ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Ο Παναθηναϊκός έκανε τρεις μεταγραφές τον Γενάρη

Ο Γιοβάνοβιτς βρήκε την ευκαιρία να ανοίξει το rotation.

Ο Παναθηναϊκός έκανε τρεις μεταγραφές τον Γενάρη

Ήταν προφανές πως ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν ένα φρεσκάρισμα το τελευταίο διάστημα. Κάτι να αλλάξει και σε πρόσωπα και σε σχηματισμό και σε τακτική συμπεριφορά. Είχε γίνει προβλέψιμος σε μεγάλο βαθμό. Έκανε πράγματα ο Γιοβάνοβιτς στο ματς με τη Λαμία για να το αλλάξει αυτό και του βγήκαν.

Όπως το να φέρει τον Βιγιαφάνιες λίγα μέτρα πιο πίσω στο γήπεδο, ώστε να παίρνει και ο Αργεντινός τις πρώτες μπάλες. Να μην φορτώνεται μόνο ο Ρούμπεν με αυτό και να μην κλείνει ο αντίπαλος μόνο τον Ισπανό, διαλύοντας το build up του Παναθηναϊκού. Οι εναλλαγές θέσεων των μεσοεπιθετικών επίσης βοήθησαν στο να γίνει ο Παναθηναϊκός περισσότερο απρόβλεπτος και πιο απειλητικός απέναντι στη Λαμία.

Ο Γιοβάνοβιτς βρήκε όμως σε ένα κρίσιμο σημείο και επιλογές που του επιτρέπουν να ανοίξει το rotation. Και να βρει λύσεις από παίκτες που είτε δεν είχε, είτε δεν υπολόγιζε σε επίπεδο βασικών. Τρεις επιπλέον επιλογές βρίσκει στα τελευταία του παιχνίδια ο Ιβάν και μπορεί να υπολογίζει σε αυτούς. Τον Διούδη, τον Κουρμπέλη και τον Γκατσίνοβιτς.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 1.003 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δεν είχαμε αμφιβολία πως ο Διούδης παραμένει ένας πολύ καλός τερματοφύλακας. Η αγωνιστική απραξία φαίνεται πως δεν τον επηρέασε. Αντίθετα μάλλον τον… πείσμωσε και πλέον βάζει μεγάλο ανταγωνισμό για τη θέση «1». Ο Διούδης είναι σημαντικός και για τα αποδυτήρια, όπως είναι και ο Κουρμπέλης. Έλληνες, αρχηγοί, «παλιοί», θα βγουν στα δύσκολα μπροστά. Και θα πουν και μια κουβέντα παραπάνω.

Όταν παίζουν μπορούν να το κάνουν με μεγαλύτερη άνεση, ο λόγος τους έχει μεγάλη βαρύτητα. Κερδίζει και αυτό ο Γιοβάνοβιτς, εκτός από τη συνεισφορά τους στο γήπεδο. Ο Κουρμπέλης είναι μεγάλη υπόθεση εν γένει για τον Παναθηναϊκό. Δείχνει πως είναι υγιής, η όρεξή του θα είναι σε… άλλα επίπεδα, το κίνητρο του τεράστιο και η ποιότητά του δεδομένη. Μεγάλη δουλειά για τον Παναθηναϊκό η επιστροφή του.

Ο τρίτος της παρέας, ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, έδειξε απέναντι στη Λαμία πόσο ποιοτικός είναι. Δεν είναι κάτι που δεν ξέραμε. Με 200 plus συμμετοχές στην Bundesliga δεν γίνεται να μην έχεις ποιότητα σαν παίκτης. Παιχταράς είναι ο Γκατσίνοβιτς και όσο βρίσκει αγωνιστικό ρυθμό θα γίνεται πολύτιμος.

Να που ο Παναθηναϊκός βρήκε «μεταγραφές» κι ας έκανε μόλις μία. Προσπάθησε ο Γιοβάνοβιτς να βρει κι άλλους, όπως ο Αγιούμπ, αλλά αυτός μοιάζει τελειωμένη υπόθεση. Όμως με Διούδη, Κουρμπέλη, Γκατσίνοβιτς μοιάζει ενισχυμένος για το φινάλε της σεζόν. Πολύ σημαντικό που ανοίγει το rotation.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.