ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Άλλοι… 17 τελικοί

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για την επιστροφή του Παναθηναϊκού στις επιβλητικές εμφανίσεις και για τους «τελικούς» που έρχονται.

Άλλοι… 17 τελικοί

Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς. Η ομάδα που μας είχε… κακομάθει στο επιβλητικό ποδόσφαιρο, εκείνο που «πνίγει» τον αντίπαλο, που δημιουργεί πολλές φάσεις και φτάνει σε «καθαρό» σκορ. Ναι, ο Παναθηναϊκός της Λεωφόρου, αφού όπως αποδείχτηκε με ΟΦΗ και ΠΑΟΚ το πρόβλημα μακριά από το «Απόστολος Νικολαΐδης» παραμένει. Θα κάναμε φυσικά άλλη κουβέντα αν δεν ήταν ο Καραντώνης και ο Τρεϊμάνης που αλλοίωσαν τα αποτελέσματα σε «Γεντί Κουλέ» και Τούμπα, αλλά στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός κερδίζει και τους ανεκδιήγητους διαιτητές.

Ο Γκορτσίλας έκανε τα πάντα για να σταματήσει τον ρυθμό του Παναθηναϊκού. Έπεσε στην… παγίδα της Λαμίας, η οποία βλέποντας στο πρώτο 20λεπτο του πράσινους να είναι καταιγιστικοί, άρχισε να κάνει καθυστερήσεις. Με πεσίματα κάθε λεπτό. Ο καλός διαιτητής αφήνει το παιχνίδι να εξελιχθεί, δεν σφυρίζει κάθε λίγο και λιγάκι. Αλλά ο Γκορτσίλας δεν είναι ένας καλός διαιτητής. Όπως και οι περισσότεροι Έλληνες που αδυνατούν να πιάσουν το πνεύμα ενός αγώνα.

Ο Γιοβάνοβιτς σταμάτησε τα πειράματα και τα… ανέκδοτα τύπου Αγιούμπ, άλλαξε και λίγο το στυλ παιχνιδιού αφού κατάλαβε πως η ομάδα του έχει αρχίσει να γίνεται προβλέψιμη από τους αντίπαλους προπονητές. Λίγα μέτρα πιο πίσω στο γήπεδο ο Βιγιαφάνιες, κάτι σαν δεύτερο «εξάρι», να παίρνει την πρώτη μπάλα και αυτός, ώστε να μη φορτώνεται τόσο πολύ ο Ρούμπεν που πια πέφτει αμέσως παίκτης πάνω του. Και οι τρεις πίσω από τον φορ, δηλαδή οι Γκατσίνοβιτς, Αϊτόρ και Παλάσιος να αλλάζουν θέσεις συνεχώς και να διαλύουν την αμυντική τακτική της Λαμίας.

Μια παρένθεση για τον Αργεντινό: είναι άκρως ποιοτικός παίκτης, που πλέον δε χωρά αμφιβολία πως όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται ηγέτης. Σπάνια κάνει λάθος, τακτικά είναι άριστος, η προσποίηση που κάνει κατά τη διάρκεια του σπριντ τον κάνει απρόβλεπτο και άκρως επικίνδυνο.

Κλείνει η παρένθεση και ανοίγει μία δεύτερη για τον Ιωαννίδη. Μπράβο σε εκείνον για τα δύο γκολ που πέτυχε, μπράβο και στον Γιοβάνοβιτς που παρά την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και τις ερωτήσεις αμφιβολίας για τη συμμετοχή τη δική του και όχι του Καρλίτος, επέμεινε στον Έλληνα φορ και δικαιώθηκε. Το δεύτερο γκολ του Ιωαννίδη είναι αυτό που λέμε… σεντερφορίσιο 100%.

Ο Παναθηναϊκός ξεμπέρδεψε με τη Λαμία όπως έπρεπε να κάνει και πρέπει να ξεμπερδέψει και την Τετάρτη με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη. Οι έξι αυτοί βαθμοί είναι απαραίτητοι για τη συνέχεια. Και η συνέχεια λέει πως ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του άλλους… 17 τελικούς. Έτσι πρέπει να κοιτάζει τα τέσσερα ματς που απομένουν για το τέλος της regular season, τα δέκα των πλέι οφ και τα τρία στο Κύπελλο. Γιατί ΟΦΕΙΛΕΙ να υπάρξουν τρία στο Κύπελλο, ξεμπερδεύοντας με τη Λαμία και στα ημιτελικά.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...