ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Δολοφονία Άλκη: Πήρε προθεσμία ο «Αθηναίος» – Απολογούνται οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο 25χρονος με το προσωνύμιο «Αθηναίος» ο οποίος παρουσιάστηκε στα δικαστήρια την Τετάρτη και έγινε εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης για τη άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη από ομάδα οπαδών.

Δολοφονία Άλκη: Πήρε προθεσμία ο «Αθηναίος» - Απολογούνται οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι

Σύμφωνα με πληροφορίες αρνείται ότι συμμετείχε στη δολοφονία του Άλκη και στον τραυματισμό των δύο φίλων του στην περιοχή της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη. Όπως υποστήριξε ο ίδιος, θέλησε να παραδοθεί και αυτό πρέπει να εκτιμηθεί.

Στο μεταξύ την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας που διερευνά την υπόθεση θα περάσουν σήμερα τρεις εξ αυτών, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο (Πέμπτη) και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Πρόκειται για τους οκτώ που είχαν συλληφθεί την περασμένη Κυριακή, με εντάλματα που ενεργοποίησε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς…
Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς… 10.106 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η οποία βασίστηκε όχι μόνο στα όσα εντόπισαν οι αστυνομικοί αλλά και στη μαρτυρία του 23χρονου ο οποίος ήταν ο πρώτος έσπασε και στην ουσία έδωσε και όλους τους υπόλοιπους. Με βάση τα όσα καταθέτει στη δικογραφία ο ίδιος και συγκεκριμένα στο διαβιβαστικό της, περιγράφεται το πώς ακριβώς έγινε τόσο η δολοφονία του 19χρονου αλλά και η επίθεσή τους φίλους του, όπως μετέδωσε το OPEN.

Όταν βγήκαν από το Polo, τους ρώτησαν «τι ομάδα είστε;», και αυτοί απάντησαν «Άρης». Ταυτόχρονα βγήκαν και από τα άλλα δύο αυτοκίνητα οι επιβαίνοντες και κινήθηκαν προς τους πέντε οπαδούς του Άρη που βρίσκονταν τα σκαλιά της οικοδομής. Από τους πέντε οι δύο πρόλαβαν και έφυγαν τρέχοντας και στη συνέχεια στους άλλους τρεις, όρμησαν αυτοί που επέβαιναν στο Polo.

Πώς προσπάθησαν να εξαφανίσουν τα ίχνη τους

Παράλληλα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πώς προσπάθησαν οι δράστες να εξαφανίσουν τα ίχνη τους οι δράστες.  «Το αριστερό χέρι του G. είχε κοπεί και είχε αίματα και επίσης είχε αίματα και μέσα στο αυτοκίνητο. Γι’ αυτόν τον λόγο, έβγαλε από το αυτοκίνητο τα πλατοκαθίσματα και τα πέταξε σε ένα κάδο λίγο παραπάνω από το σημείο που είχε παρκάρει. Σε συνομιλία του με τον Τ είπε ότι ο G λίγο μετά το σημείο που είχαν παρκάρει με το Citroen πέταξε το μαχαίρι σε κάποιον υπόνομο, αναφέρεται στη δικογραφία. .

Παράλληλα γίνεται αναφορά στον οπλισμό με το οποίο έφτασαν στο σημείο όπου και προκύπτει ότι δράστες κατείχαν τρία μαχαίρια ένα δρεπάνι τέσσερα σιδερολοστούς καθώς επίσης και ένα στυλιάρι

Κάποια στιγμή ένας από τους κατηγορούμενους πήρε τηλέφωνο τον 23χρονο αλβανικής καταγωγής ο οποίος μάλιστα όπως αναφέρεται στη δικογραφία είναι αυτός ο οποίος είχε περισσότερες επαφές με τις μικρότερες ηλικίες των χούλιγκανς Θεσσαλονίκη και του είπε ότι ήθελαν να κάνουν μία καταδρομική και πόσους νεαρούς χούλιγκαν είχε στη διάθεσή του εκείνη την ώρα.

Εκείνος τους απάντησε ότι δεν έχω πάρα πολλούς αλλά δεν πειράζει μπορούμε να ξεκινήσουμε και να πάμε μόνοι μας.

Το αυτοκίνητο από το οποίο κατέβηκαν οι δράστες

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου, σε σχέση με το αυτοκίνητο από το οποίο επέβαιναν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης, στο βίντεο – ντοκουμέντο, εμφανίζονται δύο αυτοκίνητα τα οποία σταθμεύουν σε κεντρικό δρόμo. Το τρίτο αυτοκίνητο, ένα Polo, το οποίο δε φαίνεται είναι το όχημα που είχε πάρει μέρος στη δολοφονική ενέργεια και το οποίο έστριψε στο στενό μπροστά στον Άλκη και τους φίλους του και από το οποίο κατέβηκαν οι δράστες.

