ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Μητσάρα, Μητσάρα…

Ο Βασίλης Μοιρώτσος υποκλίνεται στη δύναμη του Κουρμπέλη και τον... καλοσωρίζει και πάλι.

Μητσάρα, Μητσάρα...

Η τρεμάμενη φωνή του Δημήτρη Κουρμπέλη μετά το φινάλε του αγώνα που σηματοδότησε την επιστροφή του στα γήπεδα μετά από 14 μήνες τα έλεγε όλα. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έμοιαζε σαν να έβγαζε από πάνω του το βάρος μιας ολόκληρης ζωής. Και πράγματι, κάπως έτσι ήταν για εκείνον αυτές οι μέρες.

Ο ποδοσφαιριστής δεν μπορεί μακριά από τα γήπεδα. Χίλιοι άνθρωποι να πέσουν από πάνω του και να του λένε πως πρέπει να κάνει υπομονή, εκείνος θα νιώθει σαν θηρίο στο κλουβί. Ο Κουρμπέλης έφυγε από το χορτάρι και περνούσε την καθημερινότητά του στα φυσιοθεραπευτήρια, τα ειδικά εργαστήρια του εξωτερικού, το σπίτι του, τις εξέδρες. Όταν οι συμπαίκτες του προετοιμάζονταν για τα παιχνίδια, εκείνος έτρεχε σε κάποιον διάδρομο. Δεν είναι ποδόσφαιρο αυτό.

Γι’ αυτό και «έσπασε». Σε μία από τις πιο δυνατές στιγμές που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στον Παναθηναϊκό. Η ευχή όλων είναι ο Κουρμπέλης όχι μόνο να επέστρεψε στο γήπεδο, αλλά να είναι υγιής. Για πάντα. Και για πάντα να φοράει τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος. Η ομάδα του έδειξε εμπράκτως τη στήριξή της. Όλο αυτό το διάστημα, το πιο δύσκολο διάστημα της ζωής του, ο Παναθηναϊκός ήταν δίπλα στον αρχηγό του. Με τον τρόπο που έπρεπε.  

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.412 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ετούτη η ιστορία θα δένει τον Παναθηναϊκό με τον Κουρμπέλη για μια ολόκληρη ζωή. Ακόμα και αν κάποια στιγμή χωρίσουν οι δρόμοι τους, που αυτή τη στιγμή φαντάζει ως σενάριο… επιστημονικής φαντασίας.  

Η επιστροφή του captain είναι και μια εξαιρετική λύση στα χέρια του προπονητή. Όσο μπορεί αυτό το πρώτο διάστημα. Αλλά σίγουρα την επόμενη σεζόν. Μια… μεταγραφή, χωρίς το ρίσκο της μεταγραφής. Γιατί πάντα σε έναν νέο παίκτη δεν ξέρεις τι θα βρεις. Θα υπάρχει η αμφιβολία στο τι μπορεί να προσφέρει. Με τον Κουρμπέλη δεν ισχύει αυτό. Ξέρεις τι θα σου προσφέρει, που θα στο προσφέρει, με ποιον τρόπο θα στο προσφέρει.  

Ο Κούρμπε είναι ένα χαφ που παίζει την μπάλα με τη μία. Σπάνιο σε αυτόν τον Παναθηναϊκό. Απαραίτητο όμως στα πλάνα του Γιοβάνοβιτς και στον τρόπο που θέλει η ομάδα του να αγωνίζεται. Αυτή η ταχύτητα σε σκέψη και εκτέλεση είναι κάτι που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός σε πολλά απ’ τα παιχνίδια του.  

 Όπως χρειάζεται και ένα… εργαλείο που θα του δίνει λύσεις σε διαφορετικές θέσεις. Ο Κουρμπέλης μπορεί να παίξει σαν εξάρι και σαν οχτάρι στο 4-3-3. Μπορεί να παίξει ως δεύτερος αμυντικός μέσος στο 4-2-3-1. Μπορεί να παίξει με απόλυτη επιτυχία και σαν κεντρικός αμυντικός. Είναι απαραίτητος για τον Παναθηναϊκό. Και όχι μόνο. Ο υγιής Κουρμπέλης ήταν αοαραίτητος και βασικό στέλεχος και για την Εθνική ομάδα. Οι ευχές μας είναι μαζί του…  

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.