ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Καμία δικαιολογία για τις 10 ήττες, ξυπνήστε πριν να είναι αργά!

O Tάσος Νικολογιάννης γράφει για τις 10 ήττες, που είναι πάρα πολλές για τον Παναθηναϊκό, που δεν είναι μακριά από το κάζο αν δεν σοβαρευτεί.

Καμία δικαιολογία για τις 10 ήττες, ξυπνήστε πριν να είναι αργά!

Δέκα ήττες σε 24 παιχνίδια ο Παναθηναϊκός δεν έχει κάνει ποτέ. Η αν το έχει κάνει εγώ δεν το θυμάμαι. Όπως και να έχει είναι πολύ βαρύ, για να περνάει έτσι απαρατήρητο. Μιλάμε για δέκα ήττες, δηλαδή σχεδόν τα μισά παιχνίδια τα έχεις χάσει. Τα 8 τα έχεις χάσει στο γκολ και τα άλλα δύο τα έχεις χάσει με δύο γκολ διαφορά. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τίποτα δεν είναι συμπτωματικό. Όλα έχουν εξήγηση. Δεν αναφέρομαι μόνο στην διαιτησία, που όταν δεν σε πιστολιάζει όπως έγινε με Βόλο, ΟΦΗ και ΠΑΟΚ, δίνει σε βάρος σου ότι αμφισβητούμενο υπάρχει.

Αναφέρομαι στην νοοτροπία της ομάδας, που μόλις δέχεται το γκολ δείχνει αδύναμη να γυρίσει ένα παιχνίδι. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί το παιχνίδι με την Λαμία στον Βόλο. Και εκεί έγινε το 1-0 από την Λαμία, αλλά ο Παναθηναϊκός το γύρισε σε 1-3 και πήρε τη νίκη. Είναι η εξαίρεση, που επιβεβαιώνει τον κανόνα, όπως ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι το ματς το άλλαξαν οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο.

Από τότε μέχρι σήμερα αυτό δεν το έχουμε δει ποτέ. Μα ποτέ. Οποιος και να μπει από τον πάγκο είτε είναι συνήθως βασικός, είτε δεν παίζει πολύ δεν κάνει απολύτως τίποτα και ο Παναθηναϊκός συνεχίζει και χάνει παιχνίδια με μεγάλη ευκολία και έχει φθάσει στο ρεκόρ των 10 ηττών. Τζάμπα ήττες, ήττες, που τις κάνεις χωρίς ο άλλος να είναι καλύτερος. Αυτό είναι το χειρότερο και δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα.

Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας…
Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας… 1.343 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ναι λείπουν οι παίκτες με προσωπικότητα στον Παναθηναϊκό, λείπει η μεγαλύτερη ποιότητα, λείπει ένας φορ, που θα βάζει 20 γκολ το χρόνο, αλλά όλα αυτά δεν δικαιολογούν τις 10 ήττες. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι αυτό το ρόστερ είναι για να κάνει 10 ήττες σε 24 παιχνίδια. Και οι 8 να είναι εκτός έδρας.

Χρειάζεται να κάνουν όλοι κάτι για να το αλλάξουν αυτό. Ο Γιοβάνοβιτς να κάνει καλύτερη διαχείριση στην διάρκεια των αγώνων και αλλαγές, που θα επηρεάζουν θετικά την ομάδα, οι παίκτες που θα παίζουν από την αρχή, η θα μπαίνουν στην διάρκεια να τα βλέπουν τα ματς σαν να μην υπάρχει αύριο. Σαν ένα τελικό το κάθε παιχνίδι. Όχι δεν τρέχει και τίποτα αν χάσουμε. Διότι αυτή η νοοτροπία του «δεν τρέχει και τίποτα αν χάσουμε», που έχει μπολιάσει την ομάδα τα τελευταία χρόνια, πρέπει να αλλάξει. Δεν είναι πλέον ανεκτή από κανένα.

Μόνο και μόνο που φθάσαμε 24η αγωνιστική και δεν ξέρουμε ακόμα αν η ομάδα θα παίξει play off είναι ντροπή! Και είναι κρίμα, διότι καλή δουλειά γίνεται, την προσπάθεια να παίξει ένα σωστό ποδόσφαιρο ο Παναθηναϊκός την βλέπουμε. Αν έρθει το απόλυτο κάζο, όμως, όλα αυτά θα πάνε περίπατο και άλλη μία προσπάθεια θα πάει στα σκουπίδια. Για αυτό ξυπνήστε πριν να είναι αργά.

*Κανείς δεν είδε αν στην κεφαλιά-πάσα του Βέλεθ η μπάλα έχει περάσει όλη την γραμμή και όμως το γκολ ακυρώθηκε . Στο φάουλ που κερδίζει ο Παναιτωλικός πρώτα ο Μεντόζα πατάει το πόδι του Ρούμπεν και στη συνέχεια τον βρίσκει ο Ισπανός με το γόνατο. Αμφισβητούμενο το πρώτο δόθηκε σε βάρος του Παναθηναϊκού, κανένα φάουλ στο δεύτερο, από το οποίο έγινε το 1-0. Και η ζωή συνεχίζεται.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.