν ο βασικός εξτρέμ του Παναθηναϊκού μέχρι τα μέσα του Δεκέμβρη. Επί της ουσίας ο Παλάσιος εκείνον «εκτόπισε» για να πάρει θέση στο δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός σε 13 αγώνες που έπαιζε συνεχώς στο ξεκίνημα είχε μόλις ένα γκολ. Στο 5-1 της Λεωφόρου απέναντι στον Βόλο. Οι αριθμοί εξηγούν και τον λόγο που πλέον ο Αργεντινός είναι εκείνος που εμπιστεύεται ο Γιοβάνοβιτς.

Δεν κόστισε τυχαία τόσα λεφτά ο Παλάσιος. Γενικά δεν είναι τυχαίος ο τρόπος που λειτουργεί το ποδόσφαιρο, τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις. Δείτε τον Αϊτόρ. Δεν έπαιζε πέρσι στον Παναθηναϊκό ή όταν έπαιζε είχε κακές εμφανίσεις, παρ’ όλα αυτά δεν υπήρξε ούτε μία μεταγραφική περίοδος που το όνομά του να μην ακουστεί σε Ολλανδία και Ισπανία. Γιατί έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά και το γνωρίζουν καλά οι ατζέντηδες, οι σκάουτερς, οι προπονητές που τον ξέρουν.

Ο Παλάσιος ήθελε χρόνο προσαρμογής γιατί ερχόταν σε μια χώρα και σε μια κουλτούρα παντελώς άγνωστη για εκείνον και το έκανε στα 30 του. Όχι στα 18-19 που θέλεις μια μπάλα απλά να κάνεις τσαλιμάκια, αλλά σε μια ηλικία που είσαι υποχρεωμένος να ακολουθείς την τακτική του προπονητή και να δείχνεις και στους συμπαίκτες σου πως πρέπει να το κάνουν. Και η τακτική στην Ευρώπη απέχει δεκαετίες απ’ αυτή στη Λατινική Αμερική. Γενικά ο τρόπος παιχνιδιού.

Ήθελε και ειδική μεταχείριση. Γιατί έπαιζε συνεχώς από το ξεκίνημα του 2021 και δεν σταμάτησε να παίζει μέχρι το τέλος του. Λίγο χρόνο συμμετοχής στην αρχή, 20λεπτα και 30λεπτα για να μη «σκάσει» και να τον έχει σε φουλ φόρμα ο Παναθηναϊκός στην τελική ευθεία της σεζόν. Σχεδόν δεδομένα θα τον δούμε ακόμα καλύτερο την επόμενη σεζόν, όταν πια θα ξεκουραστεί για 1-1,5 μήνα (ανάλογα αν η ομάδα θα παίξει Ευρώπη ή όχι) και θα ακολουθήσει από την αρχή την προετοιμασία. Έχει όλα τα στοιχεία για να εξελιχθεί σε ηγέτη του Παναθηναϊκού και σε έναν ακόμα αγαπημένο της εξέδρας που προέρχεται από την Αργεντινή.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.