Παραδόθηκε ο δέκατος ύποπτος για τη δολοφονία του Άλκη

Νωρίτερα, την Τρίτη, ακόμη ένας ύποπτος για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στην περιοχή του Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη παραδόθηκε στις αρχές. Πρόκειται για έναν 25χρονο ελληνικής υπηκοότητας. Παραμένει ασύλληπτος ακόμη ένας ύποπτος που αναφέρεται στη δικογραφία για τον οποίο έχει ήδη εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης καθώς φέρεται να έχει διαφύγει στην Αλβανία.

Όπως μετέδωσε στο έκτακτο δελτίο ειδήσεων του OPEN η Μίνα Καραμήτρου, πρόκειται για κάτοικο Αθήνας, ο οποίος είχε εμπλοκή σε συνδέσμους της πρωτεύουσας. Είναι άγνωστο το πως βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και συμμετείχε στην δολοφονική επίθεση.

Βρέθηκε τραύμα από μαχαίρι στην παλάμη ενός εκ των συλληφθέντων

Στο μεταξύ, ένας από τους συλληφθέντες, ένας 22χρονος αλβανικής υπηκοότητας, είναι τραυματισμένος στη δεξιά παλάμη, μετέδωσε νωρίτερα η ΕΡΤ. Πληροφορίες που μετέδωσε η δημόσια ραδιοτηλεόραση ανέφεραν πως ο 22χρονος, έχει τραυματιστεί από το μαχαίρι που κρατούσε και το οποίο φέρεται να του γλίστρησε, στην προσπάθειά του να τραυματίσει τον 19χρονο φοιτητή.

Ο ίδιος δεν λέει πως τραυματίστηκε στους αστυνομικούς, αλλά η εικόνα που έχουν οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, δείχνει πως ο τραυματισμός προέρχεται από το μαχαίρι που χτυπούσε τον 19χρονο Άλκη.

Ακόμη ένα στοιχείο που προκύπτει, είναι ότι ο 21χρονος που φωτογραφίζεται ως δράστης από τους υπόλοιπους συλληφθέντες, μπήκε στο τρίτο αυτοκίνητο, που βρισκόταν στην οδό Γαζή. Επίσης, ο 23χρονος αλβανικής υπηκοότητας που συνελήφθη πρώτος, φαίνεται εντέλει να μη συμμετείχε στην επίθεση γιατί όταν βγήκε από το λευκό Citroen δεν τράβηξε το χειρόφρενο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να αρχίσει να τσουλάει, επέστρεψε και βρέθηκε στη θέση του οδηγού.

Ακόμη ένα στοιχείο είναι πως ο 21χρονος που κατονομάζεται ως δράστης από τους υπόλοιπους είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αντίπαλους οπαδούς προ ενός χρόνου, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει να χάσει την όρασή του, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Νέο βίντεο – ντοκουμέντο

Επίσης, ένα βίντεο – ντοκουμέντο που δείχνει τα οχήματα των δραστών λίγα λεπτά πριν τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Το βίντεο φέρνει στη δημοσιότητα το mynews, και σε αυτό φαίνεται η πορεία των αυτοκινήτων επί της οδού Πλαστήρα και περίπου 150 μέτρα (δύο στενά) πριν από την οδό Γαζή, όπου σημειώθηκε η δολοφονική επίθεση στον 19χρονο Άλκη και τους φίλους του. Διακρίνονται τέσσερα αυτοκίνητα να κατεβαίνουν την Πλαστήρα.

Η διέλευση των οχημάτων γίνεται περίπου 16 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, λίγο πριν δηλαδή οι δράστες κατεβούν από τα αυτοκίνητά τους και εξαπολύσουν την άγρια και θανατηφόρα επίθεση εναντίον του Άλκη Καμπανού και της παρέας του.

Στα δικαστήρια οι γονείς του άτυχου 19χρονου

Νωρίτερα οι γονείς του Άλκη Καμπανού  μετέβησαν στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση. Μαζί τους βρέθηκαν και οι δύο φίλοι του αδικοχαμένου Άλκη που δέχτηκαν την επίθεση στην περιοχή Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας έξω από τα δικαστήρια, ο δικηγόρος της οικογένειας του Αλκη, Αλέξης Κούγιας δήλωσε ότι θέση της οικογένειας είναι πως όλοι οι συλληφθέντες, εφόσον υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν την εμπλοκή τους θα πρέπει να καταδικαστούν για ανθρωποκτονία».

