ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Εμφάνιση «καμπανάκι» ενόψει Κυπέλλου!

Ο Παναθηναϊκός έπαιζε σε όλο το ματς με τη φωτιά, δεν κάηκε και στο τέλος επικράτησε του αξιόμαχου και ελλιπή Ηρακλή (70-58), ωστόσο η εικόνα του πρέπει να προβλημάτισε ιδιαίτερα τον Δημήτρη Πρίφτη, ενόψει του final four του Κυπέλλου Ελλάδας το επόμενο Σαββατοκύριακο. Εξαιρετικός ο Οκάρο Ουάιτ που ολοκλήρωσε το ματς με double-double.

Εμφάνιση «καμπανάκι» ενόψει Κυπέλλου!

Ο Παναθηναϊκός έπαιζε σε όλο το ματς με τη φωτιά, δεν κάηκε και στο τέλος επικράτησε του αξιόμαχου και ελλιπή Ηρακλή (70-58), ωστόσο η εικόνα του πρέπει να προβλημάτισε ιδιαίτερα τον Δημήτρη Πρίφτη, ενόψει του final four του Κυπέλλου Ελλάδας το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Καθοριστικός γι’ ακόμα ένα ματς ο Οκάρο Ουάιτ (19 π.), με τον Αμερικανό φόργουορντ να κάνει double-doulbe και να ξεκολλάει τον Παναθηναϊκό στο σκοράρισμα. Πολύτιμη η βοήθεια και από τον Στέφαν Γιόβιτς με αποτελεσματικές άμυνες ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο, όταν οι «πράσινοι» προσπάθησαν να ξεφύγουν από την πίεση του «Γηραιού».

Το ματς

Παρά το «πράσινο» προβάδισμα στο σκορ με τον Παπαγιάννη, ο Παναθηναϊκός είχε αρκετά προβλήματα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τον Ηρακλή, καθώς οι φιλοξενούμενοι είχαν σε εξαιρετική κατάσταση τον Χένρι που με προσωπικούς πόντους δημιουργούσε σκορ (4-5).

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 5.667 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μάλιστα το σερί του «Γηραιού» συνεχίστηκε και η διαφορά πήγε στο +7 (4-11). Λύσεις για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έδιναν οι Ουάιτ και Κασελάκης (10-14), αλλά οι δύο βολές του Γκάρετ επανέφεραν το +6 για τον Ηρακλή (10-16) στο 7′. Το δεκάλεπτο μάλιστα, ολοκληρώθηκε με τον Ηρακλή να είναι εξαιρετικός και να βρίσκεται μπροστά με +6 (12-18) και τον Παναθηναϊκό να βγάζει στο παρκέ εικόνα αντίστοιχης όπως στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Λάρισα.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, ο Παναθηναϊκός με μικρό σερί κάλυψε τη διαφορά, μείωσε στον πόντο (17-18), αλλά και πάλι ο Ηρακλής έβρισκε τρόπο να «ματώνει» το καλάθι του Παναθηναϊκού με τον Ντολεζάι (17-22). Με τον Καββαδά να σκοράρει με έμμεσο τρίποντο (20-22). Ο Γκάρετ με προσωπικά καλάθια, συνέχιζε να διατηρεί τον Ηρακλή σε θέση ισχύος (20-28), ενώ για πρώτη φορά οι φιλοξενούμενοι πήραν και διψήφια διαφορά (21-31) με το τρίποντο του Χαριτόπουλου.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να είναι εντυπωσιακοί, με το «τριφύλλι» να προσπαθεί να φέρει το ματς στα μέτρα του και με τον Σαντ Ρος να μειώνει (25-31). Όταν αποφάσισαν οι «πράσινοι» να παίξουν άμυνα, ο Ηρακλής εγκλωβίστηκε, η διαφορά εξανεμίστηκε και ο Παναθηναϊκός μείωσε (30-31), με το τρίποντο του Μποχωρίδη. Παρά την προσπάθεια για επιστροφή, ο Ηρακλής στο φινάλε του δεκαλέπτου βρήκε σκορ και έκλεισε το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με +3 (32-35).

Στην αρχή του β’ ημιχρόνου, οι «πράσινοι» έβγαλαν αντίδραση, έσφιξαν την άμυνά τους, οδηγούσαν τους παίκτες του «Γηραιού» σε βεβιασμένες επιλογές, ωστόσο το προβάδισμα έμενε στα χέρια των φιλοξενούμενων (34-39). Οι βολές του Μποχωρίδη έδωσαν σκορ στο «τριφύλλι» (36-42). Στα τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός με επιμέρους 9-2 μείωσε στον πόντο (43-44) και με το τρίποντο του Ουάιτ πέρασαν και μπροστά (46-44). Οι παίκτες του Ηρακλή είχαν υπομονή, ασκούσαν πίεση στον Παναθηναϊκό, με το τρίτο δεκάλεπτο να βρίσκει το ματς στην απόλυτη ισορροπία (48-48).

Με γρήγορο 4-0 από τους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη, οι «πράσινοι» πήραν και μικρή διαφορά +4 (52-48), ωστόσο η εικόνα τους συνέχισε να είναι προβληματική, με τον αξιόμαχο Ηρακλή να καταθέτει πάθος στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να βρίσκουν με δυσκολία τον δρόμο προς το καλάθι, ωστόσο κρατούσαν τη διαφορά υπέρ του (55-48), ενώ με το τρίποντο του Οκάρο Ουάιτ πήραν και διψήφια διαφορά για πρώτη φορά στο ματς (58-48).

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν σε υψηλό ρυθμό, μετέτρεψαν γρήγορα τη διψήφια διαφορά σε -3 (58-55), με τον Έβανς να βρίσκει περιφερειακό σουτ (61-55) για το +6. Η διαφορά με το καλάθι του Ουάιτ επέστρεψε στο +10 (65-55), με τον Αμερικανό φόργουορντ να «κλειδώνει» τη νίκη με τρίποντο (68-55). Το τρίποντο του Σκορδίλη δημιούργησε το 68-58, με το ματς να κλείνει με καλάθι του Έβανς για το τελικό (70-58).

Τα δεκάλεπτα: 12-18, 32-35, 48-48, 70-58.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Πρίφτης): Μέικον 7 (2/6 δίποντα, 4 ασίστ), Παπαγιάννης 5 (2/6 δίποντα), Γουάιτ 19 (4/6 δίποντα, 10 ριμπάουντ), Γιόβιτς 4 (2/3 δίποντα, 5 ασίστ), Μαντζούκας, Μποχωρίδης 9 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Καββαδάς 3, Κασελάκης 8 (1), Έβανς 11 (3/5 δίποντα, 10 ριμπάουντ), Σαντ-Ρος 4 (2/6 δίποντα).

ΗΡΑΚΛΗΣ (Μέξας): Σταμάτης 10 (2), Χένρι 12 (3/10 δίποντα, 6 ριμπάουντ), Γκάρετ 15 (5/6 δίποντα, 5 ριμπάουντ), Φίλλιος 4 (2/4 δίποντα), Ντολεζάι 4, Σκορδίλης 5 (1), Χαριτόπουλος 3 (1), Πετανίδης, Παπαδάκης 5 (1 τρίποντο, 5 ασίστ).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.