ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Πράσινο «διπλό» επί της Βιλερμπάν με… ατσάλινη άμυνα!

Με όπλο του την καταπληκτική άμυνα και εξαιρετικούς τους Νέντοβιτς, Παπαγιάνννη και Γουάιτ, ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα (και πρώτη εκτός Ελλάδας μετά τον Δεκέμβριο του 2020) επικρατώντας της Βιλερμπάν με 76-63.

Πράσινο «διπλό» επί της Βιλερμπάν με... ατσάλινη άμυνα!

Με όπλο του την καταπληκτική άμυνα και εξαιρετικούς τους Νέντοβιτς, Παπαγιάνννη και Γουάιτ, ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα (και πρώτη εκτός Ελλάδας μετά τον Δεκέμβριο του 2020) επικρατώντας της Βιλερμπάν με 76-63.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με «ζεστό» τον Οκάρο Γουάιτ ο οποίος είχε 7 πόντους και μια τάπα για το 2-9. Οι πράσινοι είχαν καλές άμυνες και σωστές επιλογές στην επίθεση και στο πεντάλεπτο το σκορ ήταν 5-11. Με νέο τρίποντο του Γουάιτ το σκορ έγινε 7-14 με τον Αμερικανό να φτάνει ήδη τους 10 πόντους. Με εκπληκτικό φόλοου και φάουλ από τον Παπαγιάννη το σκορ έγινε 7-19 για το «τριφύλλι» που πραγματοποιούσε πολύ καλή εμφάνιση.

Ο σέντερ του Παναθηναϊκού ήταν on fire και έβαλε άλλα δυο συνεχόμενα καλάθια με μακρινά σουτ. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 15-23.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.164 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο δεύτερο δεκάλεπτο μια μικρή αδράνεια για τον Παναθηναϊκό οδήγησε τη γαλλική ομάδα σε ένα 5-0. Με καλάθι του Νέντοβιτς το σκορ έγινε 20-25. Ο Έβανς μπήκε στην εξίσωση με κάρφωμα, ενώ με τρίποντο του Νεμάνια το σκορ έγινε 24-30. Ο Σέρβος ύψωσε εντυπωσιακά για τον Έβανς με τον τελευταίο να καρφώνει σε μια πανέμορφη φάση. Ο Γιόβιτς σκόραρε για τρεις και έκανε το 26-35. Με νέο τρίποντο από τον Νέντοβιτς η διαφορά πήγε ξανά σε διψήφιο αριθμό (28-38). Ο Σέρβος είχε πάρει φωτιά και με νέο τρίποντο με ταμπλό έκανε το 28-41. Οι πράσινοι έκαναν ό, τι ήθελαν στο «Αστρομπάλ» και με τρίποντο του Μαντζούκα έκαναν το 30-46. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 32-46. Ο Νέντοβιτς ήταν στους 15 πόντους, ο Παπαγιάννης στους 11 και ο Γουάιτ στους 10.

Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό ήταν να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο για να πάρει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη για φέτος στην Ευρωλίγκα. Με νέο τρίποντο του Γιόβιτς το σκορ έγινε 36-51 σε ένα σημείο που επιθετικά το τριφύλλι είχε «κολλήσει». Με κάρφωμα του Παπαγιάννη από ωραία πάσα του Γιόβιτς το σκορ πήγε στο 41-53, τη στιγμή που η Βιλερμπάν προσπαθούσε να ανεβάσει στροφές. Με καλάθι του Λάιτι η διαφορά έπεσε στους 8 (45-53), ενώ η Βιλερμπάν μείωσε στους πέντε με τρίποντο. Οι πράσινοι είχαν μπλοκαριστεί και έψαχναν αντεπίθεση ξανά. Ο Νέντοβιτς με νέα τρίποντη βόμβα έκανε το 48-56. Ο Έβανς σκόραρε κι αυτός έξω από τα 6.75 για το 51-59. Το δεκάλεπτο έληξε με σκορ 53-59 με τον Οσετκόφσκι να σκοράρει και να αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνου για την πράσινη άμυνα.

Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι με τη Βιλερμπάν να μειώνει σε 57-59. Οι πράσινοι είχαν χάσει τον έλεγχο και οι γηπεδούχοι τον απειλούσαν. Ο Νέντοβιτς έδειξε να έχει πρόβλημα στα 6.50 και αποχώρησε για να κάνει κάποιες διατάσεις. Το τριφύλλι προβλημάτιζε, αφού η διαφορά που είχε χτίσει είχε εξαφανιστεί. Ο Οκάρο Γουάιτ με λέι απ έκανε το 57-61. Ο Μέικον έβαλε το πρώτο του καλάθι (!) για το 57-63 σε ένα κρίσιμο σημείο. Ο Σαντ Ρος σκόραρε κι αυτός για να δώσει προβάδισμα 8 πόντων στον Παναθηναϊκό κι ενώ το ματς είχε μπει στο τελευταίο πεντάλεπτο. Ο Οκάρο Γουάιτ έβαλε καλάθι και πήρε φάουλ με το «τριφύλλι» να δείχνει πως… ξυπνούσε μετά τον ολιγόλεπτο λήθαργο που έβαλε στο παιχνίδι τη Βιλερμπάν. To σκορ έγινε 59-68. Στα 2.30 πριν από το φινάλε ο Γουάιτ κάρφωσε για το 60-70. Ο Λάιτι με τρίποντο μείωσε στους 7 πόντους.  Ξανά ο εξαιρετικός Γουάιτ έστειλε τη διαφορά στους 9.  Ο Μέικον έκανε το 63-74 και ο Παναθηναϊκός ήταν αγκαλιά με την πρώτη του φετινή εκτός έδρας επικράτησε. Ο Παπαγιάννης με φόλοου έστειλε τη διαφορά στους 13 πόντους.

Οι πράσινοι πήραν το αποτέλεσμα που ήθελαν και το πρώτο διπλό εκτός Ελλάδας μετά τον Δεκέμβριο του 2020. Το τελικό σκορ ήταν 63-76.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.