Παράλληλα, ο κ. Κούγιας υποστήριξε ότι οι γονείς του Άλκη του έδωσαν εντολή, την οποία, όπως είπε, είναι υποχρεωμένος να διεκπεραιώσει. «Θέλω να σας δείξω κάτι που είναι συγκλονιστικό. Οι γονείς μου έδωσαν εντολή να το κάνω, με την ελπίδα να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί. Μου ζήτησαν να σας δημοσιοποιήσω αυτή τη φωτογραφία, Αυτή φωτογραφία παραδόθηκε και είναι η φωτογραφία που ανήρτησε ο Γιώργος Σαββίδης μετά τη νίκη του Άρη επί του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας. Είναι ανατριχιαστικό και πρέπει επιτέλους να τελειώνει.» Η φωτογραφία που έδειξε ο Αλέξης Κούγιας, δείχνει ένα μαχαίρι καρφωμένο σε ένα ξύλινο τραπέζι.

Η απάντηση του Κ. Κυριάκου

Σημειώνεται ότι στα τέλη Νοεμβρίου, μετά την ήττα του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας από τον Άρη, οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ ζητούσαν επιτακτικά να γίνουν σαρωτικές αλλαγές στην ομάδα και να φτάσει το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο. Ο Γιώργος Σαββίδης απάντησε συμβολικά στο αίτημά τους δημοσιοποιώντας φωτογραφία με ένα μαχαίρι. Σήμερα, διόμισι μήνες αργότερα, ο Άλεξης Κούγιας έδειξε στους δημοσιογράφους τη φωτογραφία και ζήτησε να υπάρξει έρευνα. Λίγο αργότερα ο προϊστάμενος της εισαγγελίας παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση.

Ο ΠΑΟΚ, σεβόμενος τη μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη και το βαθύ πένθος των δικών του ανθρώπων, σημειώνει ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε καμία αντιπαράθεση.

Ο Κυριάκος Κυριάκος, αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ, επικοινώνησε την Κυριακή με τους γονείς του. Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στο facebook: «Είχα την τιμή να εκφράσω προσωπικά τα συλλυπητήριά μου στον κ. Αριστείδη Καμπανό και να ακούσω την προτροπή του να δουλέψουμε όλοι μαζί για να μονιάσουμε τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Και την προτροπή αυτή την εξέλαβα ως τη μεγαλύτερη ευθύνη που μου έχει ανατεθεί ποτέ.

Ο Άλκης (όπως παλιότερα δυστυχώς θα έπρεπε να είχε γίνει και με τα υπόλοιπα θύματα) μετατρέπεται σε μνημείο εναντίον της βίας με πρόσχημα τις ομάδες. Η οικογένειά του είναι ένα μνημείο αξιοπρέπειας, δύναμης και αγάπης.

Όποιος θέλει να κάνει τον λεκέ στα μνημεία αυτά ας αναλάβει τη δική του ευθύνη. Δεν θα μας βρει συμμέτοχους σε δημόσιες αντιπαραθέσεις, γιατί δεν είμαστε υποκριτές και γιατί δεν θρηνούμε για τις κάμερες».

Σιμόπουλος: Ο 23χρονος δεν πλησίασε το σημείο της επίθεσης

Νωρίτερα  ο δικηγόρος του 23χρονου συλληφθέντα κ. Σιμόπουλος δήλωσε ότι: «αυτός που έφερε το όπλο με το οποία έγιναν τα χτυπήματα, είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες, σύμφωνα με τα αντικειμενικά ευρήματα.  Είναι αρκετοί από τους κατηγορούμενους που λένε πως το συγκεκριμένο πρόσωπο κρατούσε το όπλο με το οποίο έγιναν τα χτυπήματα».

Σε ό,τι αφορά τη σχέση του πελάτη του με την φονική επίθεση στον Άλκη, ο κ. Σιμόπουλος είπε πως ο 23χρονος ήταν στην περιοχή της επίθεσης, αλλά δεν είναι ο δολοφόνος, καθώς ήταν ο οδηγός ενός εκ των αυτοκινήτων διαφυγής της ομάδας των νεαρών από το σημείο της επίθεσης, που έχουν καταγραφεί και σε βίντεο.

«Βρισκόταν στην περιοχή, αλλά δεν πλησίασε στο σημείο της επίθεσης, δεν χτύπησε και δεν χρησιμοποίησε κανένα όπλο. Στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, κανείς εκ των επιβατών δεν έφερε όπλο», είπε ο συνήγορος του κατηγορούμενου, υποστηρίζοντας ακόμη πως «η αρχική εκτίμηση της Αστυνομίας είναι πως τα όπλα που βρέθηκαν πεταμένα, δεν σχετίζονται με την επίθεση».

Πηγή: Ethnos.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...