ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Το… χαβά του ο Παλάσιος και πρόκριση για τον Παναθηναϊκό

Με νέο γκολ του Παλάσιος ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 της Αναγέννησης Καρδίτσας και τσέκαρε το εισιτήριο για τους «4» του Κυπέλλου Ελλάδος. Επέστρεψε μετά από 14 μήνες ο Κουρμπέλης.

Το... χαβά του ο Παλάσιος και πρόκριση για τον Παναθηναϊκό

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός από τα πρώτα λεπτά του αγώνα είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν μπορούσε να απειλήσει εύκολα την εστία της Καρδίτσας. Η πρώτη καλή στιγμή για το τριφύλλι ήρθε στο 10ο λεπτό του αγώνα. Ο Γκατσίνοβιτς πήρε την μπάλα στα πλάγια της περιοχής, επιχείρησε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η πρώτη μεγάλη στιγμή για το τριφύλλι. Ο Αγιούμπ έκανε την κάθετη, ο Βιτάλ πήρε την μπάλα, αλλά το σουτ του τράνταξε το δοκάρι της Αναγέννησης Καρδίτσας. Στο 21ο λεπτό η Καρδίτσα απείλησε σοβαρά την εστία του Παναθηναϊκού. Ο Μπαντιμπανγκά έκανε την προσπάθεια, η μπάλα έφτασε στον αφύλαχτο Γκίνη, με τον Διούδη να κάνει μια σωτήρια επέμβαση και να κρατάει το 0-0. Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γκίνης απείλησε και πάλι. Συγκεκριμένα βγήκε τετ α τετ με τον Διούδη, αλλά και πάλι ο Έλληνας τερματοφύλακας κράτησε το 0, με ωραία επέμβαση.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 23.016 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός μετά το 25ο λεπτό του αγώνα έχασε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο απείλησε στο 41ο. Για την ακρίβεια ο Βιγιαφάνιες έκανε την πάσα, με τον Χατζηγιοβάνη να κάνει το σουτ, αλλά να στέλνει την μπάλα άουτ. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Οι πράσινοι δεν μπήκαν άσχημα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός στο 51ο λεπτό απείλησε. Για την ακρίβεια, ο Αγιούμπ έκανε τη βαθιά μπαλιά, ο Χατζηγιοβάνη γύρισε την μπάλα, αλλά ο Ιωαννίδης δεν κινήθηκε γρήγορα και έτσι η ευκαιρία χάθηκε. Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Παναθηναϊκός έφτασε εκ νέου κοντά στο 0-1. Ο Χατζηγιοβάνης πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, πάσαρε στον Ιωαννίδη, αλλά ο τελευταίος αστόχησε.

Στο 61ο λεπτό ο Κουτσιανικούλης έκανε ωραία ενέργεια, με το σουτ του να ανακόπτεται από την άμυνα του τριφυλλιού. Τρία λεπτά αργότερα, ο Βιδάλ της Αναγέννησης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Κουτσιανικούλη να μην πετυχαίνει την μπάλα και έτσι η ευκαιρία να χάνεται για τους γηπεδούχους.

Στο 67΄ το τριφύλλι έχασε τεράστια ευκαιρία. Ο Χατζηθεοδωρίδης έκανε το γύρισμα, αλλά ο Παλάσιος δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Κουρμπέλης επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους και έδειξε ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει άμεσα.

Το τριφύλλι άνοιξε το σκορ με τον Παλάσιος στο 81’, μετά από βαθιά μπαλιά του Βιτάλ στον Αϊτόρ και υποδειγματικό γύρισμα του τελευταίου προς τον Αργεντινό, ο οποίος με μία επαφή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (0-1).

Δύο λεπτά αργότερα ο Γκέκας έκανε την απόκρουση του αγώνα, διώχνοντας τη μπάλα εντυπωσιακά πριν καταλήξει στο «παράθυρο» της εστίας του από πλασέ του Αϊτόρ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Περικλής Αμανατίδης / 4-2-3-1): Γκέκας, Κουτρουμάνος, Κοτσώνης, Λαρρέα (56’ Καρανίκας), Γκουγκούδης, Μπάλλας, Πλέγας (75’ Θεολόγης), Βιδάλ (69’ Μπιανκόνι), Γκίνη (69’ Πολίτης), Μπαντιμπαγκά (56’ Κουτσιανικούλης), Μανιός.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-2-3-1): Διούδης, Σάντσες (63’ Σιδεράς), Σάρλια, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Αγιούμπ (63’ Παλάσιος), Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης (74’ Κουρμπέλης), Γκατσίνοβιτς (63’ Πέρεθ), Βιτάλ, Ιωαννίδης (75’ Αϊτόρ).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.