ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Επιστροφή στα «τρίποντα» με Αθανασακόπουλο

Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό Β' που επικράτησε με 1-0 της Κηφισιάς για την 18η αγωνιστική της Betsson Super League 2.

Επιστροφή στα «τρίποντα» με Αθανασακόπουλο

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αναγνωριστικά το ματς, με τους Πράσινους να παίρνουν άμεσα την πρωτοβουλία και να έχουν την πρώτη καλή στιγμή στο 11’. Όταν από σουτ του Καρβούνη από θέση μέσα αριστερά που κόντραρε, η μπάλα έφτασε στον Μαρτίνη, ο οποίος γέμισε στο δεύτερο δοκάρι, αλλά Κρυπαράκος και Μαραθωνίτης -παρότι αμαρκάριστοι και σε πλεονεκτική θέση- δεν κατάφεραν να πάρουν την κεφαλιά.

Δύο λεπτά μετά, οι φιλοξενούμενοι «απάντησαν», με την εκτέλεση φάουλ του Ντοριβάλ και την κεφαλιά του Σωτηράκου, που πέρασε κόρνερ.

Ένα σουτ του Θεοχάρη έξω από την περιοχή, στο 23’, πέρασε  άουτ, ενώ βλέποντας την ομάδα του να κυκλοφορεί μεν την μπάλα αλλά να δυσκολεύεται να αναπτυχθεί, ο Χαβιέρ Βάθκεθ άλλαξε το σύστημα σε 4-3-3.

EKTAKTO: Κυρήχθηκε πόλεμος ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ!
EKTAKTO: Κυρήχθηκε πόλεμος ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ! 3.544 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η Κηφισιά συνέχισε να κλείνει καλά τους χώρους, το παιχνίδι συνέχισε σε χαμηλό τέμπο, με την επόμενη αξιόλογη φάση να καταγράφεται στο 36ο λεπτό από πλευράς Παναθηναϊκού Β. Όταν ο Αθανασακόπουλος εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά, ο Μαραθωνίτης πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Αναγνωστόπουλος απέκρουσε.

Με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντοριβάλ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, να βρίσκει στο τείχος και να απομακρύνεται.

Το Τριφύλλι μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, με το δυνατό σουτ του Σερπέζη στο 48’, που πέρασε αλλαγή στην ανάπαυλα, να καταλήγει στην αγκαλιά του Αναγνωστόπουλου. Ενώ δύο λεπτά μετά ακολούθησε μια ακόμα ευκαιρία, καθώς μετά από ωραία ατομική ενέργεια ο Κρυπαράκος πάτησε περιοχή, σούταρε, αλλά η προσπάθειά του πέρασε άουτ.

Ο Παναθηναϊκός Β -που έπαιζε πλέον με σχηματισμό 3-4-2-1 από το ξεκίνημα- είχε και την επόμενη καλή στιγμή, με τον Μαραθωνίτη να φεύγει στην αντεπίθεση αλλά να καθυστερεί να σουτάρει και τον Αναγνωστόπουλο να τον νικάει στο τετ α τετ, στο 59ο λεπτό. Η ομάδα των βορείων προαστίων έκανε την πρώτη της τελική στο 65’, με τον Ντοριβάλ να σουτάρει έξω από την επαφή και τον Ξενόπουλο να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

Τελικά, οι Πράσινοι άνοιξαν το σκορ τρία λεπτά μετά, όταν ο Κρυπαράκος έστρωσε για τον επερχόμενο Αθανασακόπουλο, ο οποίος με σουτ από θέση μέσα αριστερά, πέτυχε το 1-0. Η Κηφισιά προσπάθησε να ισοφαρίσει άμεσα, με το σουτ του Τετέι να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ, ενώ είχε την καλύτερη της φάση στο 76’, όταν από εντυπωσιακή προσπάθεια του Μουστάκη, ο Ξενόπουλος μπλόκαρε με δυσκολία.

Ο Παναθηναϊκός Β έφτασε κοντά στο 2-0, με το σουτ του Μαρτίνη στην αμέσως επόμενη φάση να περνάει ελάχιστα άουτ. Με τον Τσιριγώτη να φεύγει γρήγορα στην αντεπίθεση, στο 85ο λεπτό, να βγαίνει μόνος του με τον Αναγνωστόπουλου, αλλά το πλασέ του να καταλήγει ακριβώς δίπλα από το αριστερό δοκάρι, χάνοντας την ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς.

Όπως συνέβη και τρία λεπτά αργότερα, με το γέμισμα του Αλμπάνη από αριστερά και την προβολή του Τσιριγώτη μέσα από την μικρή περιοχή, που κατάφερε να αποκρούσει ο Αναγνωστόπουλος.

Παναθηναϊκός Β’: Ξενόπουλος, Τουρκοχωρίτης (46’ Σερπέζης), Ρόμπι, Αντωνίου, Μαρτίνης, Ηλιάδης, Θεοχάρης, Καρβούνης (78’ Αλμπάνης), Αθανασακόπουλος, Κρυπαράκος (90’ Καραμπάς), Μαραθωνίτης (72’ Τσιριγώτης).

Κηφισιά: Αναγνωστόπουλος, Μκρτσιάν, Σωτηράκος, Μουστάκης (80’ Τόλιος), Να (80’ Παυλάκης), Παπασάββας (72’ Φερνάντεζ), Ντοριβάλ, Βαζ (55’ Οικονομίδης), Κουϊρουκίδης (73’ Γιαννιτσάνης), Καλλέργης, Τετέι.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.