ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Δολοφονία Άλκη: «Έκανα μ@λ@ – Ξέχασα εκεί το δρεπάνι» – «Δίνει» τον 21χρονο ο 23χρονος

Αποσπάσματα από την απολογία -που έγινε μέσω υπομνήματος- του 23χρονου Αλβανού, ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί για την εμπλοκή του στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στην Θεσσαλονίκη, βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας.

Δολοφονία Άλκη: «Έκανα μ@λ@ – Ξέχασα εκεί το δρεπάνι» – «Δίνει» τον 21χρονο ο 23χρονος

Ο 23χρονος φέρεται να παραδέχεται ότι ήταν παρών στην εγκληματική επίθεση, ωστόσο αρνήθηκε ότι πήρε μέρος στη δολοφονία του άτυχου 19χρονου, «δείχνοντας» και τον δράστη: Ο οποίος σύμφωνα με τον ίδιο δεν είναι άλλος από τον τον 21χρονο Έλληνα με τα αρχικά Γ.Κ.

Στην απολογία του, ο 23χρονος προφυλακισμένος Αλβανός αναφέρει μεταξύ άλλων: «…Ύστερα από λίγη ώρα επιστρέψαμε όλοι στα γραφεία του Συνδέσμου στην Παλαιών Πατρών Γερμανού. Εκεί έφτασαν και τα έτερα άτομα, που επέβαιναν στα άλλα δύο αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και ο Γ.Κ, ο οποίος μπροστά σε όλους μας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έκανα μαλ… Ξέχασα εκεί το δρεπάνι».

Ο 23χρονος συνεχίζει χαρακτηρίζοντας τον εαυτό και τους συγκατηγορουμένους του «θύματα του φανατισμού» και αναφέρει ακόμα πως «μετά τον αγώνα βόλεϊ των ομάδων ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, φτάσανε στο Σύνδεσμο και έτερα μέλη μας ενημέρωσαν ότι ψάχνουν οπαδούς της ομάδας του Άρη, γιατί είχε προηγηθεί μεταξύ τους οπαδικό επεισόδιο».

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 62.003 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Θύματα του φανατισμού, ξεκινήσαμε από το κέντρο της Θεσσαλονίκης τρία αυτοκίνητα, προς αναζήτηση οπαδών του ΑΡΗ, που όπως γνωρίζαμε στο παρελθόν είχαν τραυματίσει βαριά συνοπαδό μας» τονίζει, λέγοντας ότι ο ίδιος πίστευε πως σκοπός τους ήταν ο «διαπληκτισμός με ύβρεις και χειροδικίες».

«Ουδέποτε σκέφτηκα ότι, από ένα τέτοιο περιστατικό θα προκληθούν τα μοιραία αποτελέσματα, που εν τέλει προέκυψαν» συνεχίζει…

Οι μοιραίες στιγμές πριν την δολοφονία του Άλκη στην Θεσσαλονίκη

Ο ίδιος, όπως λέει, οδηγούσε το Citroen ΙΧ του, στο οποίο επέβαιναν άλλοι τρεις κατηγορούμενοι, που τους κατονόμασε στο Renault και άλλοι τέσσερις στο δεύτερο Polo, στο οποίο επέβαινε και ο Γ.Κ, που είχε το δρεπάνι: «Πριν φτάσουμε στη διασταύρωση επί της οδού Πλαστήρα, στο ύψος με την οδό Γαζή, το αυτοκίνητο μάρκας POLO, αιφνίδια έστριψε αριστερά επί της οδού Γαζή. Σταματήσαμε τα δύο αυτοκίνητα που προπορευόμασταν και περιμέναμε επί της οδού Πλαστήρα. Τα άτομα που επέβαιναν στο POLO, μας έδωσαν σήμα να κατέβουμε, αυτό σήμαινε ότι, είχαν βρεθεί τα άτομα που έψαχναν. Αξίζει στο σημείο αυτό, να αναφέρω ότι, τόσο εγώ, όσο και τα άτομα που επέβαιναν στο δικό μου αυτοκίνητο, δεν φέραμε όπλα, μαχαίρια, ή άλλο όργανο, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε θανάσιμο τραυματισμό. Και ξεκίνησε η συμπλοκή».

Στην συνέχεια ο 23χρονος αναφέρει: «…Εγώ δεν είχα τραβήξει το χειρόφρενο και το αμάξι ξεκίνησε να κατηφορίζει μόνο στην Πλαστήρα. Ενώ όλοι είχαν ήδη φτάσει στο σημείο της συμπλοκής, εγώ μπήκα αμέσως ξανά στο αμάξι και τράβηξα το χειρόφρενο. Άφησα ανοιχτή την πόρτα του οδηγού, κατέβηκα από το αμάξι, όταν όμως είδα τι γινόταν προς το σημείο της συμπλοκής, τρόμαξα και ουδέποτε πλησίασα. Όταν αντιλήφθηκα ότι, η κατάσταση είχε ξεφύγει, χωρίς να έχω εικόνα, για το το ακριβώς συνέβαινε στο σημείο της συμπλοκής και βλέποντας να ανεβαίνουν από την Παπαναστασίου οπαδοί του ΑΡΗ, που φώναζαν και έβριζαν, τρομοκρατημένος φώναξα: ΠΑΜΕ, ΠΑΜΕ. Τις περισσότερες λεπτομέρειες, για τη συμπλοκή τις έμαθα αργότερα».

Σύμφωνα με όσα λέει ο 23χρονος, «εκείνη τη στιγμή δεν γνώριζα ότι, κάποιος βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο».

«Ήδη άτομα από το Σύνδεσμο του ΑΡΗ άρχισαν να έρχονται προς το μέρος μας, πετώντας αντικείμενα και καρέκλες, όλοι όσοι είχαν κατέβει από τα αυτοκίνητά μας επέστρεψαν γρήγορα και επιβιβάστηκαν» αναφέρει για το πώς έφυγαν από το σημείο…

«Εγκέφαλος» της επίθεσης ο 23χρονος

Σύμφωνα, πάντως, με την ΕΡΤ ο 23χρονος -παρά το γεγονός ότι δεν καταδεικνύεται ως ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας- φέρεται, σύμφωνα με τις περιγραφές των συλληφθέντων, ως το πρόσωπο που έδινε εντολές στους μικρότερους χούλιγκαν, έχοντας το γενικό «κουμάντο».

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, μάλιστα, η επίθεση φέρεται να έγινε από ιδέα του ίδιου του 23χρονου που χθες κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια.

Σημειώνεται, δε, πως σύμφωνα με τα όσα φέρεται να ομολογούν οι συγκατηγορούμενοι το προηγούμενο διάστημα, έγινε επεισόδιο μεταξύ οπαδών στο Ωραιόκαστρο και αμέσως μετά φαίνεται ότι ο 23χρονος συλληφθείς, οργάνωσε αυτή την καταδρομική που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του Άλκη.

Πιο αναλυτικά, απευθύνθηκε σε νεαρούς οπαδούς που επιβιβάστηκαν στα αυτοκίνητά τους από τα γραφεία του συνδέσμου στο κέντρο, κινήθηκαν στην περιοχή της Χαριλάου, και αφού πριν ακτινοσκόπησαν όλα τα στενά περιφερειακά του γηπέδου, σύμφωνα με όσα είπε ο συνήγορος της οικογένειας, έφτασαν στο σημείο, παρακολουθώντας τους νεαρούς, και τους επιτέθηκαν.

«Πήγαμε να βρούμε Αρειανούς στα στενά του Χαριλάου» φέρεται να έχουν πει στις ομολογίες τους…

Πηγή: newsit

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...