ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Τα κενά, τα ερωτήματα και οι απαντήσεις των γιατρών

Σαν κεραυνός έσκασε τη Δευτέρα δημοσίευμα που απέδιδε σε έγκλημα τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας στην Πάτρα.

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Τα κενά, τα ερωτήματα και οι απαντήσεις των γιατρών

Αργότερα την ίδια ημέρα η Ιατροδικαστική Υπηρεσία διέψευδε τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Το επίμαχο δημοσίευμα ανέφερε πως «το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας κατά της 9χρονης Τζωρτζίνας είναι πλέον «ορατό» με βάση πληροφορίες που προέκυψαν από την τοξικολογική εξέταση που επίσημα αναμένεται σήμερα ή αύριο. Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, από την επιστημονική εξέταση του 9χρονου κοριτσιού εντοπίζεται αλλοίωση στο οστό της μύτης. Η οποία φέρεται να προέρχεται από εισπνεόμενο αέριο τοξικό ή δηλητηριώδες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κοριτσάκι ενδέχεται να εισέπνευσε αέριο που προκάλεσε ανακοπή καρδιάς».

Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, που έχει διενεργήσει τη νεκροψία στο άτυχο κοριτσάκι, διέψευσε από την πρώτη στιγμή το δημοσίευμα. Εξάλλου, το πόρισμα του κ. Μπουζιάνη έκανε λόγο για «αδιευκρίνιστη αιτία θανάτου».

Παναθηναϊκός: Χωρίς Μπερνάρ – Χουάνκαρ και με μοναδικό στόπερ τον Ούγκο η αποστολή για Άρη
Παναθηναϊκός: Χωρίς Μπερνάρ – Χουάνκαρ και με μοναδικό στόπερ τον Ούγκο η αποστολή για Άρη 2.479 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σύμφωνα με ιατροδικαστή που μίλησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», αν είχε διαπιστωθεί κάτι στη νεκροψία, θα είχε καταγραφεί στην έκθεση την οποία υπέγραψε ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης. «Αν υπάρχει τέτοιο εύρημα, όπως αυτό που ισχυρίζεται το πόρταλ, είναι καθαρά τοξικολογικό, δηλαδή θα προκύψει από την τοξικολογική εξέταση» δηλώνει ιατροδικαστής.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι ούτε η διενεργείσα την τοξικολογική εξέταση κυρία Λευκίδου μίλησε για το αποτέλεσμα της τοξικολογικής έρευνας.

Διάψευση από τους ιατροδικαστές

Όπως αναφέρει το pelop.gr στις 8.30 το βράδυ, ο προϊστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Νίκος Καρακούκης, μετά τον σάλο που είχε ξεσπάσει, με επιστολή του διέψευσε δημοσίευμα σχετικά με τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας από την Πάτρα.

Στην επιστολή του ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής αναφέρει:

«Σας γνωρίζουμε ότι το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο site protothema.gr την 21/2/2022 και περί ώρα 18.00 με τίτλο «Σοκ- Εγκλημα ο θάνατος της Τζωρτζίνας-Εισέπνευσε τοξικό αέριο», δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αντίθετα, οι έρευνες συνεχίζονται».

Αναμένοντας τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων της μικρής Τζωρτζίνας.

Η αποκάλυψη των αποτελεσμάτων ενδέχεται να καθορίσει την πορεία και των ερευνών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας, των δύο άλλων νεκρών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Τα νέα στοιχεία και τα ερωτήματα

  • Εάν υπήρξε σωστή διάγνωση στην περίπτωση της Μαλένας –το πρώτο από τα τρία κοριτσάκια που πέθανε– αλλά και εάν κατέληξε από οξεία ηπατική ανεπάρκεια, η οποία οφείλεται σε φάρμακα ή άλλα σκευάσματα που ελήφθησαν από τη φλέβα ή το στόμα και δεν βρέθηκαν. (θυμίζουμε ότι η μήνυση των γονέων για το θέμα ετέθη στο αρχείο).
  • Πού οφείλονται οι εκδορές στη μύτη του ίδιου του παιδιού.
  • Να γίνει επανεξέταση στα όργανα της Ίριδας για να διαπιστωθεί εάν όντως έπασχε από αγενεσία φλεβόκομβου ή όχι ή εάν το βρέφος είχε άλλα προβλήματα λόγω λήψης φαρμάκων.
  • Η μητέρα δηλώνει για την Ιριδα ότι την βρήκε νεκρή στις 11.30. Το ασθενοφόρο ειδοποιήθηκε στις 11.37. Ο σύζυγός της ήταν εκεί; Γιατί οι διασώστες λένε ότι τον βρήκαν εκεί.
  • Να γίνει συσχετισμός των αποτελεσμάτων των τριών παιδιών και να επανεξεταστούν από τον ίδιο παθολογοανατόμο, προκειμένου να προκύψει μια κοινή διάγνωση.
  • Να εντοπιστεί και να αφαιρεθεί ο βηματοδότης της Τζωρτζίνας, ο οποίος ετάφη μαζί της.
  • Να αναζητηθεί η κλινική διάγνωση από τους ιατρούς για τα αίτια ανακοπής της Τζωρτζίνας που προκάλεσε τη βαριά αναπηρία της τον Απρίλιο του 2021, ενώ δεν προϋπήρχε πρόβλημα.
  • Να αναζητηθεί ο πλήρης φάκελος από το Νοσοκομείο Ρίου όταν η Τζωρτζίνα κατάφερε και βγήκε ζωντανή από την ΜΕΘ Παίδων.
  • Να εξετασθεί η άποψη των παιδιάτρων της Πάτρας ότι η Τζωρτζίνα παρουσίαζε πρόβλημα μόνο όταν απουσίαζαν οι γιατροί. Μάλιστα
  • Η μητέρα ανέφερε ότι στα νοσοκομεία έμενε σε μονόκλινα δωμάτια επειδή της το πρότειναν οι γιατροί. Οι γιατροί λένε ότι εκείνη ζητούσε επιτακτικά να μένει σε μονόκλινα δωμάτια, ισχυριζόμενη ότι επειδή ήταν σε εγκυμοσύνη (την οποία μετά διέκοψε) έπρεπε να είχε άνεση.
  • Οι γιατροί του Καραμανδανείου διαψεύδουν την μητέρα για όσα υποστήριξε στο Star ότι το παιδί νοσηλεύθηκε στο Νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. Όπως λένε όταν η Τζωρτζίνα έκανε εισαγωγή στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο σε πολύ απλή κατάσταση και μάλιστα… θα ελάμβανε εξιτήριο σε δύο ημέρες!

Πηγή: Ethnos.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.