ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Ολόχρυση πρόκριση με μαγκιά μέσα στην Ισπανία!

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να είδε την Τερουέλ να ανατρέπει το σκορ του πρώτου αγώνα, ωστόσο στο «χρυσό» σετ, κατέθεσε πάθος, ψυχή και μαγκιά και πήρε πανάξια την πρόκριση για τους «4» της διοργάνωσης. Κόντρα στην τουρκική Χάλκμπανκ στους «4» το τριφύλλι.

Ολόχρυση πρόκριση με μαγκιά μέσα στην Ισπανία!

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να είδε την Τερουέλ να ανατρέπει το σκορ του πρώτου αγώνα, ωστόσο στο «χρυσό» σετ, κατέθεσε πάθος, ψυχή και μαγκιά και πήρε την πολύτιμη πρόκριση για τους «4» της διοργάνωσης.

Οι πράσινοι παρότι βρέθηκαν με την πλάτη στο τοίχο, έδειξαν ότι έχουν… cojones και πήραν μια χρυσή πρόκριση στα ημιτελικά του CEV Challenge Cup. Με ψυχή και με μυαλό το τριφύλλι κατάφερε να αλλάξει την ιστορία του αγώνα, σε ένα βράδυ που δεν πήγαινε καθόλου καλά.

Τα παιδιά του Ανδρεόπουλου έδειξαν ότι είναι φτιαγμένα από… μετάλλο. Τρομερός ο Στάλεκαρ, που με το σερβίς του και τα δυνατά του χτυπήματα χάρισε την πρόκριση στο τριφύλλι. Και μέσα σε όλα είχε και τους διαιτητές που προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να σπρώξουν τους άκρως προκλητικούς Ισπανούς.

Το αντίο της Παυλοπούλου στον Παναθηναϊκό: «Δεν μπορείς να φανταστείς αν δεν το ζεις»
Το αντίο της Παυλοπούλου στον Παναθηναϊκό: «Δεν μπορείς να φανταστείς αν δεν το ζεις» 1.477 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε νευρικά στο ματς και η Τερουέλ προηγήθηκε με 7-4 μετά από λάθος του Ντεν Ντρις. Με άσο του Πίτι οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 12-7 με τον Παναθηναϊκό να δείχνει ανίκανος να αντιδράσει.

Η ομάδα του Ανδρεόπουλου παρά το γεγονός ότι πίεζε από τη γραμμή του σερβίς δεν κατάφερε να βρει τα μπλοκ με τους Ισπανούς να φτάνουν στο 19-12 με τον Πίτι. Με τον Πρωτοψάλτη στη γραμμή του σερβίς ο Παναθηναϊκός βρήκε αντίδραση και μείωσε σε 19-15 με μπλοκ του Ρανγκέλ και επίθεση του Ντεν Ντρις. Με τον Βέλγο διαγώνιο ο Παναθηναϊκός μείωσε στους 3 πόντους (21-18) αλλά δεν κατάφερε κάτι περισσότερο με την Τερουέλ να κλείνει το πρώτο σετ με τον Ερέου.

Το ξεκίνημα του δεύτερου σετ ήταν διαφορετικό. Ο Πανθηναϊκός είχε καλύτερη εικόνα, βελτιώθηκε στο μπλοκ και το σερβίς του με αποτέλεσμα να έχει εκείνος ένα μικρό προβάδισμα στην αρχή του σετ.

Ωστόσο και πάλι οι Ισπανοί μέσα από τα σερβίς του κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση. Πίτι και Ερέου χάλασαν την υποδοχή των πράσινων και έτσι η Τερουέλ έφτασε στην κατάκτηση του σετ με 25-21 και έκανε το 2-0.

Στο τρίτο σετ οι Ισπανοί κράτησαν ένα μικρό προβάδισμα 2-3 πόντων και παρά τις προσπάθειες του Παναθηναϊκού να επιστρέψει στο ματς, κυρίως επιθέσεις από το κέντρο, η Τερουέλ είχε εξαιρετική άμυνα και αποτελεσματικό μπλοκ και οδήγησε το ματς και την πρόκριση στο “χρυσό σετ” παίρνοντας το σετ με 25-20 και κάνοντας το 3-0.

Στο χρυσό σετ τα πράγματα ξεκίνησαν άσχημα για τον Παναθηναϊκό (6-3), με τον Ανδρεόπουλο να δέχεται κόκκινη κάρτα. Οι «πράσινοι» ισοφάρισαν, όμως μια νέα κόκκινη στον πάγκο δυσκόλεψε τα πράγματα. Όμως, η μαχητική ψυχή μίλησε και το 10-10 μετατράπηκε εύκολα σε 11-15, με τους πανηγυρισμούς να είναι έξαλλοι.

Τα σετ (25-21, 25-21, 25-20) Χρυσό σετ: 11-15

ΤΕΡΟΥΕΛ (Μιγκέλ Ριβέρα): Μπουγκάγιο 9 (6/9 επ., 3 μπλοκ), Βιλένα 27 (25/40 επ., 2 μπλοκ), Πέτι 11 (9/17 επ., 2 άσσοι, 60% υπ. – 28% άριστες), Ερέου 11 (9/21 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 71% υπ. – 36% άριστες), Κόμπζεφ 2 (1/3 επ., 1 μπλοκ), Γιοβάνοβιτς 2 (2/3 επ.) / Γκαμίζ (λ, 54% υπ. – 29% άριστες), Βιλντολόθα, Ζαντσέτα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Πρωτοψάλτης 8 (6/19 επ., 2 μπλοκ, 82% υπ. – 18% άριστες), Γιάκομπσεν 1 (1 άσσος), Ρανγκέλ 6 (4/9 επ., 2 μπλοκ), Ανδρεόπουλος 14 (12/19 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 61% υπ. – 18% άριστες), Βαν Ντε Ντρις 14 (11/32 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Στάλεκαρ 10 (6/12 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ) / Γκαράς (λ, 63% υπ. – 13% άριστες), Μπάσης, Μάρκου, Ράπτης 1 (1 μπλοκ).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.