ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Οι αποφάσεις του Φούφη που επηρέασαν την έκβαση του τελικού Κυπέλλου (vid)

Ο διαιτητής Φούφης ήταν η παραφωνία του τελικού Κυπέλλου, μιας και με τις αποφάσεις του επηρέασε τον αγώνα σε αρκετά σημεία του.

Οι αποφάσεις του Φούφη που επηρέασαν την έκβαση του τελικού Κυπέλλου (vid)

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στον τελικό Κυπέλλου από τον Ολυμπιακό. Οι πράσινοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα για τρία δεκάλεπτα, όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά.

Μπορεί οι πράσινοι να έμειναν από δυνάμεις, αλλά ο διαιτητής Φούφης έπαιξε και αυτός τον ρόλο του ακόμα και στην έκβαση του αγώνα.

Πάμε βέβαια να δούμε ορισμένες φάσεις για να καταλάβουμε πως ο συγκεκριμένος διαιτητής αποτέλεσε την μεγάλη παραφωνία του τελικού Κυπέλλου.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 47.444 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στα πρώτα 30 δεύτερα του αγώνα, ο Φαλ κάνει πεντακάθαρο επιθετικό φάουλ στον Παπαγιάννη, αλλά ο Φούφης δεν δείχνει τίποτα.

Στο 4ο λεπτό του αγώνα ο Δημήτρης Πρίφτης διαμαρτυρήθηκε και μάλιστα όχι και πάρα πολύ έντονα για ένα σφύριγμα των διαιτητών. Ο Φούφης λοιπόν και ενώ με βάση τον κανονισμό πρέπει πρώτα να προειδοποιήσει καταλογίζει τεχνική ποινή. Από την φάση αυτή λοιπόν ο συγκεκριμένος διαιτητής έδειξε την διάθεσή του.

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα πέντε περίπου λεπτά πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Φαλ κάνει ξεκάθαρο επιθετικό φάουλ στον Μποχωρίδη στην προσπάθεια να κάνει σκριν, αλλά οι διαιτητές κλείνουν τα μάτια. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Ντόρσει περπατάει με την μπάλα, αλλά ο Φούφης σφυρίζει αδιάφορα. Κερασάκι στην τούρτα αυτή της φάσης είναι ότι στο τέλος της αντί ο Φαλ να χρεωθεί με επιθετικό φάουλ, ο Φούφης ανακαλύπτει αμυντικό.

Επιπλέον και πάλι στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, ο Ντόρσει κάνει πάσα με το πόδι του στον Σλούκα, αλλά το παιχνίδι συνεχίζεται κανονικά.

Επιπρόσθετα, η καθαρή άμυνα του Σαντ Ρος στον Σλούκα βαφτίζεται αμυντικό φάουλ και μάλιστα δίνονται και βολές στον Σλούκα. Το… σόου του Φούφη συνεχίζεται στο πρώτο κομμάτι του αγώνα όταν ο Φαλ χρησιμοποιεί ξανά το χέρι και πάλι δεν δίνεται φάουλ.

Πάμε παρακάτω… Στα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου ο Σλούκας χάνει την μπάλα από την κατοχή του, χωρίς κανένα φάουλ, ωστόσο σφυρίζεται αμυντικό από τον άρχοντα της αναμέτρησης.

Επίσης, 6:21 πριν από το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, ο Παπαγιάννης ρίχνει ταπα στον Φαλ, με τον Φούφη να φορτώνει με ένα ακόμα φάουλ τον Παπαγιάννη.

Υπάρχουν και δύο φάσεις ωστόσο προς το τέλος του αγώνα που ήταν ιδιαίτερα σημαντικές. Το σκορ είναι 67-70 υπέρ του Ολυμπιακού, ο Παπαγιάννης παίρνει το ριμπάουντ, αλλά χάνει την μπάλα μετά από παρέμβαση του Μακκίσικ. Ο Φούφης βέβαια δίνει την κατοχή στην ομάδα του Πειραιά.

Δείτε το βίντεο της σελίδας paonea στο instagram που δείχνει της φάσης μία μία:

Τέλος πάμε στην φάση σε ένα ιδιαίτερο κρίσιμο σημείο του αγώνα, όπου ο Φούφης έκλεισε τα μάτια σε πεντακάθαρα βήματα του Ντόρσει. Ο Φούφης δεν έδωσε την παράβαση και ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα 6 πόντων, καθώς ο Ντόρσει πέτυχε τρίποντο στη συνέχεια της φάσης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.